Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mivel érdemes kezdeni a...

Mivel érdemes kezdeni a Bibliat? Rögtön kezdjem az elején?

Figyelt kérdés
A valaszokat ellore is koszonom:)

2013. máj. 4. 09:10
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

19

Pontosan igazoltál engem, egy ilyen hozzászólással-mint itt tettél.

Önmagadat leplezted le. Köszi:DD Legközelebb jobban figyelj oda, és ha már a Bibliát akarod magyarázni, azt úgy tedd, hogy ne tévtanítással, és hamis prófétálással.:D

2013. máj. 4. 15:35
 22/32 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Ha hiszel és Istent akarod megismerni, akkor a János evangéliummal kezdd, folytasd a Római levéllel, aztán a teljes Újszövetség, majd jöhet az ó- és újszövetség párhuzamos olvasgatása. Egyszerre csak egy fejezetet olvass, emészd, tanulmányozd, elmélkedj rajta, imádkozz. Nagyon gyorsan fogsz hitben fejlődni.
2013. máj. 4. 19:07
 23/32 anonim ***** válasza:

Üdv!

Én Mózes első könyvével kezdtem és így szépen sorba haladtam. Érdemes az elején kezdeni, ugyanis vannak az Újszövetségben olyan részek, amiknél jó, ha van háttér ismereted, tudod mi és hogyan történt.

2013. máj. 4. 20:20
 24/32 Szeressük egymást ***** válasza:

Nekem egy ismerősöm kb. 9 éve kezembe adott egy csak Újszövetséget tartalmazó Bibliát hogy olvasgassam, és belátom igaza volt. Azzal kell kezdeni szerintem is.

Aztán kb. két év múlva már én vettem magamnak egy teljes Károli Bibliát. :-)

2013. máj. 4. 23:31
 25/32 anonim ***** válasza:
Én is az Újszövetséget ajánlanám. Az ószövetség nekem egyáltalán nem szimpatikus a haragos Istenkép miatt. Én nem így képzelem el az Istent.
2013. máj. 5. 02:24
 26/32 anonim ***** válasza:

3-as vagyok!

Többször is végigolvastam, nemcsak az Újszövetséget, később már az Ószövetséget is.

Az egész Bibliában az Úr legszebb üzenete:

Zsoltárok Könyve 91./14.

"Mivel ragaszkodik hozzám,

Megmentem őt

oltalmazom, mert ismeri nevemet,

HA kiált hozzám, meghallgatom,

vele leszek a nyomorúságban,

kiragadom onnan, és megdicsóítem őt

Megelégítem hosszú élettel,

gyönyörködhet szabadításomban."

Mert ott a lényeg: HA kiált hozzám = ha kéred

Mindent (bőséget, egészséget, minent) megkapsz tőle, ha kéred!

2013. máj. 5. 08:17
 27/32 anonim ***** válasza:
Írok már egy könyvet magamról álnéven, állítólagos csodatételekkel, pl: hipnotizálással meggyógyítottam egy vak zsiráfot; sörré változtattam az ablakmosó folyadékot. Talán pár száz év múlva isteníteni fognak engem is! Hogy hitelesebb legyen készítek másolatokat, és szétszórom a nagyvilágban.
2013. máj. 5. 08:47
 28/32 Mulder614 ***** válasza:

Utolsó hozzászóló!

Tehát akkor nem tartod hitelesnek a Bibliát?

Nekem az esett le...

2013. máj. 5. 08:52
 29/32 A kérdező kommentje:
János írása szerint való Szent Evangélium. Leheth hogy itt kéne kezdjem? Milyen szépen irja le,hogy az ige volt kezdetben mert az ige isten ,,Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél. Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett. Benne az élet volt, s az élet volt az emberek világossága. A világosság világít a sötétségben, de a sötétség nem fogta fel. 6Föllépett egy ember, az Isten küldte, s János volt a neve. 7Azért jött, hogy tanúságot tegyen, tanúságot a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, csak tanúságot kellett tennie a világosságról. (Az Ige) volt az igazi világosság, amely minden embert megvilágosít. A világba jött, a világban volt, általa lett a világ, mégsem ismerte föl a világ.A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. 12Ám akik befogadták, azoknak hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek. Azoknak, akik hisznek nevében, 13akik nem a vérnek vagy a testnek a vágyából s nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. S az Ige testté lett, és közöttünk élt. Láttuk dicsőségét, az Atya Egyszülöttének dicsőségét, akit kegyelem és igazság tölt be. János tanúbizonyságot tett róla, amikor azt mondta: „Ez az, akiről hirdettem: Aki nyomomba lép, nagyobb nálam, mert előbb volt, mint én.”Mindannyian az ő teljességéből részesültünk, kegyelmet kegyelemre halmozva. Mert a törvényt Mózes közvetítette, a kegyelem és az igazság azonban Jézus Krisztus által lett osztályrészünk. Istent nem látta soha senki, az Egyszülött Fiú nyilatkoztatta ki, aki az Atya ölén van.''
2013. máj. 5. 08:58
 30/32 anonim ***** válasza:

3-as vagyok!

Kedves 27-es!

Ateistaként nevelkedtem még az elmúlt rendszerben.

A rendszerváltás után átjött a határon ez a rengeteg féle-fajta új irányzat (= New Age, Agykontroll, meg a természet-gyógyászat legkülönbözőbb ágai ... nem sorolom) persze engemet is megérintett, olvastam is róluk éppen eleget, némelyik tanfolyamot el is végeztem.

Kezdtem megérteni, hogy vannak, akik azt a valamit, valakit, akármit amely által a világ világ lett, más-más néven nevezik: Mindenekfeletti Hatalom, Univerzumi Intelligencia, Fény, stb. stb. és hát ugye vannak, akik egyszerűen Istennek hívják.

Persze tudtam, hogy vannak akik Istenben hisznek, és a templomba járnak, de én sosem voltam ott (max. megnézni az Egri Székesegyházat és hasonlókat!).

Aztán azt mondtam, hogy mivel a Biblia már 2000 éve ott van a könyvek sorában szinte a "toplista" elején, azért ha eddig el is utasítottam, mégiscsak végig kellene olvasni.

Mert mi alapján utasítol el valamit, ha annyi fáradságot nem veszel magadnak, hogy először alaposan megnézd, körbejárd, megismerd? Ha nem tudod, hogy az a valami milyen mert nem ismered, akkor nem is tudod összehasonlítani azzal, amit már ismersz!!!!

Ettől még nem lettem templomba-járó hitbuzgó református-katolikus-akárki.

De megjegyeztem belőle azokat a tanításokat, amelyeket érdemes volt megjegyezni azért, hogy önmagad, mások, és a világ élete talán szebb-jobb legyen azáltal, ha megpróbálod minden-napi életedbe beilleszteni. Az életed símább, nyugisabb lesz, ha esetenként megpróbálsz úgy gondolkodni, cselekedni, ahogy azt ott tanítja Jézus.

És hidd el, teljesen mindegy hogy Jézus, vagy Buddha, vagy ősi keleti tanítások: kínai bölcsesség, vagy tibeti láma, stb. stb. a lényeg, hogy legyen egy belső normád amely vezérel életed során!!!!

Először ismerd meg, ha úgy gondolod utasítsd el, de ne gúnyold, ne bántsd azokat, akik úgy döntöttek, hogy a Biblia szerinti tanításokat fogadják el maguk részére útmutatónak!

2013. máj. 5. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!