Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem hisznek a mostani...

Csincsilla000 kérdése:

Miért nem hisznek a mostani fiatalok Istenben?

Figyelt kérdés
Vagy ha hisznek akkor miért nem vállalják fel?
2013. máj. 2. 16:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Személy szerint én szeretem a magam módján felfogni a dolgokat. Attól, hogy valamit nem értek teljesen, vagy nem tudom irányítani még nem feltételezhető, hogy bármilyen felsőbbrendű hatalom létezik, ami tudja.
2013. máj. 2. 19:55
 12/33 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem azért mert nem is tudnák túl sokat a keresztyén életről, meg nem is érdekli őket... Ráadásul manapság az a gondolkodásmód, hogy megyek a saját fejem után, és senkinek, még Istennek sem áll jogába korlátozni senkit se...

Én református családba születtem, ezért mondhatni ismerem az egyházat, de nem kényszerítettek vasvillával a hitre :) Szerintem igenis szüksége van az embernek Isten segítségére, mert egymagam gyenge vagyok...

2013. máj. 2. 20:02
 13/33 anonim ***** válasza:
7%

A szabadkőművesek tudatosan – tervszerűen -lezüllesztik a fiatalságot. Nagyon sajnálom szegény mostani fiatalokat.

Erről szól az alábbi video:

Alice Bailey 10 points for NWO

http://www.youtube.com/watch?v=_OVZcSWepR4

0:36 időpontnál van leírva konkrétan, hogy a célcsoport a fiatalok.

Egy értelmes, vagány fiatal azzal tud "lázadni", ha szembe megy ezzel az agymosással és a zülléssel.

2013. máj. 2. 20:15
 14/33 anonim ***** válasza:
32%
Az emberekből kiölték a vallásosságot a 40 évig tartó szocializmusban. Felnőtt pár olyan generáció ezalatt, akik semmiféle vallási oktatást nem kaptak az iskolában, vagy a szüleiktől, így ők sem tudtak mit továbbadni.
2013. máj. 2. 20:19
 15/33 anonim válasza:
0%

Karbonát: "A hit a reménylett dolgok valósága és nem látott dolgokról való meggyőződés." -abból az "ősöreg" könyvből.

Amúgy az elmondottak alapján a római jogot se kéne tanítani a jogászoknak, mert ősöreg?

2013. máj. 2. 20:25
 16/33 anonim ***** válasza:
2013. máj. 2. 20:53
 17/33 anonim ***** válasza:
46%

A jog egyfajta tudomány, ami nagyban elősegítette az államszervezetek működését.Ha működött, akkor még most is érdemes tanítani.

A Biblia ezzel szemben nem több egy regénynél, már ami a puszta valóját illeti.Hihetsz abban, mit leír, ehhez mindenkinek joga van, de a római joggal ellentétben ez tényleg csak egy könyv, amiben olyan történetek vannak, mire kiépült egy vallás, és a római joggal ellentétben nem hozott többet a történelemnek, mint megannyi felesleges vallásháború.

Ez pedig egy jelentős különbség két ősöreg könyv között.

2013. máj. 2. 21:14
 18/33 anonim ***** válasza:
18%
Látom egy hiper okos Biblia kutató tisztel meg minket a véleményével. Akkor kedves karbonát úr/hölgy, mondja el nekünk tudatlan barmoknak, hogy miről szól a Biblia, mi az, ami annyira ősöreg benne, ami már nem érvényes. Érdeklődve figyelek. Mert gondolom ha kritikus, akkor elölről-hátulról jól ismeri.
2013. máj. 2. 22:32
 19/33 anonim ***** válasza:
61%

Ez a személyes véleményem.Senkit sem neveztem baromnak, tehát a flegma reakciókra nem vagyok hajlandó válaszolni.

De ha bármilyen kifogásod van, vagy más véleményen vagy a Bibliával kapcsolatban, engem az is érdekel.

2013. máj. 2. 22:51
 20/33 anonim ***** válasza:
0%

A kérdésed második felére szeretnék válaszolni.

A mai fiatalok azért nem merik fel vállalni, mert félnek a kirekesztettségtől.

Ha nem felelnek meg a Társaik barátaik "elvárásának" akkor úgy érzik magukra maradnak, és ez félelmet keltő.

Ezért fontos, hogy egy keresztény olyan társaságot válasszon magának, ami építő, és nem romboló hatású.

Jeremiás is inkább ült egyedül egy magában, mint hogy olyanokhoz társuljon, akik Isten ellenes tettekkel éltek, de sosem érezte magát egyedül.

(Jeremiás 15:17) 17 Nem ültem le a tréfálkozók baráti társaságában, és nem kezdtem ujjongani. Kezed miatt egymagamban ültem, mert ítéletüzenettel töltöttél el.

Katy Weaver

2013. máj. 2. 22:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!