Lehet templomi esküvőm, ha nem konfirmáltam, de meg vagyok keresztelve?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 7. 12:11
1/8 anonim válasza:
Igen, konfirmálnod kell hozzá, de az gyorsan megvan.
2/8 anonim válasza:
Hát... az én nővérem úgy házasodott meg katolikus módon, katolikus templomban, hogy ő nem volt megbérmálva, csak a férje...
3/8 anonim válasza:
Persze: van pap, amelyik megcsinálja így is.
Aztán ezt lehet fokozni: az se baj, ha nincsenek megkeresztelve, nem is hívők... tulajdonképpen miért is mentek oda?
4/8 anonim válasza:
Á, keresztelés az mindenképpen kell templomi esküvőhöz. Bár lehet, hogy olyat még megengednek, hogyha az egyik meg van keresztelve, a másik meg nincs, akkor is összeadják őket.
Konfirmálni nem muszáj hozzá.
5/8 anonim válasza:
Persze. Én is csak megkeresztelkedve vagyok, meg a férjem is és nekünk is templomi esküvőnk volt.
6/8 anonim válasza:
3-asnál a pont. Miért akar templomi esküvőt az, aki nem is hívő?
7/8 anonim válasza:
Attól még hogy valaki nem konfirmált, még hihet Istenben sőt, ettől még a templomból sincs kitiltva.
8/8 anonim válasza:
A templomi esküvő nem azért van, hogy az oltár előtt villogjál.
Ha nem vagy elkötelezett hívő, akkor minek mész oda?
Nem az a kérdés, hogy megcsinálják-e, mert sok pap becsukja a fél szemét. De mit keresel ott így?
Amúgy abból, hogy a fanatikus hívők 0%-ra pontoznak, látszik, hogy fütyülnek ők mindenre, csak új birkákat szerezzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!