A Biblia szerint Isten győzni fog a sátán elleni küzdelemben, de mi a szándéka az emberek jövőjével a továbbiakban?
Köszönöm válaszát továbbá:
"Mellékesen ajánlom figyelmedbe az Isteni téveszme c. könyvet Richard Dawkins-tól."
-Biztosan utánanézek, érdekel.
Kedves Kérdező!
Azokról, akik nem üdvözülnek a Biblia azt írja, hogy "olyanok lesznek, mintha nem lettek volna" (Abdiás 1:16).
Az élet utáni pokol a Biblia tanítása, csak nem abban a formában, ahogyan "riogatnak" vele, ugyanis a pokol, vagy seol kifejezés egyszerűen a sírt jelöli, ahova mindenki kerül a halála után. A Biblia szerint a halálban nincs öntudatos élet, továbbélő lélek, illetve lelki tevékenység. Vagyis a "testen kívüli élmény, alagút jelenség, majd érkezés egy fényes városba, ahol betölti őket a szeretet és a nyugalom érzése..." nos ezek nem valós dolgok, ugyanis aki meghal, az halott:
"Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak... Mind szeretetük, mind gyűlöletük immár elveszett...Valamit hatalmadban van cselekedni erőd szerint, azt cselekedjed, mert semmi cselekedet, okoskodás, tudomány és bölcsesség nincs a Seolban (a sírban), ahová menendő vagy" (Prédikátor 9:7–8, 12).
Az ember úgy éli át a halál és a feltámadás közötti állapotot és időt, mint egy alvást. Mind az Ó-, mind az Újszövetség egyaránt ezt a hasonlatot alkalmazza:
"(A halottak) az egek elmúlásáig sem ébrednek, nem költetnek fel az ő álmukból" (Jób 14:12).
Pál apostol írja: "Nem akarom..., hogy tudatlanságban legyetek azok felől, akik elaludtak, hogy ne bánkódjatok, mint a többiek, akiknek nincs reménységük. Mert hisszük..., hogy Isten előhozza azokat, akik elaludtak" (I. Thesszalonika 4:13–14).
Aki Krisztus által bűnbocsánatot nyer és teljes hitbeli igyekezettel halad az igazzá válás útján, az nem fél a haláltól. Végezetül had idézzem Jób vallomásét a messze régmúltból (i.e. 2000 körül élt):
"Mert tudom, hogy az én Megváltóm él és utoljára az én porom felett megáll. Miután ezt a bőrömet megrágják, nem e testben látom meg az Istent, akit magam látok meg magamnak, az én szemeim látják meg őt, nem más..." (Jób 19:25–27)
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel: Péter
Bibliaház Gödöllő
"Aki Krisztus által bűnbocsánatot nyer és teljes hitbeli igyekezettel halad az igazzá válás útján, az nem fél a haláltól."
Érdekes... Mégis hány hithű ismerősöd (vagy akár te magad) mondta(d) már azt egy haldokló szerettének, hogy "De jó neked! Bár veled tarthatnék!"...? És vajon miért van az, hogy érdekes módon mégis a hívők jobban félnek a haláltól, mint az ateisták? (volt erről egy felmérés haldoklók körében, és ez volt az eredmény)
Kedves Péter!
Köszönöm, immár sokadszor válaszaidat.
Ám egyre és egyre újabb aspektusaiban közelíted meg a Bibliai tanításokat. Így ezen formájában még soha nem hallottam felőlük. De ami igaz igaz, ez az egyetlen eddigi értelmezés, amely az a tényt igazolja: Isten szereti a teremtményeit, kegyelmes hozzájuk.
De mond, mi szükség van mégis a riogatásra? Amely Istenfélővé teszi a hívőket, s oly bigottá?
Pl.: Jel. 20. /13 És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint
/14. A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
/15. És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.
Úgy érted ezek azok, amiket tévesen tanítanak?
Kedves Kérdező!
Ha a halál utáni élet vagy nemlét érdekel, ajánlom figyelmedbe az alábbi könyvet! A könyv végén van rengeteg ige, ami alátámasztja a könyv bibliai igazságát. Ha nem szeretsz olvasni vagy bármi egyéb, akkor készült a könyv írójával egy videó, ami fent van a neten, lejjebb a link.
Könyv:
Film:
Kedves Kérdező!
Természetesen nincs szükség riagatásra, mint ahogyan bigottságra sem. Az igazi Istenfélelem pedig nem az Istentől való félelmet jelenti, hanem a görög euszebeia kifejezést más helyeken így fordítják: jámborság, kegyesség. Jézus Krisztus ezt mondta: "tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek." Ez az bibliai értelemben vett Istenfélelem.
Nagyon örülök, hogy ezeket a Jelenések könyvében leírt igéket idézted, hiszen ezek fényesen bizonyítják, amit korábban írtam, hogy az utolsó ítéletben a pokol és a halál is eltöröltetik. A tűznek tava egyértelműen a végleges eltörlést szimbolizálja.
Remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel: Péter
Bibliaház Gödöllő
SZIA!
A bibliában benne van ,hogy mi Isten akarata az emberekkel
a jövőre nézve!A Bibliának röviden ez a tartalma:Az elveszett paradicsomtól a visszanyert paradicsomig!
Isten azt akarta,hogy az első emberpár boldogan éljen betegség és halál nélkül egy szép paradicsomi környezetben ,anélkül ,hogy megkellene halniuk és öregedniük!Istennek ez a szándéka nem változott meg,ugyanezt akarja !Hamarosan ítélkezni fog ezen a világon és aki engedelmeskedik neki az meg kapja ezeket az áldásokat ,aki nem fogadja el,azok nem!Ha érdekel ,szívesen küldök bővebb tájékoztatót,hogy te személy szerint ,hogyan kaphatsz ezekből az áldásokból?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!