A Biblia szerint Isten győzni fog a sátán elleni küzdelemben, de mi a szándéka az emberek jövőjével a továbbiakban?
Akkor - ha feltételezzük,hogy létezik és figyeli minden lépésünket (még a WC-t is bekamerázta) - csinál egy Sátán 2.0-át ami erőszakosabb és mégnagyobb köcsög lesz mint a Sátán 1.2(az 1.1-et leb@szták a Farbatoszról [Spártai hegy ahol ledobják a csökötteket) + SZaddám Husszein együttvéve.
Komolyra fordítva a szót, ha eléred egy könyv utolsó oldalát, vársz a 2. kötetig, ergo tanúi lesznek az akkori emberek a vallástörténelemnek, mint azok az emberek akik 2000 éve ismerték Dzsízüsz Krájsztot.
A Biblia szerint: A Sátánt a világtörténelem végén fogja elpusztítani Isten. Ezután már nem születnek emberek, meglesz a feltámadás. Nem ebben a testben támadunk fel, tehát nem lesznek testi vágyak, a szaporodás kiküszöbölve.
A feltámadott üdvözültek pedig mindörökké Istent fogják dicsőíteni.
Kedves Kérdésfelvető!
Pontosítanám a kérdés első felében tett kijelentést: a Biblia szerint Isten már győzött a sátán elleni küzdelemben. Ez a győzelem Jézus Krisztus halálával valósult meg.
Sajnos azt kell mondjuk, hogy ettől a sátántól való fenyegetés nem szűnt meg, ennek oka az, hogy a bűn által megrontott emberi természetünk "rabul ad a bűnnek."
A győzelem az ember szabad választásának lehetőségére épül. Ha elfogadod Jézus Krisztust személyes megváltódnak, a benne való hit által szabad lehetsz a bűntől. "A szeretetben nincsen félelem" vagyis egy keresztény már nem fél sem sátántól, sem a bűntől. Az imádság szerepe nem az, hogy megszabadítson a sátántól való félelemtől, hanem az, hogy kapcsolatban lehess a Teremtőddel, a szeretet forrásával.
Az emberek jövője az örök élet Istennel. Sajnos nem reális az a szám amit írtál, "mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt." Az újjáteremtett Földön tehát sajnos nem lesz tolongás, kényelmesen el fogunk férni.
A szaporodással kapcsolatosan pedig nem értek egyet az előző hozzászólóval, bár a Bibliában azt olvassuk, hogy "olyanok leszünk mint az angyalok" de meggyőződésem, hogy Istennek az eredeti szándéka fog megvalósulni az újjáteremtett Földön miszerint "szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet"
Ha pedig a betöltés megvalósult elég nagy a világegyetem ahhoz, hogy jusson hely a későbbi generációknak is...
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel: Péter
Bibliaház Gödöllő
Kedves Péter!
Köszönöm igen hosszú, tartalmas válaszodat. Semmi sem olyan nyilvánvaló, mint az, hogy a Szent írást tökéletesen ismered és érted.
Viszont ezek szerint a földön élt emberek összességéből aggasztóan kicsi az a létszám, akik Istennel személyes kapcsolatot hoztak létre.
Isten a teremtéskor már szemben állt Luciferrel. Ellenségévé vált, csak ezután teremtette az embert. Tudva tudván, hogy lesznek, akik üdvözülnek, de sokan akik elbuknak "bűnbe esnek". Örökkön örökké a pokolban kínlódnak. Miért tette ki Isten ekkora veszélynek azt a lényt, akit a szeretete hozott létre és táplál a mai napig. Tudta mi lesz az eredmény. Ő mindenható, látta a jövőt. Szándékosan hagyott elkárhozni megszámlálhatatlan lelket, csak hogy Ő győzzön a háborújában, eszköznek, katonának használva az embert. Akkor jogos a kérdés: Valóban szeret bennünket, ha az elbukottak mind elkárhoznak?
Ez ellentmondás!
Nem, szerintem a Bibliában van ellentmondás. Amelyet hosszú évszázadok alatt másoltak és fordítottak. Sokszor a hatalmat gyakorlók a saját bűnös lelkük gyarlóságát kielégítve hamisan.
Isten nem lehet ilyen kegyetlen.
Legteljesebb egyetértésem, kedves Kérdező.
Mellékesen ajánlom figyelmedbe az Isteni téveszme c. könyvet Richard Dawkins-tól. Nagyon alaposan, részletesen és mélyrehatóan elemzi a kérdést és a mindkettőnk által osztott végkövetkeztetést, érdemes elolvasni, nagyon hasznos és tanulságos.
Kedves kérdező és Péter!
Jól értem, hogy most ti az állítjátok, hogy a bibliában ellentmondás van?
Ezt a kérdező írta:
Nem, szerintem a Bibliában van ellentmondás.Amelyet hosszú évszázadok alatt másoltak és fordítottak. Sokszor a hatalmat gyakorlók a saját bűnös lelkük gyarlóságát kielégítve hamisan.
Péter:
Legteljesebb egyetértésem, kedves Kérdező.
Én azt hiszem, hogy nincs a bibliában ellentmondás, mivel Isten igéje és a Szent Lélektől ihletett...
Valamit félreértettem a beszélgetésetekben vagy nem? Hogyan vélekedtek?
Kedves Kérdésfelvető és hozzászólók!
Először is tisztáznunk kell, hogy a Bibliában nincs ellentmondás, mint ahogyan a Biblia nem tanítja az örökkön örökké pokolban kinlódás tanát sem, hiszen ez a Szeretet Istenével alapból ellentétes volna!
A másik fontos tisztázni való pedig az, hogy Isten nem hagyja, hanem elszenvedi a bűnt és annak következményeit, jobban szenved mint az ember, hiszen Ő az embert életre teremtette, és nem halálra és szenvedésre. Olyannyira szeret bennünket, bűnös embereket, hogy "az egyszülött Fiát adta, valaki hisz benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen."
Jól gondolod, Isten valóban nem kegyetlen, hanem a Szeretet maga. A hosszú évszázadok alatt maga Isten gondoskodott arról, hogy a Biblia szövege pontos maradjon, és a fordítási hibák ellenére is pontosan érthető legyen minden ember számára. Erről részletesen a [link] oldalon olvashatsz.
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel: Péter
Bibliaház Gödöllő
Köszönöm Péter!
Mert válaszod, sok emberben a kavargó kérdéshalmaz legalább felét letisztázza. De mond el kérlek, ha nem tanítja a Biblia az emberi lélek pokolra jutását, de keskeny út vezet az isteni örökkévalóságba, hová lesznek azok akik nem üdvözülnek?
Én épp ezért nagy gazságnak tartom, hogy ma is a legtöbb egyház ill. gyülekezet folyamatosan az élet utáni pokollal ijesztget.
Csak megjegyzés: Több a klinikai halál állapotából az életbe visszatérve (mintegy-30-40%) függetlenül a felekezeti hovatartozástól zsidó, protestáns, katolikus, avagy buddhista, muzulmán vallású emberek és ez is fontos! : -még több ateista is szinte pontosan ugyan azt az élményt írta le. Testen kívüli élmény, alagút jelenség, majd érkezés egy fényes városba, ahol betölti őket a szeretet és a nyugalom érzése.
Én boldog vagyok, ha az előbbieknek a fele is igaz lehet.
Hogy nem kell hatalom és pénzéhes prédikálók hamis riogatásaitól rettegni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!