Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gyümölcsoltó Boldogasszony...

Gyümölcsoltó Boldogasszony örömében hány gyümölcsöt oltott be a kertben? (melyikben és milyen gyümölcsöt és mivel? )

Figyelt kérdés

Honnan jött ez a név, de most komolyan?

Szerintem nagyon fura. Mindig az ugrik be elsőre, ami felül is olvasható (meg a csecsemő isten).

#szűz #gyümölcs #nektarin #boldogságos szűz anya #magyarok örvendetes nagy asszonya
2013. ápr. 8. 18:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

„Köszi, most már tudom. Csak azt hittem, hogy Jézus fogantatását ünneplik akkor és bezavart....”

Nem gondolod rosszul, csak nálunk másképp is hívják ezt az ünnepet, aminek igazából nincs közvetlen köze a fogantatáshoz. Bár, ha úgy vesszük, vehetjük Máriát az alanynak, és Jézust a nemes hajtásnak, aki majd gyümölcsöt hoz...

2013. ápr. 9. 21:59
 12/13 anonim ***** válasza:

Na ne már, ez tényleg teológiai sötétség... és bocs, de ez nagyon kikívánkozott belőlem.

A Gyümölcsoltó Boldogasszony hivatalos neve valóban "Urunk születésének hírüladása", vagyis az angyali üdvözlet, vagyis Jézus foganásának az ünnepe (karácsoy előtt pont kilenc hónappal).

A gyümölcsoltás pedig az addig terméketlen emberiségnek a beoltására vonatkozik az isteni oltóággal (Krisztussal), aki által gyümölcsöt hozhatunk.

A kép annyiban nem helytálló, hogy ha egy fába beoltanak egy termő ágat, majd abba egy nem termő ágat, attól az még nem fog teremni, de a képek nem is arra valók, hogy mindent magukba foglaljanak.

2013. ápr. 27. 00:11
 13/13 anonim ***** válasza:

Gyümolcsrontó😃😃...Csak vicceltem. Reformátusként megengedhetek magamnak.

Nálunk Bună Vestire a neve az ünnepnek. Azt jelenti hogy Jó Hír vagy Örömhírvétel. Jézus Krisztus fogantatásának a napja. Mert ugye december 25- én született

2021. aug. 23. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!