Adhatok-e törvényesen a fiamnak?
Sziasztok!
Valóban megdöbbentő, hogy milyen szülők vannak!
Szerintem ezt nálunk is be kellene vezetni...természetesen a gyermekek érdekében!
Üdv. Péter
Péter linkjén jót derültem, bár félig-meddig kínomban. :)
Na ja, Kolompár Televízió és a testvérkéi: Nintendó és Csikó után miért ne lehetne egy Lucifer is?
A második gyereketek meg lehet Hádész, a harmadik Faust, a negyedik meg mondjuk, az irodalomkedvelők kedvéért, Sauron...
Nos Én ne tenném.
Emberileg nem tartom helyesnek.
Katy Weaver
Jobb, mint a Vég Béla.
Ezzel együtt tényleg szellemileg sérült vagy, ha megteszed - és sajnos a gyerek is az lesz, a folyamatos üldözés miatt, amiben része lesz.
Hát, még az ókorban létezett Lucifer nevű püspök is. Ma már viszont az eredeti jelentése kikopott, és csak a Sátán egyik megnevezéseként létezik. Nem találtam az anyakönyvezhető nevek között. Én a gyermek érdekében ezért nem javasolnám.
Macskáknak viszont szokták adni :)
Melyek a normális nevek? Most soroljuk fel mind az akárhányszázat? Inkább az a kérdés, melyek a nem normálisak. Azok, amelyekről a többség valami negatív dologra vagy személyre asszociál (pl. Lucifer, Adolf, Zsülike), vagy azok, amelyek simán csak erőltetettek, a többség számára túl szokatlanak, túl furcsák (pl. Virdzsinia, Ábrahám).
Apropó Ábrahám. Ez például, jóllehet Bibliai név, és egy nagyon is pozitív személyt takar, de annyira szokatlan a mai ember számára, hogy én személy szerint nem adnám a fiamnak.
Nevezd el Zsoltnak vagy Péternek vagy Károlynak. Az ilyen jól bevált, hagyományos nevek nem tetszenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!