Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelképeznek a színek a...

Mit jelképeznek a színek a keresztény ifjak kezén látható karkötőn?

Figyelt kérdés
7 db különböző színű gyöngyökből kirakott karkötő, ami általában egy bőrre van felfűzve. a színek sorrendben: piros-lila-fekete-sárga-fehér-zöld-kék. nekem is van valahonnan, kb1000 éve valahol kaptam. most találtam rá, de szégyellem magam, hogy már nem tudom mit is jelentenek a színek...
2009. szept. 23. 09:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az összes alapszínt felsoroltad.
2009. szept. 23. 09:46
 2/6 A kérdező kommentje:
mondjuk, ha ebből a szemszögből elemezzük a lila meg a zöld nem alapszínek. de én arra vagyok kíváncsi, hogy mit is jelentenek. azt tudom, hogy a piros Krisztus vére... és így jön szépen sorba a többi.
2009. szept. 23. 10:01
 3/6 anonim ***** válasza:
60%

Még többet is. A lila és a zöld mitől is alapszín????

ja, és a fekete??? meg a fehér?

2009. szept. 23. 11:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Engem is érdekelne az igazi válasz, bár én még nem láttam ilyen karkötőt.

Személyes véleményem (nem meggyőződésem) az, hogy talán az emberek sokszínűségét jelentheti, hogy Isten minden embert szeret, nincs nála személyválogatás és aki ezt viseli, az (azaz Ő) sem személyválogató. Hmm?

2009. szept. 23. 16:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Egy doboz színes ceruza között van lila és zöld és fekete is. Lehet, hogy nem jól fejeztem ki magam.
2009. szept. 24. 07:12
 6/6 gergelyxta válasza:

Ennek a karkötőnek a segítségével a kereszténység legfontosabb üzenetét és az élet értelmét lehet elmondani. A színek az üzenet legfontosabb elemeit jelentik:

ÖRÖMHÍR SZÍNEI

gyöngyök színei a világ legnagyobb IGAZ történetéről tanúskodnak,

ami a Bibliában van megírva.

Az arany színről(sárga)

a mennyországot jelképezi. A Biblia leírja, hogy Isten mindent amit teremtett az jó. Tudjuk mindig mi a jó? Hát nem! Isten azt szeretné, hogy ne maradjunk az örök halálban, hanem örökké éljünk. Szeret minket, még így is.

Az arany emlékeztethet Isten tiszta szeretetére.

A sötét szín (fekete)

rosszra, gonoszra emlékeztet, ami bűn Isten előtt.

Mindnyájan teszünk olyan dolgokat, ami a másiknak fáj, az az Istennek fáj. Saját fejünk után menni néha kockázatos! Az igazság szerint gonoszságainkért valódi halált érdemlünk,

ami azt jelenti, hogy örökre kerülünk Istentől.

A piros szín

jelképezi a Isten fiát, Jézust, aki lejött a mennyből, olyan testben élt, mint mi. De Ő más volt, mert soha semmit sem tett rosszat. Azért jött el, hogy elvégezze a rá bízott feladatot,

hogy a bűneinkért meghaljon. Amikor elérkezett az ideje, engedte, hogy keresztre szögezzék, ahol az egész világ gonoszságait magára vette. Meghalt érted és étem tette? Érted? De a 3.napon – feltámadt! Isten szeret és keres téged, nem akarja, hogy a büntetés helyére kelljen menned, ahol távol lennél tőle.

Fehér szín

arról beszél, hogy Jézus ma is él. Egy új lehetőséget, tiszta életet akar adni neked is. El akarja venni a gonosz dolgaidat, amik terhelnek tiszta életet – akar adni. Nekünk mindezt csak el kell fogadnunk. Elhiszed, hogy Őt büntette helyettünk? Micsoda ajándék! Már most elkezdődhet és örökké tart. A testünk egy napon meghal, de a lelkünk, a valódi énünk örökké élhet Istennel a mennyben. Ha szeretnéd elfogadni ezt az új életet, akkor kérd Őt…

„Istenem segíts megváltozni! Kérlek bocsáss meg és adj örök életet!” Ámen

Zöld szín,

olyan dolgokra emlékeztet, amik élnek. Isten azt szeretné ha te is növekednél. Ő megadja az erőt, hogy….Isten azt ígéri: „Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged.” (Zsid13,5) Ő hozzád tartozik és te hozzá tartozol.

Ez az üzenet másképpen:

[link]

Az öt szín leírása:

[link]

[link]

2011. febr. 1. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!