Mit gondoltok a pápaságről a papokról? Mit ír róluk a Biblia?
Én személy szerint nem tartom őket Isten földi helyartójává.
Szerintem tele vannak bálvány imádással és képmutatással.Jézus azt mondja aki nagy akar lenni alázza meg magát.Szerintem ők felmagaztalják magukat és az embereket vagy megtévesztik vagy Isten ellen fordítják őket.Mert ha látják a hitetlenek őket az mondják ez a kereszténység akkor kösz nem.Egyszer olvastam róluk,hogy az Illuminatusokhoz tartoznak.
Sajnos nem hiszünk neked, mert ismerjünk a búcsúcédulák történetét - amik ma is léteznek - és nem arról szólt, hogy fizetni kellett a feloldozásért...
Mellesleg milyen földi hatalomról beszélsz? A Biblia nem földi? Ki állította össze a Bibliát és mikor? Ezek lényeges kérdések...
A vallásvezetők már eddig is azt mutatták, és ezután is gyakran fogják mutatni, hogy ’e világ barátai’, mivel tevékeny részt vállalnak a háborúkban és a vérengző forradalmakban (Jakab 4:4).
Jézus elítélte a vallási vezetőket, amiért szerették a vallási címeket, és tekintélyre vágytak. Azt mondta, hogy ezek a férfiak „szívesen elfoglalják a lakomákon a főhelyeket és a zsinagógában az első székeket, szeretik, ha a tereken köszöntik s rabbinak szólítják őket az emberek”. Még ezt is mondta a tanítványainak: „Ti ne hivassátok magatokat rabbinak, mert egy a ti mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. Atyának se szólítsatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei” (Máté 23:1–10, Gál–Kosztolányi).
A papság címeket is vett magának, mint például: „Atya”, „Szentatya”, „Tisztelendő”, „Főtisztelendő”, „Őexellenciája”, „Őeminenciája”, ami csak fokozta, hogy ’mindenki fölé emelték magukat’. Jézus viszont ezt tanította a vallási címekről: „Senkit se hívjatok atyátoknak a földön” (Máté 23:9).
Talán vannak képmutatók is, talán van egy 'sötét', anyagias oldala is az egésznek, de nézzük a másikat is.
Részemről ismerek nem egy igenis alázatos, szeretettel teli katolikus papot, aki enyhén szólva magasról tesz a rangjára meg a többire, és csak szolgálni akar.
Ferenc pápának meg személy szerint nagyon örültem :) Nagyon jó arcnak tűnik :D
Nem minden pap egyforma. :)
A mi lelkészünk illetve a felesége aki szinén lelkésznek tanult , képmutató , hazug , kivételező és olyan hogy meg is bánt egy csomószor.
Emiatt már régóta nem járok ifibe , és tudom hogy ez nem jó megoldás !!
Szia!
Én személy szerint semmit nem gondolok a papokról (jó lenne ez fordítva is)
De néhány dolgot tudok, amit a Biblia ír róluk.
A papi osztályt Isten hozta létre(Mózes idejében), abból a célból, hogy a Törvényre tanítsák a népét és közbenjárjanak érdekükben ha bűnt követtek el. Idővel rengeteg istentelenséget követtek el már akkor is, abban az időben. Nem részletezem, a Biblia leírja, el lehet onnan olvasni.
Mikor megelégelte Isten gonoszságukat, ezt mondta nekik:
"„Most pedig nektek szól ez a parancsolat, ti papok. Ha nem hallgattok rá, és meg nem szívlelitek, hogy dicsőséget adjatok az én nevemnek — mondja a seregek Jehovája —, akkor rátok küldöm az átkot, és megátkozom áldásaitokat. Már meg is átkoztam, mivel nem szívlelitek meg.”
„Íme! Megdorgálom miattatok az elvetett magot. Ganéjt szórok arcotokba, ünnepeitek ganéját, és kihordanak majd rá benneteket. És megtudjátok, hogy én küldtem nektek ezt a parancsolatot, hogy fennmaradjon Lévivel kötött szövetségem” — ezt mondja a seregek Jehovája.
„Szövetségem élet és béke szövetsége volt vele; és mindezeket megadtam neki, hogy féljen engem. Ő pedig félt engem, igen, rettegés fogta el nevem miatt. Az igazság törvénye volt száján, nem találtatott igazságtalanság ajkain. Békében és egyenességben járt velem, és sokakat visszatérített a vétekből. Mert a pap ajkainak kell őriznie a tudást, és szájából törvényt vár a nép, hiszen a seregek Jehovájának követe ő. De ti letértetek az útról. Sokan megbotránkoztak miattatok a törvényben. Megrontottátok Lévi szövetségét — mondja a seregek Jehovája. — Én pedig megvetetté és megalázottá teszlek benneteket az egész nép előtt, hiszen ti sem őriztétek meg utaimat, hanem részrehajlóak voltatok a törvényben." Malakiás 2:1-9
Amikor eljött Jézus a földre, nem volt szükség többé a papságra. Ezt tudták az akkori vallásvezetők ezért meg is ölték Jézust. Nem akarták elveszíteni pozíciójukat és a kenyerüket.
"A papi elöljárók és a farizeusok ezért összehívták a szanhedrint, és így szóltak: „Mit tegyünk? Ez az ember ugyanis sok jelt tesz. Ha így hagyjuk őt, mindnyájan hinni fognak benne, és eljönnek a rómaiak, és elveszik helyünket is, nemzetünket is..Attól a naptól kezdve azért tanácskoztak, hogy megöljék őt." János 11:47-48,53
Miután Isten feltámasztotta Jézust, kinevezte főpappá, és a mai napig ő a keresztények Főpapja.
"Ennélfogva, szent testvérek, az égi elhívás részesei, tekintsetek az apostolra és főpapra, akit mi megvallunk: Jézusra.Zsidók 3:1
"Így a Krisztus sem maga dicsőítette meg önmagát azzal, hogy főpap lett, hanem az dicsőítette meg őt, aki így beszélt róla: „Te vagy az én fiam; én atyáddá lettem a mai napon.” Zsidók 5:4,5
Az első században azok,a papok, akik elfogadták Krisztus tanítását(és főpapi kinevezését), a követőivé váltak
"Ennélfogva az Isten szava tovább növekedett, és a tanítványok száma igencsak sokasodott Jeruzsálemben, és a papoknak nagy sokasága kezdett engedelmeskedni a hitnek" Cselekedetek 6:7
Ami azt jelentette, hogy feladva zsidó hitüket keresztényekké váltak.
A Cselekedetek könyvében már nem találkozunk olyan papi osztállyal amelyiket Isten helyesel, hiszen ez a pozíció már betöltetett Jézus Krisztus által.
Melyik ember tudná itt a földön Jézust helyettesíteni ebben a beosztásában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!