Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit gyülekezete mit takar?...

A Hit gyülekezete mit takar? Milyen mindennapi szabályok vannak?

Figyelt kérdés
Én ismerek olyanokat, akik csak a közösségbeliekkel házasodhatnak össze, és folyton gyűlésekre kell járniuk, meg társasjátékokat is szoktak közösségben játszani, de nem tudom ez-e az a gyülekezet...

2013. máj. 4. 21:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nézd meg. Hivatalos honlap.

Minden "szabály" a Bibliára épül : )

[link]

2013. máj. 4. 22:18
 2/11 anonim ***** válasza:
Semmit sem "kell". Társasjátékról még nem hallottam, lehet, hogy csak mint egy baráti társaság játsszák valahol... Mindennapi szabályok mondjuk nincsenek (nyilván a Biblia szerint való élés alap, de ezen kívül nincs).
2013. máj. 4. 23:06
 3/11 anonim ***** válasza:
20%
Megnyomorítani az embereket, meg ajnározni a zsidókat.
2013. máj. 5. 00:35
 4/11 anonim ***** válasza:
80%

Valóban csak a közösségbeliekkel szoktak házasodni, de elvileg bármilyen kereszténnyel lehetne, sőt, akkor sem rúgnak ki senkit, ha nem kereszténnyel házasodik, de akkor nyilván nem fogja összeadni őket a lelkész. Hogy "folyton gyűlésre" kell járni, azt nem tudom, hogy érted, heti kétszer van istentisztelet, egyszer délelőtt és egyszer este, ez utóbbira például a kisgyerekes családok többsége nem jár.

Társasjátékról nem tudok.

2013. máj. 5. 08:36
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nekem nagyon nehéz végignéznem az ismerősöm kvázi szenvedését, aki nem kezdhetett azzal,a kivel akart, mert a "szekta" nem engedte-pontosabban a szülei. Hogy pl. soha nem szilveszterezhetett velünk, mert a "szektával" kellett lennie. (bocsánat a szekta megnevezésért, senkit nem akarok megsérteni, de én jót nem tudok látni ebben) Úgy nőtt fel, hogy neki bizonyos szabályokhoz kellett alkalmazkodnia, és bár sosem panaszkodott-talán mert szégyellte, hogy ő "más", mint a többiek- látszott, hogy csonkítja meg a lelkét ez a gyülekezet... Mondta, hogy többször gondolkodott a kilépésen, de akkor a családja kitagadta volna... Mindezek következtében extrém visszahúzódó ember lett belőle, aki senkinek nem tud megnyílni... (azt csodálom, hogy egyáltalán barátai lehettek... -.-")

Tőle mindezeket nem kérdezhetem meg, mert nem szeret ezekről beszélni, nagyon ritka pillanat az,a mikor magától nekikezd... Őszintén, ha én lennék a helyében, ezt nem tudtam volna végigcsinálni!

2013. máj. 5. 11:21
 6/11 kzs ***** válasza:
73%

@ Kérdező

Akkor tisztázzunk valamit:

Ezt írod: "...nem kezdhetett azzal,a kivel akart, mert a "szekta" nem engedte-pontosabban a szülei."

> Na először is: a szektázást fejezd be, mert a Hit Gyülekezete az az egyház, ahol a lehető leghitelesebben közvetítik a Szentírást.

És semmi olyan szokás vagy hagyomány nincs, ami ellentmondana a Bibliai ismérveknek: nincs belépőjegy, tagsági díj, és nem zárkóznak be: az Istentiszteletek bárki számára elérhetőek: akár személyesen, akár valamilyen közvetett formában.

A másik: te magad írod, hogy a szülei nem engedték.

Na! Vagyis NEM az egyház tehet róla.

A Hit Gyülinek több olyan tanítása van, ami a párválasztással foglalkozik: útmutatás csupán a SzentÍrásra alapozva, de semmi több.

Ugyanakkor mindenki számára megadatott a vallásszabadság, bárki házasságot köthet bárkivel, de a Hit Gyülekezete igenis kiáll a keresztény értékek mellett, és mint egyház, EZT közvetíti az emberek felé.

De ha éppenséggel az illető nem fogadja el: rajta, kössön házasságot bárkivel! De ne a gyülekezetet hibáztassa azért, mert melléfogott!

A másik: minthogy mindenkinek megadatott a szabad akarat, nyilván hogy a barátod is töltheti ott a szilvesztert, ahol akarja.

