Miben hisznek a sátánisták?
A sátánisták haláluk után a pokolra akarnak kerülni vagy ők is a mennybe? Vagy miért látják jobbnak a sátánt dicsőíteni?
Illetve ők tagadják Krisztust?
Vagy mit hisznek ők igazából??
"Miben hisznek a sátánisták?"
Az emberben, és annak egójában.
"A sátánisták haláluk után a pokolra akarnak kerülni vagy ők is a mennybe?"
Nincs Menny, nincs Pokol. Ez az egy élet van, ki kell használni.
"Vagy miért látják jobbnak a sátánt dicsőíteni?"
Nem dicsőítünk senkit, magunkon kívül.
"Illetve ők tagadják Krisztust?"
Én nem, de ez egyéni.
"Vagy mit hisznek ők igazából??"
Olvasd el a Sátán Bibliáját.
Akkor, te is sátánista vagy.
Miért jó neked?? Szóval nem lenne jó hinni valamiben valami felsőbb hatalomban ami, segít neked??
Én nagyon sokáig katonáskodtam külföldön és voltak pillanatok amikor csak az Istenbe vetet hittem tartotta bennem a reményt!
A sátánisták szerint nincs se pokol, se mennyország, csak ez az egy élet, amit ki kell használni. Ha meghaltál, akkor kész, vége, megszűnsz létezni. A tévhittel ellentétben nem dicsőítik a sátánt (a bibliait), hanem saját magukat, a saját egójukat helyezik a középpontba, és törekednek arra, hogy életük során kiteljesítsék, vagyis elérjenek mindent, amit el szerettek volna érni. Ez vagy sikerül, vagy nem, rajtuk múlik. Tagadják-e Krisztust? Embere válogatja, van aki igen, van aki nem. Hogy mit hisznek igazából, az szerintem kiderül az eddigi írásomból. Nincsenek felsőbb hatalmak, a sátánista saját magában hisz.
Miért jó ez nekik? Mert így látják jónak, része a világnézetüknek. Te egy felsőbb hatalomban keresed a támaszt, a segítséget, ők meg saját magukban, ilyen egyszerű. Egyik sem rosszabb a másiknál, mindenkinek joga van eldönteni, hogy miben hisz. És senki sem szeretni, ha mások mondják meg, hogy mi jó neki ;)
Magyarországon is van sátánista közösség:)
Csak mi nem építtetünk templomokat, és nem térítünk. Ellenben a keresztények gusztustalanul mindenhová bepofátlankodnak, és minden más vallásról hazugságokat terjesztenek. Ezért is vannak olyan hülyék, akik például a sátánizmust ítélik el, anélkül, hogy ismernék...
Ez érdekes, amit írsz, azt hittem ez szimplán ateizmus. Nekem nem tetszik a fogalomkeverés, mert hogy lehetsz sátánista, ha nem is hiszed, hogy létezik Sátán...
Igazából nagyon ravasz...
Még valami, amin érdemes gondolkodni. Azt írod: "Csak mi nem építtetünk templomokat, és nem térítünk".
Ha igaz, amit írsz, és a sátánizmus az ateizmussal egyenlő, akkor gyakorlatilag ez a hivatalos világvallás. Kötelező az oktatásban, erről szól a média, a szórakoztató ipar, minden. Carpe diem...
Templom? Ha a már carpe diem, akkor szerezz anyagi javakat, imádd a pénzt. Akkor a "templom" a bank, a pláza és egyebek. Ezekből éves szinten szinte több épul, mint templomból egy évszázad alatt...
Hááát, az első megfogalmazója a sátánizmusnak nem valami "újfajta sátánista vonulatról" beszél?
Eredetileg azért a sátánizmus nem erről szólt. Ha régi emlékképeim nem csalnak, még a kilencvenes években a sátánizmus a sátánimádatot jelentette, fura áldozatokat, öncsonkítást, templomgyújtogatást, stb. Az, hogy valaki elindított egy "sajátos" sátánizmust, és ezzel a névvel illeti a saját életfilozófiáját, amit aztán mostanában a fiatalság eléggé felkapott... Mert ugye milyen vagány sátánistának nevezni magunkat, de semmi közünk azokhoz a a gonosz feketében járó, vért áldozó bolondokhoz... Szóval ne keverjük itt a fogalmakat.
"Mondja már meg valaki hol van egyáltalán sátánista közösség ..."
Mármint melyikre gondolsz, az első hozzászólásban részletezett LaVey-i sátánizmusról? Akkor a hozzászólót privizd meg, hátha tud valamit.
Ha a klasszikus sátánistákról kérdezel, akkor menj el egy black metal fesztiválra, és belebotlasz néhányba. Szerintem ezek eléggé zárt közösségek, nem hirdetik magukat, mint pl. a Vidám Vasárnap, nem úgy megy, hogy na, akkor most elmegyek egy sátánista ceremóniára. De biztosíthatlak, hogy vannak.
A miben hisznek a sátánisták és a hol található közösség kérdésekre talán választ találsz - bevezetésként (nem az én oldalam :O) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!