Jehova tanúi! Azt hinni, hogy a Föld több millió/milliárd éves lehet az nem eretnekség?
Ha így lenne akkor az azt jelentené, hogy a halál a bűn előtt volt. Viszont a Biblia szerint addig nem volt halál amíg Ádám nem vétkezett.
Akkor most kinek van igaza?
Jehovának vagy pedig a keresztények Istenének (JHVH)?
Ha nem tűnt volna fel az ördög is Isten szavát idézte Jézusnak!!!
Te aki szinte sose veszel tudomást az előzményekről, szó nélkül továbbsiklasz mondókádat igen erősen erősen kétségbevonó hozzászólásokon és ugyan úgy lököd a betanult szövegedet, hiába cáfolták már meg nem beszélj inkább.
És ezt nem bántásból mondom, egyszerűen lejáratod a jehovásokat és idegesíted az embereket ezzel a buta magatartással.
De egyébként itt a magyarázat:
Itt is lehet szemezgetni a halhatatlan lélekről:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Az tény hogy az ördög is ismeri a bibliában levő gondolatokat.
De a biblia sehol nem tanítja, hogy a lélek halhatatlan, és a gyakori kérdésekben sem mondtuk soha ezt.Az ördögöt pedig Jézus más Biblia versekkel cáfolta meg Jézus.
Cáfold meg biblia versekkel azt, hogy a lélek halandó.
Katy Weaver.
Más részt nem Jehovások, hanem Jehova Tanúi, és ha valakit idegesít a bibliai beszélgetés, az már eleve nem tudja alkalmazni a szellem gyümölcsének a részét a türelmet és az önuralmat.
Már pedig a keresztényeknek ebben is példát kell mutatni, és a magad nevében beszélj, nem többes számban.
Tisztelettel
Katy Weaver
"Az ember halála a bűn büntetése?"
Csak némelyiknek nem elég korán. Isten órája is késik. Vagy nem mindentudó. Eswetleg nem mindentudó. Vagy csak nem néz az órájára időben. Eseteg feledékeny. Vagy szerinte mégsem az a bűn ami a biblia szerint. Ezen még elmélkedem.
"Jézus sehol nem mondta, hogy az Ő szava az igazság, hanem az atyjáról beszélt minden esetben. "
Idézet a Bibliából: "Monda néki Jézus (Tamásnak): Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." (Jn 14,6)
Jézus valóban nem azt mondta, hogy az Ő szava igazság, hanem ennél sokkal súlyosabbat mondot, hogy Ő maga az igazság, következésképpen minden amit csinált, minden amit mondott egyenlő Isten szavával, mert Ő maga is egyenlő Istennel: "Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt." -mondta Jézus az aggódó tanítványainak...(Jn14,7)
Kedves Katy! Egyébként 20-as válaszoddal egyet értettem, mert valóban biblikus volt, viszont 1Móz2,4-ből nem tűnik ki, hogy úgy beszél Isten a 6 teremtési napról, mint egyetlen napról. A lélek kérdésköre viszont rímel 1Móz2,7-tel: "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké". A 11-es válaszod az nagyon eredeti. Igen lehet így is magyarázni, de az ember érzi, hogy itt valami sántít. A prófétai nap-év elvet (Ez4,6) Isten kizárólag a nagyobb ívű történelmi eseményekre alkalmazta, hogy így vázolja fel a világtörténelem alakulását, nem pedig egyes személyekre. Egyébként, ha inkább a lelki mondanivalóját próbáljuk megkeresni ennek az igének, akkor előbbre jutunk, és sokkal több hasznosat tudunk kihámozni belőle:
Az ige: "De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon ejéndel arról, bizony meghalsz." (1Móz 2,17)
Hozzáfűzés: Amikor ember elhatározod, hogy szakítasz ebből a gyümölcsből, egyúttal szakítasz törvényemmel, amely téged véd. Akkor átadod magad a Pusztítónak, aki a lelkedre pályázik, és attól a naptól fogva ugyan még élsz, de lelkileg halott leszel, mert az engedetlenséged hatalmas rombolást fog végezni benned. Azon a napon megszűnsz örök életű lenni, és a törvényemmel ellentétes gondolkodásod felemészti életed!
