Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A halott gyerekek mennybe jutnak?

A halott gyerekek mennybe jutnak?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 13. 23:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

10-ez csak egy kérdés -nem hivatalos álláspont az érdekes-szerintem -hanem hogy érzed?

Az egyiptomi - nagyon képszerűen:

Egyiptomban minden elhunyt lelkét ráteszi Horus és Anubis a az igazság mérlegére ... az egyiptomi képzet morális tartalmat hordoz- A mérleg másik serpenyőjében egy kis fehér toll..Ha a lelke könnyebb - átmehet...

A csecsemők, kicsi gyerekek lelke tiszta, könnyű.

(De kiérve ebből óhatatlanul besározódik az ember,a felnőtteknek tisztítani kell..)

2013. ápr. 15. 17:30
 12/12 eric_one ***** válasza:

Isten telve van szeretettel, szentséggel, igazsággal és kegyelemmel. Bármit is tesz, az mindig helyes és jó.. Bár egy újszülött sem ártatlan, az eredendő bűn elhatott mindenkire. A Zsoltárok 51:7-ben Dávid így ír: „Lásd, én bűnben születtem, anyám vétekben fogant engem.” Dávid felismerte, hogy már fogantatásakor bűnös volt.

Mégis a 2.Sámuelben kiderül egy érdekes dolog. Dávid király házasságtörést követett el Betsabéval, amiből gyermekük fogant. Az Úr elküldte Nátán prófétát, hogy tudassa Dáviddal- bűne miatt elveszi tőle a gyermeket, meg fog halni. Dávid reakciója a bánkódás, gyászolás és a gyermekért való imádkozás volt. Azonban amint a gyermek meghalt, Dávid szomorkodása is véget ért. Szolgái meglepve hallották ezt. Így szóltak Dávid királyhoz: „Miért tetted ezt? Amíg élt a gyermek, böjtöltél és sírtál, de amikor meghalt a gyermek, fölkeltél és ettél. Ő így felelt: Amíg a gyermek élt, böjtöltem és sírtam, mert ezt gondoltam: ’Ki tudja, talán könyörül rajtam az Úr, és életben marad a gyermek.’ De most, hogy meghalt, miért böjtöljek? Vissza tudom-e még hozni őt? Én megyek majd őhozzá, de ő nem tér vissza hozzám.” Dávid válasza azt tükrözi, hogy Istennél biztonságban vannak, akik még nem képesek hinni. Azt mondta Dávid, hogy elmegy a gyermekhez, de nem tudja visszahozni. Éppen annyira sokat mondó, hogy Dávidnak ez vigasztalást jelentett. Tehát úgy tűnik, azt mondta ezzel Dávid, hogy találkozik majd a gyermekkel (a mennyben), de nem tudja őt visszahozni.

Isten szeretetébe és irgalmába beleillő dolog lenne, ha Krisztus halálát azok esetében is figyelembe venné, akik nem képesek még hinni. Isten a gyermekek és a szellemi fogyatékkal élők esetében elfogadja Krisztus bűnért kifizetett váltságát, mert ezek az emberek nem képesek megérteni bűnös mivoltukat és azt, hogy szükségük van a Megváltóra

2013. ápr. 16. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!