Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy tudnám jobban tisztelni...

Hogy tudnám jobban tisztelni az embereket?

Figyelt kérdés

Nagyon próbálok megváltozni, komolyan venni az embereket, nem előítéletesnek lenni, de valahogy nem mindig sikerül.

Nem lenézem őket(bár néha talán azt is), hanem csak simán idegesítenek, vagy utálom őket.

Én tényleg nem akarok ilyen lenni, mostanában egyre több emberrel találkozom, akik annyira elfogadnak és tisztelnek mindenkit,senkit nem néznek hülyének, és olyan jó ilyenek közelében lenni.

2011. máj. 17. 20:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Na, én tisztellek ezért a kérdésedért! Komolyan mondom. Le a kalappal előtted!

Én is érzek így olykor, mint Te, ezért is gondoltam, hogy írok Neked. Én a nagymamámat néztem le egy időben, hogy annyit tud szerencsétlenkedni, mindenen problémázik, nézi a TV híradót, holott csupa hülyeséget mondanak benne, aztán meg mindentől fél...

Aztán egyszer a bátyám barátnőjével beszélgettem erről. Ő elmondta, hogy ő nagyon tiszteli nagymamám, mert meghalt nagypapám évekkel ezelőtt és ő - ha a helyében lenne - valószínűleg már régen megbolondult volna vagy feladta volna. És nagymamám nem adja fel, teszi a dolgát, továbblépett.

És tényleg! Nekem ez segített: hogy beleképzeltem magát a helyébe egy percre. Te is próbáld meg a másik szemével nézni a dolgokat egy kicsit, ha valaki idegesít. Hátha kívülről idiótának hat, de ha Te lennél a helyében, lehet hogy Te is furán viselkednél... :-)

Egyébként meg vannak, akik tényleg idegesítőek mindentől függetlenül. :-)

2011. máj. 17. 20:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Majd kipróbálom:)
2011. máj. 17. 20:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy ami ellen kuzdesz, az maga az emberi termeszet, mert olyan ember nincs, akinek nincsenek eloiteletei. Nem mindig sikerul elkerulnod, mivel nincs olyan ember, akinek ez sikerulne.

Az ember olyan, hogy tisztelni is azt tud - foleg hosszu tavon - akivel a tisztelet kolcsonos. Szoval teljesen normalisak az erzeseid. Akitol csak negativat kapsz, nem fogod kedvelni. Emberi dolog.

2011. máj. 17. 20:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Akkor tudom jobban tisztelni szeretni az embereket, ha előbb szereted Istent.

Figyeld meg, hogy akik utálkoznak, gyúlölködnek, azok Istent sem szeretik.

2011. máj. 21. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!