Miért nem hisznek a mostani fiatalok Istenben?
Mert az emberekbe régen inkább belesulykolták a keresztény hitet, ma pedig szabadabban választhatnak vallást.
De szerintem ez egyáltalán nem probléma.Ha valaki nem akarja elhinni a keresztények nézőpontját, nem kötelező.
én református tizenéves lévén hiszek és nem is tagadom.
szerintem a baj már a felvilágosodásnál elkezdődött, amikor ez emberek azt hitték maguktól is mindent meg tudnak tenni, innen származik ez a mai kritikus helyzet. na meg az egyház széttagolódása sem tesz jót, hisz még napjainkban is születnek kisebb szekták/közösségek, és ez elbizonytalanítja az embereket.
valamint azt vettem észre, hogy mikor felhozom a "hites témát" úgy reagálnak sokan, hogy "köszi, már tudom, és ha nem is pontosan és mindent, de nekem ennyi elég belőle, kösz".
amit az előző kommentelő is írt, az egyházi személyek is nagyban befolyásolják az embereket.
valamint kialakult a keresztényekről egy olyan kép, hogy kemény szabályok alatt élünk, szenvedünk, de boldogan viseljük és "szentfazekak" vagyunk. ami eléggé téves megítélés:(
Ja, még valami:
Istenben nem csak a keresztények hisznek.Minden vallásnak van istene, teljesen mindegy, hogy Úrnak, vagy Allahnak hívom, a lényeg, hogy hiszek egy felsőbbrendű hatalomban.
Azt nem tudom, hogy azok, akik ténylegesen semmilyen vallás istenében nem hisznek, hányan vannak, de azért a legtöbb fiatal nem ateista.
Nem minden keresztény hiszi, hogy Jézus megváltotta a bűneinket.
Maradjunk annyiban, hogy a katolikusok, és a többi fő irányzata ezt gondolja.
Ráadásul az sem biztos, hogy mindez valóban meg is történt, ezt csak egy túl régi könyv állítja.
Talán éppen ez az oka annak, hogy manapság sok fiatal ne is hiszi el ezt az egészet.
Nem gondolom, hogy ezt a tévhitek okozzák.
Bárki veheti a fáradtságot és elolvashatja a Bibliát, ha tényleg kíváncsi erre.
Szerintem ennek csak az az oka, hogy az embereknek manapság a dolgokra bizonyítékok kellenek, de ez talán nem is baj.
Régebben sokkal könnyebben elhittek az emberek szinte bármit, de ez mára megváltozott, mert már nem elég, hogy beleírták egy ősöreg regénybe, tehát úgy van és kész.
Ez legalább előresegíti a világ fejlődését, mert ezáltal az ember elkezd gondolkodni a hogyanokon és a miérteken, nem ragad le ott, hogy Isten azt mondta, szóval és jő világosság.
Ha az emberek nem kételkedtek volna régebben, vagy nem akartak volna a dolgok mögé látni, rengeteg hasznos információ és tudás még ma sem lenne a birtokunkban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!