Mi a lényege ennek a Jehova tanúi dolognak?
Nem keresztény vallású vagyok, csupán érdeklődök. Református gimibe járok, és az egyetlen dolog amit ott megtudtam róluk, az az, hogy ők márpedig mekkora szemetek.
Lehetőleg ne olyanok írkáljanak, akik fikázódni fognak, elsősorban egy tanúnak örülnék, aki elmagyarázná, hogy mi a vallásuk lényege, miben különbözik a többi keresztény vallástól.
Kedves 11-es
Nos A Te eseted is kimeríti, a rágalmazás fogalmát.
Eszembe sem jutott, hogy bárkinek fizikailag kárt okozzak.
Mivel az egyén megsértette szegény édesanyám emlékét, ami igen csak a lelkembe mart, annyit bátorkodtam közölni, hogy ha jogosan is retorziót vennék, akkor megtehetném.
Azt írtam, hogy szerencsére, ahogy írtam is, nem ezt tanultam Jézustól hanem azt hogy tegyek jót azokkal, akik bántanak.
Nos ennek a parancsnak eleget téve, imádkozom azért, hogy a Teremtő bocsásson meg neki, Én nem haragszom, bár igazat megvallva igen csak fájó amit tett, az a személy aki sértegette a szülőmet.
A Testvéremnek köszönöm a segítségét.
Katy Weaver
Bocsánat, elírtam a könnyeimmel küzdködve, a 9-es válaszolónak írtam
Katy Weaver
"nem ezt tanultam Jézustól hanem azt hogy tegyek jót azokkal, akik bántanak"
Miért jó kiszolgáltatottságra törekedni? Ez egész egyszerűen természetellenes.
kedves Kéredző.
Ez nem kiszolgáltatottság,
Ha bele gondolsz, akkor Jézus is kiszolgáltatott volt ezzel a gondolattal.
S Ő is kérhetett volna egy tucat angyal sereget,hogy a gonosz embereket akik jól megverték, és hamis vádak alapján megölték, bosszút álljon.
Nem tette, és ezzel példát mutatott, hogy az ítélkezést hagyjuk a Teremtőre,az Atyjára Ő nagyobb büntetést tud adni, mint mi.
Más részt van egy olyan idézet:
"ne győzzön meg a gonosz, hanem a gonoszt jóval győzd meg"
Ha sérelemmel felelünk a sérelemért, akkor mivel vagyunk különbek annál, aki rosszat tesz?
Ha pedig jót teszünk, még meg is nyerhetjük az illetőt, arra, hogy maga is jó "útra" tér, és felhagy a rosszasággal.
(Róma 12:20, 21) . . .. 21 Ne hagyd, hogy legyőzzön a rossz, hanem a rosszat mindig győzd le a jóval.
Jézus imádkozott az oszlopon amikor haldoklott, azokért, akik oda juttatták, és nem fenyegetőzött
(Róma 12:20) 20 Hanem „ha ellenséged éhes, adj neki enni; ha szomjas, adj neki inni; mert ha ezt teszed, tüzes szenet gyűjtesz a fejére”. . .
. Ez a szókép a fémek kiolvasztásának ókori módszeréhez kapcsolódik. Régen úgy hevítették fel az ércet, hogy parázsló szénrétegre helyezték, és rá is tettek valamennyi izzó szenet. A folyamat során az érc megolvadt, és a tiszta fém elvált a szennyeződésektől. Ehhez hasonlóan, ha kedvesek vagyunk, az általában megenyhíti a másikat, és a jót hozza ki belőle.
Ehhez hasonlóan, tüzes szenet teszünk egy ellenséges személy fejére, ha kedvesen viselkedünk vele, így „megolvad” a keménysége, és felszínre kerülnek a jó tulajdonságai.
Ahogy Erzsébet királynő, mondta, a megbocsátás Isteni erény.
Katy Weaver
Á, köszönöm, megértettem. Igazából ez csak annak lehet hasznos, aki a keresztény istenben hisz, mivel ő be tudja illeszteni az életvitelébe, világnézetébe.
Nekem is az öregek ezt mondták még kamasz koromban, hogy tegyek jót azzal, aki árt nekem, így akár még meg is kedvelhet, jó útra térhet, akár még bocsánatot is kérhet. Én viszont azt tapasztaltam, hogy aki árt nekem, és hagyom, az megszokja ezt, és újra meg újra ártani fog. Olyan, mint a kutya idomítása. Ha jót csinál, dobsz neki egy jutalom falatot, jót teszel vele, így megszokja, mit kell csinálni. Ha viszont rosszalkodáskor jutalmazod meg, akkor ahhoz szokik hozzá, hogy rosszalkodnia kell.
Én inkább úgy oldom meg, hogy eleve nem hagyok magamon támadási felületet, igyekszek a személyiségemet, kisugárzásomat olyan irányba építeni, hogy ne is kössön belém senki. Ehhez akár személyiségfejlesztő könyveket is olvasok, mikor szükségét érzem. Bár elismerem, ez a módszer csak élőben működik, névtelen internetes oldalakon értelemszerűen nem. Ilyenkor csak figyelmen kívül kell hagyni, ha valaki csesztet. Ha kimutatod hogy rosszul esik, akkor örül, hogy elérte a célját.
Egyébként köszönöm a te válaszaidat is, nekem hasznosak voltak a téma megértését illetően. A többieknek is köszönöm.
Kedves kérdező.
Igazán nincs mit.
Csak a kötelességemet tettem.
Hidd el magam sem teszek olyat, ezért igazából csak a hitem miatt vagyok nehézségekben időnként de Jézus soha nem mondta azt, hogy a követőinek jobb lesz.
Ezt végig kell tudni csinálni, mert a biblia ígérete szerint aki mind végig kitart, az fog megmentésben részesülni.
Nem aki feladja.
Legyen szép estéd
Katy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!