Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúinak mi a véleménye...

Jehova tanúinak mi a véleménye erről az előadásról?

Figyelt kérdés

[link] Php

Aki esetleg látta (tanú), szeretném, ha leírná a véleményét.

Aki nem látta annak is érdemes végig nézni.

Várom a véleményeket. Köszönöm.

A mocskolódó hozzászólásokra, kötekedésre nem vagyok kíváncsi.

2013. máj. 9. 21:00
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

[link]

Bocsánat, talán innen meg lehet nyitni.

2013. máj. 9. 21:02
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező, még nem néztem meg teljesen, de az első mondat hallatán eszembe jutott,hogy az előbb volt egy ilyen kérdés.

Erre azt a választ adhatom, hogy maga a biblia vagy is Isten szava cáfolja meg Mr. Hovind kijelentését, a szó szerinti napról.

S egy előző kérdésben leírtuk, hogy a Teremtő nem minden alkalommal érti szó szerint a nap kifejezést ami számunkra 24.órában telik.

Miért?

Erre azt válaszoltuk, hogy Jehova azt mondta Ádámnak, hogy amely napon eszik a fáról, meghal.

Azt tudjuk jól mindnyájan, hogy azon a napon nem halt meg, mert még utána születtek gyermekei...

És Ádám 930.évet élt.Az időnek pedig csak nekünk van Jelentősége Neki nem.

Aztán itt van a következő dolog.

Ezek Teremtési idő szakok, nem 24.órás idők.

A MÓZES első könyvének első fejezetéből megtudhatjuk, hogy Isten hat jelképes nap alatt készítette elő a földet, hogy emberek lakhassanak rajta. Minden egyes teremtési időszak végét a következő szavak jelzik: „Így lett este és reggel” (1Móz 1:5, 8, 13, 19, 23, 31). Ám ezeket a szavakat nem találjuk meg az 1Mózes 2:1–3-ban, ahol a hetedik napról olvashatunk.

Ez azt mutatja, hogy a hetedik nap, vagyis Isten nyugalmának a „napja” még tartott i. e. 1513-ban, amikor Mózes első könyve íródott. Vajon még mindig tart Isten nyugalmának napja? Ha igen, még ma is be lehet menni Isten nyugalmába? Létfontosságú, hogy megtudjuk a válaszokat ezekre a kérdésekre.

Két okunk is van arra, amiért azt mondhatjuk, hogy a hetedik nap még az i. sz. első században is tartott. Először is Jézus szavai utalnak erre, amelyeket az ellenségeinek mondott, akik azért bírálták őt, mert sabbaton gyógyított, és ezt ők egy fajta munkának tartották. Az Úr Jézus ezt mondta nekik: „Az én Atyám mindmostanáig folyton munkálkodik, és én is folyton munkálkodom” (Ján 5:16, 17). Mit akart ezzel mondani? Jézust azzal vádolták, hogy sabbaton munkát végez. Jézus így érvelt: „Az én Atyám mindmostanáig folyton munkálkodik”. Valójában Jézus ezt mondta a bírálóinak: „Az Atyám és én ugyanazt a munkát végezzük. Mivel az Atyám folyton munkálkodik az évezredeken át tartó sabbatján, akkor nekem is megengedhető, hogy sabbaton is munkálkodjak.” Jézus ezzel arra utalt, hogy az ő napjaiban még tartott a hetedik nap, vagyis az a nap, amelyen Isten megnyugodott a földön lévő teremtési munkájától.

Van egy másik oka is annak, amiért azt mondhatjuk, hogy Jézus és az első századi keresztények idején még mindig tartott a hetedik nap. Erről Pál apostol beszélt, amikor az 1Mózes 2:2-t idézve, ihletés alatt a következőt írta Isten nyugalmával kapcsolatban: „mi, akik hitet gyakorolunk, mi bemegyünk a nyugalomba” (Héb 4:3, 4, 6, 9). Tehát a hetedik nap még Pál napjaiban sem ért véget. Meddig tart ez a nap?

Ahhoz, hogy választ tudjunk adni erre a kérdésre, fel kell idéznünk, hogy mi is a hetedik nap célja. Az 1Mózes 2:3–ból ez derül ki: „Isten megáldotta és megszentelte a hetedik napot”. Ezt a napot Jehova „megszentelte”, azaz elkülönítette arra a célra, hogy véghezvigye a szándékát. A szándéka az volt, hogy engedelmes emberek töltsék be a földet, akik majd gondját viselik annak, és a rajta lévő összes élőlénynek (1Móz 1:28). Azért, hogy ez megvalósulhasson, mind Jehova Isten, mind Jézus Krisztus – aki „Ura a sabbatnak” – „mindmostanáig folyton munkálkodik” (Máté 12:8). Isten nyugalmának napja addig fog tartani, amíg meg nem valósul az azzal kapcsolatos célja, vagyis Krisztus ezeréves uralmának a végéig.

Persze a többi részt is nézem tovább De már itt nem jó, az észre vétele Mr Hovindnak, és a biblia többi részét elfelejti belekalkulálni.

Katy Weaver

2013. máj. 9. 21:58
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A kérdésem azokhoz a tanúkhoz szólt akik látták a videót.

Úgy gondolom, hogy az első mondat után egy 2 órás videóról nem lehet véleményt mondani. :)

2013. máj. 9. 22:06
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

Tovább nézve a filmet, hát teljesen elképedtem.

Mr. Hovind nem a teremtésről beszél, hanem arról, hogy 3. gyermeke van, és hogy hol laknak.

Nos nem értem ennek mi köze van a 6. napos teremtés bizonyítására, és arra, hogy mennyi pénzt költöttek el erre.