Mindenkinek a saját döntése, hogy szilveszterkor sz@rrá issza magát (amivel leépül), vagy éppenséggel a SzentÍrást hallgatja (és gyarapodik vele).

Az egyháznak szilveszterkor IS a kereszténység elismert értékeit kell közvetítenie, de mindenkinek a saját De ez is mindenkinek a saját döntésére van bízva, hogy követi-e vagy sem.

Ezt írod: "látszott, hogy csonkítja meg a lelkét ez a gyülekezet..."

Figyelj csak! A SzentÍrásban soha sehol nem olvastam olyat, hogy Jézus és az apostolok tanításai (egyáltalában véve maga a SzentÍrás) bárkinek a lelkét megcsonkította volna.

Ellenkezőleg!

"A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre" (2Tim 3/16)

János 6/35: "Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jő, semmiképen meg nem éhezik, és a ki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha."

János 6/48: "Én vagyok az életnek kenyere."

Mindezek ellenére, ha a barátod ki akar lépni, ám tegye.

Jézus senkit sem kötöz magához: mindenkinek saját akarata és meggyőződése, hogy Krisztust követő akar-e lenni, vagy sem.

De ha nem tud kilépni, ezért a szüleit kell okolni, nem pedig az egyházat.

Úgyhogy jó lenne, ha próbálnál egy kicsit tárgyilagos lenni: ok-okozati összefüggéseket látni.

2013. máj. 5. 12:41
 7/11 kzs ***** válasza:
32%

@ Kapu, a telefon "ma 00:35"

Hát igen, tudod Isten dicsérése, és a SzentÍrás közvetítése sok embert nyomorított ám meg! :D :D

(Jót röhögtem)

Ami pedig a zsidók ajnározását illeti: ajánlom szíves figyelmedbe elolvasni Ésaiás, Ezékiel, Jeremiás könyveit, valamint az evangéliumokat is.

És akkor megtudod, hogy tekint a Biblia Izraelre...

2013. máj. 5. 12:45
 8/11 A kérdező kommentje:
kzs, köszi,amit írtál! Bár én mást hallottam,főleg a tagsági díjat illetően,de köszönöm,hogy ilyen szépen összefoglaltad...Csak egy kérdést engedj meg: tényleg jó,ha a szülei ennyire fanatikusak,hogy megtiltanak neki elemi dolgokat? Szerinted ezek szerint az ő gondolkodásuk teljesen rendben van? És ezzel tényleg nem csonkítják a gyerekük lelkét? Értem,hogy nem mindenki ilyen a gyülekezetben, de ha ilyen szintű elvakult fanatikusok is vannak, az tényleg jó? És kinek,és miért?
2013. máj. 6. 14:06
 9/11 kzs ***** válasza:
100%

@ Kérdező előbbi kommentje

Nézd, lehet hogy a barátod szülei kissé elfogultak, de valamit meg kell értened.

Arról van szó, hogy mint szülők, nyilvánvalóan féltik a gyereküket, hogy esetleg rossz társaságba keveredhet.

Őbennük az van, hogy a szilveszteri buli nehogy elfajuljon, és a gyerekük olyat tegyen (vagy olyasmibe keveredjen), amit később nagyon megbánhat.

Nézd, én nem mondom, hogy "pórázon" kéne a barátodat tartani, az meg végképp nem jó, ha valaki kényszerből van jelen az Istentiszteleten: ez abszolút nem bibilai: Jézus soha senkire semmit sem kényszerített.

Nekem az a véleményem, hogy a szülőknek azért valamilyen fokú bizalmat előlegezni kéne a gyereküknek. Ellenkező esetben visszájára sülhet a dolog: a gyerek nem hogy nem lesz keresztény, de a szüleiben se fog bízni.

De ez az én személyes véleményem. Valójában pedig ez családi ügy, ebbe nem lehet beleszólni.

2013. máj. 6. 15:55
 10/11 anonim ***** válasza:
18%
Hát, kedves kzs, lehet, hogy nem azonosak az ismerőseink. Mindenesetre amióta a szerelmemet elidegenítette tőlem, magából pedig kiforgatta a hitgyüli, nekem beszélhet akárki, amit akar. Addig toleráns voltam minden vallással, azóta csakis ellenségként tudok rjuk tekinteni.
2013. máj. 9. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!