Apácáknak miért kell szüznek maradniuk?
"Apácáknak miért kell szüznek maradniuk?"
Mert kitalálták a katolikusok.
Természetesen ilyen nincs a Bibliában, sőt az a feladatunk, hogy népesítsük be a földet. Ha egy katolikus pap azt mondja, hogy Isten akarata az, hogy szűz legyen egy apáca akkor az vagy tudatlan és nem olvasta el a Bibliát vagy pedig hazudik.
"Mert kitalálták a katolikusok.
Természetesen ilyen nincs a Bibliában."
"Férj nélkül az asszony is, a szűz is arra gondol, ami az Úré, hogy testben és lélekben szent legyen; aki azonban férjnél van, arra gondol, ami a világé, hogy tetszék férjének. (...) Aki tehát férjhez adja hajadon lányát, az is jól teszi, de aki nem adja férjhez, az még jobban teszi." (1Kor 7, 34-38)
Ja, de nyilván csak egy "katolikus hülyeség", ami sebaj, hogy egyébként több mint ezer éves hagyomány, hiszen a női szerzetesi közösségek nagyjából egyidősek az első férfi rendekkel.
A Biblia egy hasznos, életmentő útmutató volt abban a korban. Aki házasságon kívűl szeretkezett, védekezés nélkül, az teherbe eshetett házasságon kívül, minden betegséget elkaphatott...
Az apácák tisztasága nem a házasságon kívűli szexben rejtőzik. És a mai napig fontos.
Egy apáca nem lehet szerelmes. Nem nézhet máshogy egy álompasira, mint egy leprásra. Nem befolyásolhatja az ítélőképességét, külső, vágy, flört.
Én szeretem Istent, és kacérkodom a gondolattal, hogy bevonuljak. De lássuk be, amíg nem teszem, addig (azon kívűl ,hogy sokat kéne tanulnom arról, hogy engedelmesen szót fogadjak, és ne bíráljam (és szándékomban se álljon) a rangban felettem álló döntéseit)(Ez amúgy marha nehéz, úgy értem, nem végiggondolni, Én mit döntöttem volna, és hogy az jobb lett volna-e, és ezért végsőkig küzdeni könnyű)
De itt, nem Jézus befolyásolja a döntésem melyik lépcsőn menjek fel az otthonomba, hanem a szimpatikus alsó szomszéd) Akkor is ha csak látásból ismerem, és nem érzek iránta semmit. (szexuális vonzalmat sem)
És egy férfi nem versenyezhet Jézussal a figyelemért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!