Hogyan lehet a Görögisteneket tisztelni?
Persze nem ember áldozatot szeretnék bemutatni vagy hasonló.
Csak nagyon érdekel a Görög mitológia.
A lineáris B-t a mykeneiek használták és ők vitték be Krétára is.
A poroszok pedig bizony szlávok voltak. De ez hogy jön ide?
Ja, jó, utána néztem. Igazad volt. De ez nem lényeges a kérdés tekintetében.
A lényeg az, hogy németül beszélnek, pedig még csak nem is germánok.
A kérdés tekintetében baromira nem lényeg, hogy németek voltak!
Kinem szarja le?
Szia!
Nekem van egy Pallasz Athéné szobrom, aki -mint tudjuk- a bölcsesség és a tudományok istennője. Jó motiváció a tanuláshoz.:) Farsangon a gimiben voltunk egyszer görög istenek, és én természetesen Athéné voltam. :)
Már bocsánat, de azért csak reagálhatok arra, amit az én válaszom cáfolatára írtak.
Valóban nem lényeges, hogy szlávok, vagy baltiak, de az lényeges hogy nem németek, mivel ez párhuzamot mutat a krétai-görög kapcsolatra is.
Vagyios az, hogy a krétaiak áldoztak embert, az nem számít, mert ők nem voltak görögök.
A kérdésre pedig már elmondtam válaszként, hogy a görögök két féle áldozatot ismertek. Az egyik növények és egyebek teljesen elégő áldozata volt (ritkán húsé is), a másik (gyakoribb) pedig, amikor az elejtett állatról leszedték a húst, a csontokat áldozatként elégették az isteneknek (akármelyiknek), a húst pedig megették. Ide tartoznak az italáldozatok is, amikor a borból (mivel szinte csak azt ittak) kilöttyintettek egy kicsit ivás előtt az isteneknek áldozatul.
Remélem ez megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!