Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg igaz, hogy Jehova...

Tényleg igaz, hogy Jehova tanui pénzt kapnak azért, mert Jehova tanui?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy néhány havonta minden tag kap egy bizonyos összeget, olyan fizetés szerűen. (Egy család mondjuk 100-200 ezret). Igaz ez?
2009. szept. 25. 19:53
 1/10 anonim válasza:
61%
Nem, sőt van adományos dobozkájuk, abba minden tag beledobál pénzt, amennyit jónak lát. De nem kapnak pénzt. Valahogy ez ingyen jó nekik.
2009. szept. 25. 20:06
 2/10 anonim ***** válasza:
60%

Én Jehova Tanúja vagyok. Biztosíthatlak arról, hogy mi ezt önkéntes munka keretében tesszük. Semmilyen fizetséget nem kapunk ezért. Vagyis helyesbítenék. Óriási a fizetség. Mivel Isten értékeli azt, amit teszünk azért, hogy az Ő nevét és szándékát megismertetjük minden emberrel. Valóban van lehetőség az önkéntes adakozásra, de ez nem kötelező.

Amúgy a bibliavers is alátámasztja, ezt: "ingyen kaptátok, ingyen adjátok!" Így kéne másoknak is tenniük.

2009. szept. 26. 11:44
 3/10 anonim ***** válasza:
33%
Ha ennyit fizetnének, nem gondolod, hogy mindenki csatlakozni akarna Jehova Tanúihoz?
2009. szept. 26. 11:45
 4/10 anonim ***** válasza:
63%
Én úgy tudom, hogy csak "bent lakó" Jehova Tanui kapnak fizetést, és ők is csak valami jelképes összeget, azt hiszm 100 USD-t... Ők akik a Béthel névre hallgató központokban élnek és dolgoznak. Mindenkinek van valami feladata, és a szolgáltatásokat is egymásnak biztosítják (pl takarítás, főzés, akinek az a munkája).
2009. szept. 26. 12:27
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát én nem tudom. Nekem egy barátnőm mondta, hogy a párja egyik legjobb barátjáéknak 2-3 havonta ennyi jön be, és hogy ha így van, akkor ők is beállnának közéjük. De akkor ők biztos valami előljárók, vagy nem tudom:(
2009. szept. 26. 12:52
 6/10 anonim ***** válasza:
41%
Nem tudom,hogy honnan kaptad ezt az információt ,de szerintem félre tájékoztattak.Van ugyan ,olyan tanú aki pénzt kap,de azok teljesidejű szolgálatot végez,ami azt jelent ,hogy minden idejét arra fordítja,hogy elmenjen prédikálni az embereknek.Tehát nem dolgozik sehol,nincs munkahelye hanem ez a feladata.Ezért kapnak egy minimális összeget amiből fenn tudják tartani magukat.Azért tévedés neessék,mert ez az öszeg még a minimálbért sem nagyon éri el.Gondolod,ha ilyen jó fizetség járna érte ,akkor nem minden ember tanú akarna lenne?Ki ne szeretne munka nélkül többszázezer forintot kapni?Van még egy másfajta juttatás is ,ami az utazó felvigyázóknak jár.Ami azt jelenti,hogy az illető tanú és felesége(ezt a tisztséget csakis házaspár töltheti be),minden héten más gyülekezetet látogat meg ,és ott is tartozkodik azon a héten,és segíti a munkáját annak a gyülekezetnek.Azért ez elég nehéz dolog,hogy minden héten máshol vannak és ráadásul ugyanúgy mennek ők is a többi tanúval prédikálni.Ezek a házaspárok mindd gyermektelenek,mert ezt a munkát csak így lehet végezni,hiszen a kiszolgálási idejük három évig tart,ami azt jelenti,hogy egy körzetben három évig szolgálnak.Aztán három év után ahová küldik őket a Béthel-ből oda mennek.Ha ukrajnába akkor oda,ha ausztriába akkor oda,attól függ,hogy hol van szükség segítségre.Na azért ha belegondolunk ,ezt gyermekkel,vagy gyermekekkel igen nehéz lenne megoldani,hogy állandóan költözködjenek.Ezért kapnak ők is egy minimális összeget ami fedezi a kiadásaikat.De messzemenően NEM DÚSKÁLNAK A PÉNZBEN!!!!!Mi sem kapunk érte semmi pénzbeli juttatást,hogy tanúk vagyunk.Mindezt azért tesszük,mert Jehova iránti szeretetünk arra ösztönöz és hajt minket,hogy ezt tegyük.A másik dolog pedig,hogy minnél több embernek szeretnénk elmondani Isten üzenetét ,remélve azt,hogy egyre többen fogják azt meghalgatni!
2009. szept. 26. 19:45
 7/10 anonim ***** válasza:

Sokszor előfordul, hogy összekevernek minket valakivel. Volt pl. olyan eset, amikor egy hölgy váltig állította, hogy Jehova TAnúi előadását látta a helyi kábeltévén. Na, ekkor rögtön beugrott, hogy vannak a városunkban olyan gyülekezetek, akik valóban közvetítik a rendezvényeiket. El is mondtam ezt neki. De ő ragaszkodott az állításához, és elmondta hogy többször használták a Jehova nevet. Igen. Vannak vallások, akik elismerik, sőt használják Isten nevét. Nemcsak mi, Jehova Tanúi. De attól még nem mi szerepeltünk abban a bizonyos TV-műsorban.

Kérdésedre válaszolva lehetséges, hogy más vallásokban valóban létezik olyan, hogy fizetésért tevékenykednek. Nem akarok egyet sem megnevezni, mert hitelesen nem tudnék róluk beszélni, mivel annyira átfogóan egyiket sem ismerem. A saját vallásom viszont jól ismerem, és megnyugtathatlak, csak azokban az esetekben kapnak pénzt, ha teljes időben szolgálnak, de ez valóban nagyon csekély összeg, és biztos nem azzal dicsekednének, hogy mennyit keresnek. Megkérdezhetem, hogy ezeknek a személyeknek van családjuk, munkahelyük?

2009. szept. 27. 10:04
 8/10 A kérdező kommentje:
Családjuk biztosan, mert ezt egy 20-25 év körüli srác mesélte, hogy az anyjáéknak ennyi jön be. Hogy munkahelyük van-e azt nem tudom.
2009. szept. 27. 16:45
 9/10 anonim ***** válasza:
NEM! nem kapnak pénzt csak azok akik teljes napjaikat a Bételben, különböző folyóiratok elkészítésével foglalkoznak. DE ez érthető hiszen ha nem kapnának akkor nem tudnának megélni és letartaní a családjukat
2010. febr. 1. 15:30
 10/10 anonim ***** válasza:
2010. márc. 7. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!