Miért keveri szinte mindenki a messiás és a megváltó fogalmakat?
A messiás politikai fogalom és csak egy nép javát szolgálja.
A megváltó viszont minden egyes ember javát szolgálja válogatás nélkül.
És tudjuk, hogy Jézus megváltó volt és nem messiás.
ennyire ertetlen nem lehetsz!!!
a foltamasztom azt jelenti "megegyszer visszakuldom azt aki mar ott volt egyszer,elt es meghalt"!!
a tamasztom azt jelenti elkuldok egyet azok kozul akik meg neùm voltak ott sosem!
-nek, eddig 49 %os hozzászólónak.
2Sám 7,12 Mikor pedig a te napjaid betelnek, és elaluszol a te atyáiddal, feltámasztom utánad a te magodat, mely ágyékodból származik, és megerősítem az ő királyságát:
1Krón 17,11 És lészen, mikor betelnek a te életed napjai, hogy a te atyáidhoz elmenj, a te magodat feltámasztom te utánad, mely a te fiaid közül való lesz, és az ő országát megerősítem.
VALAMINT -
Ézs 41,2 Ki támasztá fel azt keletről, a kit igazságban hív az ő lábához? A népeket kezébe adja és királyok felett uralkodóvá teszi, kardjával mint port szórja szét, mint repülő polyvát kézíve által!
Ézs 41,25 Feltámasztám északról, és eljött napkelet felől; hirdeti nevemet, és tapodja a fejedelmeket, mint az agyagot, és mint a fazekas a sarat tapossa.
ÉS ITT OLVASS:
1Sám 2,35 TÁMASZTOK azonban magamnak hűséges papot, ki kedvem és akaratom szerint cselekszik; és építek néki állandó házat, és az én FELKENTEM előtt fog járni mindenkor.
Fekete Bárány
nem hiszem el hogy nem erted amit irok!!direkt vagy ertetlen??
az amit irsz egy a korai kereszteny egyhaz altal nakik teszore atirt valtozat!!semmi koze az erdeti szovegekhez amelyek bizony joparszor eppen az ellenkezojet mondjak el annak amit ma olvashatsz!!
# 19 - Kérdés:
Az úr nevét nem lehet fizikailag kimondani. Akkor milyen formában nem tett eleget Moihe - Mózes ?
F. B.
F.B.
olyan formaban hogy nem mondott aldast elotte,nem kerte az UR segitseget hozza,hogy vizet fakasszon!
23-as válaszoló!
Ezek szerint létezik a héberben két külön szó/kifejezés, ami egyértelműen mást jelent a fent idézett igehelyeken? Továbbá szabad tudni, te milyen "eredeti" kéziratok alapján állítod, hogy nem helyes a fordítás?
eredeti keziratok!
Sefarim h'Qmran!!
-(Qmran-i tekercsek)-
de ott vannak az eredeti O-Heber,es Arami nyelvu keziratok is,mint pl,; a Zohar-(Kabbalah)-,a Talmud Babli,a Talmud Yirusalmi,a Midrash,a Mishne Torah,az Igueroth Iyevamoth,az Igueroth Kodesh,stb-stb!!soroljam meg,vagy egyenlore eleg lesz ennyi is!
mùindegyik irat tobb mint 2500 eves!!
Sem a Talmud sem a Zohar, sem a Tóra ismétlése, meg a többi, amiket említesz, nem szent irat, nem Istentől ihletett tartalmú szöveg, és még csak véletlenül sem 2500 éves.
A qumráni tekercsekből kiindulhatunk. Mutasd meg, kérlek, azt az igehelyet, amire hivatkozol, hogy "feltámasztva" lesz Izrael megmentője, akit a Mindenható küld, és ha lehet, mutass rá a különbségre is az ott olvasható héber szó, és mondjuk az itt szereplők közt:
""Én támasztottam //felkelt, ébreszt// őt fel igazságban, és minden útait egyengetem, ő építi meg városomat, és foglyaimat elbocsátja, nem pénzért, sem ajándékért, szóla a seregek Ura!""
vagy:
""És prófétákat támasztottam //felállít, elindít// a ti fiaitok közül és nazirokat ifjaitok közül. Nem így van-é vajjon, Izráel fiai? ezt mondja az Úr.""
Előre is köszönöm.
- eddig nagyra értékeltem válaszaidat, Most összeomlott mind ez.
Miért? Mert az általad említett iratok -
"O-Heber,es Arami nyelvu keziratok is,mint pl,; a Zohar-(Kabbalah)-,a Talmud Babli,a Talmud Yirusalmi,a Midrash,a Mishne Torah,az Igueroth Iyevamoth,az Igueroth Kodesh,stb-stb!"
- szinte kivétel nélkül (bele-)magyarázatok.
Egyedül hiteles forrás a BIBLIA HEBRAICA.
De lényegesebb visszatérni az eredeti - cím - kérdéshez. (Az alkérdésekre már reagáltam.)
A MESSIÁS = FELKENT fogalmában a kérdező is keveri a fogalmat.
Messiás lehet - (felkent)
1. emberkéz által
2. az előbbit nélkülözve
Az Úr Jézus "felkenetése" az angyali üdvözlet (kijelentés) és a galamb képében leszálló Szent Lélekkel egy időben elhangzó "fiúvá fogadás" adoptációja.
Ehhez hasonló az ÓT-ben is van. Erre hívja fel a figyelmet a Zsolt. 2,7.
Fekete Bárány
edesjoistenkem!!ennyire hulye hogy lehet egyedul valaki??
"egyeduli hiteles forras BIBLIA HEBRAICA"-
te szegeny szerencsetlen!!
az hogy "biblia hebraica" az + azzal hogy a SEFER TORAH!!
maskent mondva,; Sefezr Hamisha b'Moishe!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!