A kérdezőnek: Javaslom, hogy a inkább a Biblia fő gerincét alkotó igaszságokról gondolkodj, mert az előbbre visz. Ezek a kérdésfelvetések mindig zsákutcák, és csak arra jók, hogy összeugrassza az embereket. Van egy olyan gyanúm, hogy ez is volt a célod! ;)
Kedves 25-ös válaszoló!
"Jézus valóban nem azt mondta, hogy az Ő szava igazság, hanem ennél sokkal súlyosabbat mondot, hogy Ő maga az igazság, következésképpen minden amit csinált, minden amit mondott egyenlő Isten szavával, mert Ő maga is egyenlő Istennel:"
Ez egy hamis és Írásellenes következtetés. Egyenlő Isten szavával, de NEM EGYENLŐ magával a Mindenható Istennel!!! Ha te mindenben azt teszed, amit édesapád, még nem leszel vele "egyenlő".
Jézus mindig az igazságot szólta Atyja prófétai szaváról (János 8:40, 45, 46). Sohasem találtatott csalárdság a szájában (1Péter 2:22). Még az ellenségei is elismerték, hogy ’az igazságnak megfelelően tanította az Isten útját’ (Márk 12:13, 14). Mindamellett amikor Jézus azt mondta, hogy „én vagyok . . . az igazság”, nem egyszerűen arra a tényre utalt, hogy a prédikálás és a tanítás által ismertté tette az igazságot. Többről volt szó, sokkal többről, mint csupán beszédről.
Emlékezz vissza, hogy a bibliaírók – Jehova ihletésére – már évszázadokkal a Messiás, vagyis Krisztus megjelenése előtt sok próféciát jegyeztek fel róla. Ezek a próféciák részleteket jövendöltek meg az életéről, a szolgálatáról és a haláláról. Emellett azok a prófétai előképek, melyeket a mózesi törvény tartalmaz, előremutattak a Messiásra (Héberek 10:1). Vajon Jézus mindhalálig hűséges marad, beteljesítve mindazt, amit prófétáltak róla? Csakis így bizonyosodhat be, hogy Jehova az igaz próféciák Istene. Ennek az óriási felelősségnek a terhét Jézus viselte. Az egész életével – minden szavával és tettével – beteljesítette a prófétai előképeket (2Korintusz 1:20). Tehát Jézus volt „az igazság”, vagyis Jehova prófétai szava Jézus személyében vált valósággá (János 1:17; Kolosszé 2:16, 17).
"viszont 1Móz2,4-ből nem tűnik ki, hogy úgy beszél Isten a 6 teremtési napról, mint egyetlen napról."
Mert nem minden fordítás alkalmazza az eredeti "nap" szót.
Kedves 26-os válaszoló!
Látszólag nagyon megejtő a magyarázatod (illetve Te általad képviselt tanítóhivatalé), de ha valaki veszi a fáradtságot, és egy kicsit jobban belegondol abba, amit leírtál, már látszik a magyarázatod megtévesztő volta.
Azt írod: >Ha te mindenben azt teszed, amit édesapád, még nem leszel vele "egyenlő".<
Olyan értelemben valóban nem, hogy nem leszek én a saját apám, viszont, ha mondjuk az én apám főnök egy cégnél, és mindenben azt teszem amit az apám, akkor nem leszek-e én is főnök? Ha én ugyanúgy irányítok, meghatározom a teendőket, és én adok a dolgozóknak fizetést, nem fognak-e rám főnökükként tekinteni? Ha az én apám a cég egész irányítását rám bízza, vajon nem vagyok főnök? Azzal, hogy mindenben azt tettem, amit az édesapám, -tisztségek és különféle fontos funkciók betöltésében- egyenlő lettem ővele. Ugyanakkora hatalmam van, kivéve azokat a funkciókat, amelyeket fenntartott a saját hatáskörében.
