Jehova tanúi! Titeket miért zavar, ha Istent, Istennek hívják az emberek? Miért fontos használni a Jehova nevet?
"Mivel nekem Isten az en mennyei Atyam ezert szolithatom Atyamnak,erdekes is lenne ha a foldi apamat a neven szolitanam,ezert aki Istenre ugy tekint mint atyjara az igy is szolitja ez egyertelmu,de nem ebben a nevben van a mi udvossegunk hanem a Jezus vereben."
Kedves utolsó válaszoló! Nem a "névben" magában, annak "mantrázásában" van az "üdvösségünk", ilyenformán Jézus neve sem jelent senkinek megmentést. Jehova Tanúi sem az isteni Név állandó ismételgetésétől várják a megmentést, ez tévedés, és rosszindulatú butaság. Jézus is mindig egy valakire, egy NÉVRE hívta fel a tanítványai figyelmét, ezért mondta pl. a János 17:3-ban ezt:
"Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról."
Szólíthatjuk "Atyánknak" is(!!!!) Jehovát, de fontos, hogy a fenti vers fényében tisztán lássuk, hogy Jézus NEM EGYENLŐ az Atyjával semmilyen háromságban. Jézus az Atyját "EGYEDÜLI" igaz Istennek nevezte, ami kizárja, hogy vele egyenlő lehessen. Ha te valaki mást valamely tulajdonságában "egyedülinek" nevezel, akkor lehetsz-e vele egyenlő???
Egyébként az "Atya" kifejezés csak egy rangjelző a Bibliában, mint pl. az Úr, vagy az Isten is. Ez a kifejezés nem váltotta le a JHVH (Jehova) nevet, hiszen szerepel az "Atya" rangjelző a Héber Iratokban is, pedig ott majdnem 7000-szer használják a Jehova isteni nevet.
Egyébként rossz hasonlat a szüleid hivatalos igazolványnevével példálózni, hiszen ez egyrészt erősen kultúrafüggő, másrészt pedig Isten a JHVH (Jehova) nevét adta a legközelebbi szolgáinak, hogy ÖRÖKRE azon nevezzék! Tehát nem az "Atya" megnevezést adta erre a célra, hanem a JHVH Nevet.
Háááát drága 24-es!
Én egy tanú vagyok,de sohasem alacsonyodnék le a te szintedre,már ne is haragudj!
Először szerintem meg kellene tanulni helyesen írni,aztán ócsárolni a másikat.
Látszik az írásodból a műveltségi fokod,ez erősen kitűnik abból is,ahogyan, és amiket írsz.
Gyanítom,hogy a szekta szó jelentését nem ismered,mert akkor nem írtad volna.
Érdekes,hogy amelyik gyülekezetbe én járok,ott nincs egy olyan Tanú sem amelyik elfordult volna a családjától,vagy valamelyik hozzátartozójától!
Lehet,hogy mi agymosottaknak tűnűnk azért,mert próbáljuk magunkat és gyermekeinket megvédeni ettől a gonosz,bűnös,erkölcstelen világtól.
De ha ez kell,ahhoz,hogy megvédjem a gyermekeimet akkor ezt fogom csinálni,nem beszélve arról,hogy evvel Isten előtt elfogadható lesz a szolgálatom.
Hidd el,hogy az én gyermekemet ezek a dolgok által,sokkal ritkábban fogja baj érni,mint a tiedet.(gondolok itt:drogra,dohányzásra,alkoholra,erkölcstelenségre...stb)
Először is azért,mert első perctől kezdve arra van nevelve,hogy ezektől tartózkodjon,másodszor azért,mert ilyen példát nem is lát a közvetlen környezetében(mint tudjuk a gyerekek a szülőket utánozzák a legtöbbször),harmadszor pedig azért,mert a neveltetése miatt,szeretne Isten mértékeinek megfelelni és ezért tartózkodni fog ezektől.
Én mindíg a saját szavaimmal és gondolataimmal szoktam válaszolni és azokat szoktam alátámasztani a bibliából egy-egy verssel,és KÉPZELD:nem szoktam beírni ezeket az "óraszámba"!!!Nem hiszem,hogy az a rengeteg orvos,professzor,vegyész és egyéb tudósok,tanárok akik,ott vannak a több mint 7 millió tanú közt azok agymosottak lennének!
Magam is vezető beosztást látok el egy elég nagy cégnél,mégsem volt eddig rám soha panasz.
Kedves kérdező!
Gondolom neked is van neved!
Ezt a nevet maga Isten adta magának,az,hogy a JHVH-t-e vagy a Jahvét azt nem tudhatjuk pontosan de a Jehova a legelterjedtebb formája a mai világban.Gondolom te sem szeretnéd ha sohasem szólítanának a neveden csak úgy,hogy fiú,vagy lány.(nem tudom pontosan milyen nemű vagy)
Ami a legfontosabb pedig az,hogy maga Jézus mondta ezt a "MI ATYÁNKBAN":"Máté 6:9-ben ezt írja:mi atyánk ki vagy a mennyekben,szenteltessék meg a NEVED..."
Hogyan szenteled meg a nevét ha nem is ismered és használod azt???
Kérlek gondolkozz el ezen és olvass utána a saját bibliádban is,mert nagyon sok helyen van benne az eredeti bibliában.Nem tudom,hogy milyen fordítású bibliád van ,de azt tudom,hogy a Károli félében is előfordul párszor!
Ennyit szerettem volna írni,igaz,hogy egy picit hosszúra nyúlt,ezért elnézést is kérek.
Bocsánat ha valakit valamelyik mondatommal, megbántottam,de nem volt szándékos
Szép napot mindenkinek!
egy nem agymosott tanú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!