Nem beszélve arról, hogy a Biblia betűit kezdő betűkre osztva, azt a magyarázatot füzi, hogy ez a mostani út mutató, mert ide ne jövünk vissza sokáig....

Nos a Biblia szó Jelentése:

Könyvecskék. mivel több ember irt rövid könyvecskéit leveleit tartalmazza, és így lesz belőle egy nagy könyv ami Istenről a szándékáról, és az életünkhöz fontos útmutatásról szól.

Azon kívül, Mr Hovind elfelejti, hogy a halál után nincs semmi, mert úgy látszik nem ismeri azt a verset Salamontól:

(Prédikátor 9:4-6) . . .. 5 Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket. 6 Szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már, és időtlen időkön át többé nincs részük semmiben sem, ami történik a nap alatt.

Ami az életben történik, abba a halottak nem tudnak bele avatkozni, mert meghaltak nem élnek.

Szeretni, gyűlölni sem tudnak, mert nem léteznek.

(Prédikátor 9:9, 10) . . .. 10 Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mégy.

Amikor az ember meghal, akkor vége semmi nincs tovább, azért hívja fel Salamon a figyelmet, hogy amíg élünk addig tegyük meg a dolgainkat.

Nos Mr Hovind teljesen át értelmezi a biblia írásait, és ezt csak néhány perc alatt többször is megtette.

Nem beszélve arról, hogy az előbb említett 6. napos teremtés bizonyításához, ugyan csak nincs köze.

Nos nézem tovább bár semmi értelmét nem látom, mert ez a pár perc bizonyított egy nagyon fontos tényt....

Katy Weaver

2013. máj. 9. 22:12
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Nos a 8. percnél járva, még mindig nem a teremtés szó szerinti 6. napjának bizonyításáról van szó, hanem arról amit már sok millióan tudnak, hogy Sátán mit tett és mit jelentetnek, Sátán kijelentései

Ezeket Jehova Tanúi már 100. éve tanítják.Nem mondott vele újat.

Katy Weaver

2013. máj. 9. 22:20
 6/11 A kérdező kommentje:

Kedves Katy!

Örülök, hogy ilyen buzgó vagy. :)

De mint mondtam az mondjon véleményt (tanú) aki végignézte, és nem nyolc percet látott belőle. :)

Ha te előadást tartasz idegenek előtt akkor gondolom te is be szoktál mutatkozni. Ha előadást tartasz akkor elmondjuk, hogy miről fogunk beszélni, majd kifejtjük azt és végül levonjuk a tanulságot. Vagy ti nem így szoktátok?

Mint mondtam 2 órás a videó. :)

Senkinek nem kötelező végig nézni, de az első 2 perc után ne mondjunk véleményt! Köszönöm!

2013. máj. 9. 22:31
 7/11 anonim ***** válasza:
11%

Hát kedves Kérdező, ezek után Én azt mondom, hogy sajnálom ezt az embert.

Ezeket a bibliai Tényeket amit itt Mr. Hovind kifejtett, azokat Jehova Tanúi gyülekezetében már 100 éve tanítják.

Mindazon által az egész két órás programban vajmi kevés szó esik a Teremtés 6x24.órás bizonyításáról, egyik Témáról a másikra ugrik át, mint egy bizonyítás kép egy biblia verset, de ezek nem a 6. napos teremtésről szólnak.

A Tanúk a gyülekezetben képzést kapnak a földről holdról az ár-apály jelenségről, ami nem új keletű.

Ezeknek a magyarázatával sem tudta bizonyítani hogy 6x 24 órás a teremtés, nem beszélve, hogy a már eleve megcáfolt Jézus az Atyával egyenlő magyarázatát, is bele tette, ami szintén ne a témához illik,

S Jézus soha nem volt az atyával egyenlő, mert akkor Jézus hazugnak lehetne bélyegezni, amikor kijelenti hogy az atya nagyobb nála.

Az atya a küldte, az atyától tanulta,

Már pedig Jézus itt egy másik

személyről beszél nem saját magáról.

Azon kívül Jézus állította, idézve a Mózes könyvéből, hogy Isten E G Y ISTEN /ÉS NEM HÁROM

(Márk 12:28, 29) . . .” 29 Jézus így válaszolt: „Az első ez: »Halld, ó, Izrael, Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova,

Más fordítás szerint

Az Úr a mi Istenünk E G Y Úr"

A zsidók is tudják, hogy Isten monó és nem trió.

Na de nem is akarom tovább itt szaporítani a szót.

Az egész előadás, egy olyan tudományos szavakkal erőltetett magyarázkodás, ami miatt az egész eltért a mondani valójától.

Persze egy rendes angol fordítót kellene kérni, mert az sem biztos, hogy aki alá beszél úgy adja vissza ahogy Mr. Hovind mondja, és azokat be lehet csapni akik nem tudnak angolul.

Egy mondattal, nem a 6x 24. órás nap teremtéséről szól az egész bár próbálja bele szőni.

Katy Weaver

2013. máj. 10. 01:48
 8/11 anonim ***** válasza:
31%

Talán még annyit, hogy nem nagyon fogja ezt egy Tanú sem megnézni, ha még is akkor nem fog nyilatkozni, mert nem akarnak senkit megsérteni, azzal, hogy butaságokat hord össze. inkább csendben maradnak.

Katy Weaver

2013. máj. 10. 01:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Erről értelmes vita zajlik máshol(Katika csak a milliószor megcáfolt érveit ismételgeti):

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

2013. máj. 10. 14:21
 10/11 Mulder614 ***** válasza:
40%
Én megnéztem. Nagyon jó jó előadó a Hovid! Sokszor jó oldalról közelíti meg a kereszténységet, és nagyon jól cáfolja az evolúciót.
2013. máj. 11. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!