Jehova tanúi hogyan értelmezik ezt? Lent
A keresztény egyházak tanításaiban, valamint Jézus szerint az úrvacsorában a keresztények (a katolikusok szerint valójában, a többi egyház szerint szimbolikusan) Krisztus testét eszik és vérét isszák. A wikipédia szerint Jehova tanúinál csak a felkentek tehetik meg ezt. Hogy egyeztetik ezt össze ezekkel az igékkel? Az ő kedvükért az ő bibliájukból másolom be a János 6-ból.
53Így aztán Jézus ezt mondta nekik: „Bizony, bizony mondom nektek, ha nem eszitek az Emberfiának testét, és nem isszátok a vérét, nincsen életetek önmagatokban.54Aki a testemmel táplálkozik, és a véremet issza, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon;55mert a testem igazi eledel, és a vérem igazi ital.56Aki a testemmel táplálkozik, és a véremet issza, egységben marad velem, és én egységben ővele.57Ahogy engem az élő Atya küldött el, és én az Atya miatt élek, úgy az is, akinek én vagyok a tápláléka, élni fog énmiattam
Nos nem vagyok tanu de az urvacsora vetelt nem lehet ennyire drasztikusan venni.
Ha igy vette volna Jezus akkor a latornak miert bocsajtott meg a kereszten?
Jocselekedetert, vagy mert meg volt keresztelve vagy azert mert urvacsorazto? Nem azaz megis csak kicsit maskepp.
Irvan van a Bibliaban hogy az Ige teste lett.Es mivel a Biblia az iget tartalmazza megtartvan azt mar Jezus testet etted mivel az ige = test. Es ez volt a lator szerencseje is hogy az utolso percben felismerte es elfogadta Jezust mint megvaltot ezaltal az ige miatt urvacsorazott is.
Kedves kérdező, nincs ilyen különbség a bibliában a felkentek és a "más juhok" között, a nagy sokaság is "szellemi közösségben" van Jézussal, hiszen ők is részesülnek a szent szellemben áldásaiban. A különbség a "szellemmel felkentségükben" van, ami meghatározza az elhívásuk helyét is, vagyis hogy ők az égben fognak uralkodni Jézussal, mint királyok és papok 1000 évig, és méghozzá a "föld felett". Ez az Armageddon utáni föld lesz, vagyis a Millennium időszaka.
"De az Úr Vacsorája elsősorban egy közös étkezés. Kik a részesei? 1. Jehova Isten, aki gondoskodott a váltságról, 2. Jézus Krisztus, „az Isten Báránya”, aki váltságul adta az életét, és 3. Jézus szellemi testvérei. Azáltal, hogy ez a harmadik csoport részesedik a kenyérből és a borból, kimutatja, hogy teljesen egységben van Krisztussal (János 1:29; 1Korintusz 10:16, 17). Azt is kimutatják, hogy az ’új szövetségben’ vannak mint Jézus szellemmel felkent tanítványai. Ők azok, akik királyokként és papokként fognak uralkodni Krisztussal az égben" (Lukács 22:20; János 14:2, 3; Jelenések 5:9, 10).
Ha elolvasod a Jelenések 5:9, 10, akkor láthatod, hogy ez csak egy szűkebb csoportra vonatkozik, egy meghatározott számú közösségre, nem minden igaz hívőre, hiszen vezetők kiválasztásáról van szó. Méghozzá a föld feletti uralkodás a feladatuk ezen vezetőknek Jézussal. De még sok-sok bizonyíték van, amit összerakva jól kiviláglik, hogy logikusan a bibliában megvan a kettős reménység (földi/égi), stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!