Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van szükségünk Jézusra?

Miért van szükségünk Jézusra?

Figyelt kérdés

#Jézus-wwjd
2013. ápr. 24. 21:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Nekem semmi használhatót nem tud adni a derék próféta. És nem is kérek tőle semmit. Áldozatot sem. Nem lehet ezt elfogadni? Miért akarjuk minden emberre kiterjeszteni Jézus történetét? Ti, néhányan szeretitek, hiszitek, másokat meg nem annyira érint meg a dolog. Én nem gondolom, hogy a bor az ő vére, a kenyér meg a teste. Te azt gondolod, hát edd úgy. Ettől még elférünk egymás mellett a villamoson meg a trolin. Lehet, hogy te sem vagy rossz ember. Nem tudom. De ez a vágy, hogy másokra rákényszerítsük az ideológiai képzetünket nekem olyan kis kommunista. Most nem az a világ van. De valami kajszaporítás ma is elkelne, meg néha egy kis kézrátételes gyógyítás. Ha olyant tudtok tőle kérni, azonnal itt elismerem, hogy haszna van, ok, és le is veszem a kalapom.
2013. ápr. 25. 19:50
 22/24 KZitus ***** válasza:

Szia!

Egy mondatban :azért van szükség Jézusra, hogy megszabaduljunk az ádámi bűntől és vele a haláltól.

No de! Isten soha senkit, egyetlen embert sem kötelezett arra, hogy ezt vegye igénybe.

Ez mindenkinek egy lehetőség. Ha akarja értékeli ezt a nagy szeretetet, ha akarja nem.

A válaszolóktól kérdezem: Nektek, akik semmibe veszitek ezt a hatalmas Istentől jövő szeretet-megnyilvánulást, miért kell ilyen lekezelően, bután, ezt az áldozatot lenézően válaszolgatni? Ti nem féltek Istentől? Azt, hogy most levegőt tudtál venni az orrodon, azt is Neki köszönheted, mert ő az élet forrása. Ha azok akiket a legjobban szeretsz bajban lennének, milyen jogon fordulnál Istenhez segítségül, ha előzőleg gyalázkodóan irkáltál róla és a fiáról?

Nem fog büntetlenül maradni egyetlen emberi tett sem: "Ne vezessenek félre titeket: Istent nem lehet megcsúfolni. Mert amit vet az ember, azt fogja aratni is; mivel aki a testére nézve vet, romlást fog aratni a testéből,.." Galata 6:7,8

2013. ápr. 26. 10:02
 23/24 anonim ***** válasza:
Kedves KZitus, szeretnék neked segíteni egy kis magyarázattal. Nem félek Istentől. Miért félnék? Csodálom a művét, elismerem a létét, nem is tehetnék mást, de félni tőle??? Ugyan miért? Persze, hogy mindent neki köszönhetek, én is, te is, mindenki. De ez nem jelent semmiféle külön szeretetet, fenyegetést, zsarnokoskodást stb. a részéről. Ő van, létezik, alkotott és alkot, teljesen függetlenül attól, hogy te vagy én szeretjük vagy elhisszük-e őt. A hitünknek, szeretetünknek nincs semmi jelentősége. Ezzel nem változik a viszonyunk Istenhez vagy az övé hozzánk. Isten nem olyan kicsinyes kis Csák Máté, hogy talpnyalásra ösztönözze, kötelezze a teremtményeit. Isten sokkal több és magasztosabb ennél.
2013. ápr. 26. 11:22
 24/24 anonim ***** válasza:

Azért mert csak! Jézussal szebb, jobb, csodásabb, fenomenálisabb, értékkel dúsított az élet.

Ő egy csoda! X)

2013. ápr. 26. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!