Tényleg igaz, hogy Jehova tanui pénzt kapnak azért, mert Jehova tanui?
Én Jehova Tanúja vagyok. Biztosíthatlak arról, hogy mi ezt önkéntes munka keretében tesszük. Semmilyen fizetséget nem kapunk ezért. Vagyis helyesbítenék. Óriási a fizetség. Mivel Isten értékeli azt, amit teszünk azért, hogy az Ő nevét és szándékát megismertetjük minden emberrel. Valóban van lehetőség az önkéntes adakozásra, de ez nem kötelező.
Amúgy a bibliavers is alátámasztja, ezt: "ingyen kaptátok, ingyen adjátok!" Így kéne másoknak is tenniük.
Sokszor előfordul, hogy összekevernek minket valakivel. Volt pl. olyan eset, amikor egy hölgy váltig állította, hogy Jehova TAnúi előadását látta a helyi kábeltévén. Na, ekkor rögtön beugrott, hogy vannak a városunkban olyan gyülekezetek, akik valóban közvetítik a rendezvényeiket. El is mondtam ezt neki. De ő ragaszkodott az állításához, és elmondta hogy többször használták a Jehova nevet. Igen. Vannak vallások, akik elismerik, sőt használják Isten nevét. Nemcsak mi, Jehova Tanúi. De attól még nem mi szerepeltünk abban a bizonyos TV-műsorban.
Kérdésedre válaszolva lehetséges, hogy más vallásokban valóban létezik olyan, hogy fizetésért tevékenykednek. Nem akarok egyet sem megnevezni, mert hitelesen nem tudnék róluk beszélni, mivel annyira átfogóan egyiket sem ismerem. A saját vallásom viszont jól ismerem, és megnyugtathatlak, csak azokban az esetekben kapnak pénzt, ha teljes időben szolgálnak, de ez valóban nagyon csekély összeg, és biztos nem azzal dicsekednének, hogy mennyit keresnek. Megkérdezhetem, hogy ezeknek a személyeknek van családjuk, munkahelyük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!