Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mivel érdemes kezdeni a...

Mivel érdemes kezdeni a Bibliat? Rögtön kezdjem az elején?

Figyelt kérdés
A valaszokat ellore is koszonom:)

2013. máj. 4. 09:10
1 2 3 4
 11/32 yuda ***** válasza:
76%

Újszövetséggel kezd. Abban Jézusról olvashatsz. Életéről, milyen csodálatos dologkat mondott, cselekedett-majd haláláról, feltámadásáról.

Keresztény szempontból ez az alap.

Jézus krisztus azért jött, hogy ...de inkább idézem :)

"Az Úr Isten lelke van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást, és a megkötözötteknek megoldást;"

Jézus Krisztus engesztelő áldozata által lehetőséget kapott mindenki, hogy elfogadja őt, bűnei eltöröltessenek, Istennel kibéküljön, boldog, sikeres és bővölködő életet élhessen, egészségben......

2013. máj. 4. 13:22
 12/32 anonim ***** válasza:
8 Nem fogsz belőle semmit érteni.
2013. máj. 4. 13:24
 13/32 Mulder614 ***** válasza:
A Példabeszédek könyvében pedig gyakorlati tanácsok vannak. Örökzöld aranyköpések. :)
2013. máj. 4. 13:25
 14/32 anonim ***** válasza:

11

Ha idézel, akkor azt tedd úgy, hogy a beszédeddel összhangban legyen, és ne csak két dolgot odavess.

Kevered a szezont a fazonnal.

2013. máj. 4. 13:26
 15/32 anonim ***** válasza:

Én először János evangéliumát, majd a többi Evangéliumot javaslom. A Példabeszédeket nagyon szeretem, az az Ótestamentomban van.

Pál levelei is nagyon jók. Meg kell szokni a Biblia nyelvezetét, meg persze nem mindegy, hogy milyen kiadást olvasol.

2013. máj. 4. 13:27
 16/32 anonim ***** válasza:

11

Mt 10,34

Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.

2013. máj. 4. 13:29
 17/32 anonim ***** válasza:

11

Ézs 61,1

Az Úr Isten lelke van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást, és a megkötözötteknek megoldást;

Ez pedig az ószövetségi próféta Ézsaiás irta, és nem Jézusról.

2013. máj. 4. 13:30
 18/32 anonim ***** válasza:

11

Ezt mondta Jézus magáról:

Mt 5,17

Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

2013. máj. 4. 13:33
 19/32 yuda ***** válasza:

14-es válaszadó! (46%-os, ha már neved úgysincs). Nem könnyen mondok ítéletet és ostobázok le valakit,de te a határon vagy...

Jézusról szólt a prófécia, amit Ézsaiás írt és Jézus maga olvasta fel a zsinagógában, majd elkezdte tenni azt a munkát, amit felolvasott.

Tedd meg a világnak azt a szívességet, hogy nem kotyogsz bele olyan dolgokba, amihez nem értesz.

Menj kapálni, vagy mittudomén..hátha az menni fog :)

...

És adák néki az Ésaiás próféta könyvét; és a könyvet feltárván, arra a helyre nyita, ahol ez vala írva:

Lukács:4:18 Az Úrnak lelke van én rajtam, mivelhogy felkent engem, hogy a szegényeknek az evangyéliomot hirdessem, elküldött, hogy a töredelmes szívűeket meggyógyítsam, hogy a foglyoknak szabadulást hirdessek és a vakok szemeinek megnyilását, hogy szabadon bocsássam a lesujtottakat...

21

Ő pedig kezde hozzájuk szólani: Ma teljesedett be ez az Írás a ti hallástokra.

Ez tehát Ézsaiásból vett idézet. ;)

Szóval kapálj, vagy főzz, vagy találj ki bármi mást, --és egy jó ideig ne magyarázd inkább a bibliát!

2013. máj. 4. 13:48
 20/32 anonim ***** válasza:

Az evangéliumokkal, azaz az Újszövetség első négy könyvével kezd. Ezek Jézus Krisztus életéről szólnak, tehát elég olvasmányosak és könnyen érhetőek is, plusz ez az egész Biblia legnagyobb horderejű része, úgymond ez a lényeg. Utána jöhetnek a Levelek, amely szintén az Újszövetségben található. A Leveleket a 12 apostol írta a híveknek, és számos fontos tanítást magyaráznak el bennük.

De az Evangéliumokkal kezdd mindenképpen. A Jelenésekkel és az Ószvetséggel ne, az alapismeretek nélkül nagyon nehezen érthetőek, mondhatni azok nélkül egy komplett zagyvaságnak tűnhet. Ezért ajánlott a már említett részekkel kezdeni.

2013. máj. 4. 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!