Jézus istenségével kapcsolatban idéznék Neked egy igehelyet:
"Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is, aki, mikor Istennek formájában volt, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy Ő AZ ISTENNEL EGYENLŐ, Hanem önmagát megüresítette, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén, és mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.
Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékozott néki oly nevet, amely minden név fölött való, hogy a JÉZUS NEVÉRE MINDEN TÉRD MEGHAJOLJON, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké. És minden nyelv vallja, hogy JÉZUS KRISZTUS ÚR az Atya Isten dicsőségére." (Filippi 2,5-11)
Ha ennél több magyarázat nem is lenne a Bibliában Jézus istenségéről (amely világos mint a déli nap), már ez is elég lenne nekem annak bizonyítására, hogy ki valójában Jézus Krisztus, de ennél jóval több ezt alátámasztó ige van a Szentírásban ezzel kapcsolatban (Pl. Jn13:3; Csel2:36; Ef3:9; Zsid2:9; Jn1:3; Rm11:36; Kol1:16). Ebben az imént idézett igében az is benne van, hogy Jézus "megüresítette magát" az isteni létformától, és "szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lévén." Vagyis itt a Földön valóban nem Istenként volt jelen, hanem mint "Ember Fia", ahogy önmagát gyakran nevezte. Ugyanúgy megkísérthető volt mindenben hozzánk hasonlóan, ugyanúgy elbukhatott volna, és ugyanúgy Istentől, az Ő Atyjától kellett mindig imában erőt kérnie minden tettéhez, csodatételeihez. Erre pedig azért volt szükség, hogy követhető példaképünk lehessen, hogy semmivel se legyen több eszköze, lehetősége a bűn feletti győzelemre, mint amennyi nekünk van. Ha több lett volna, azt mondhatnánk, könnyű volt neki, hiszen Ő Isten Fia. De itt a Földön nem élt isteni hatalmával, ahogy ezt a fentebb idézett, ihletett sorok is egyértelműen elmondják.
Engedj meg még egy rövid gondolatot Kedves Hozzászóló!
Egy ismerősömtől hallottam, amikor én is ezen a kérdésen (Jézus istensége) gondolkodtam. Egy kicsit profán, de nagyon találó: "Egy embernek ember gyermeke születik ugyebár, ha utódot nemz. Akkor egy isteni lénynek csakis egy hozzá hasonló isteni lény lehet a tőle származó Gyermek nemigaz?" A Biblia szerint Ő, azaz Jézus Krisztus az egyetlen Aki Istentől született (a többi lény pedig mind teremtmény). (Jn1:14,18; 3:16,18; 1Jn4:9,15; Mt3:17)
Üdvözlettel!
27-es Hozzászólónak:
A Biblia egyértelmű tanúsága szerint az ember a halálakor teljes mértékben megszűnik létezni, úgy testileg, mint lelkileg. Viszont Istennél mindannyiunkról pontos "feljegyzés" készül, nemcsak tetteinkről, hanem teljes lényünkről is. Mintegy megőrzi lelkünk "lenyomatát". Nála megvan minden információ, ami ahhoz szükséges, hogy újjá teremtsen bennünket a feltámadáskor.
Mi nehezebb: a semmiből egy teljesen újat teremteni, vagy a már korábban létezett élőlényt újra életre kelteni. Ha Isten a semmiből tudott újat teremteni, akkor bízhatunk benne, hogy minket is képes lesz újjáteremteni a feltámadáskor!
"Cáfold meg biblia versekkel azt, hogy a lélek halandó."
Megtették rengetegen, be is linkeltem, mert hosszú lenne leírni mindet, megnyugodhatsz másol elolvassák és meggyőződnek a hamisságaitokról.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!