Nem zsidóknak már eljött a messiás vagyis Jézus, a zsidóknak pedig még nem mert ők nem hisznek abban, hogy Jézus volt a messiás?
Ők Dávid fiát várják elméletileg.
Igazából én nem is értem, mert senki nem adott még normális választ erre pontosan. Szóval szívesen tanulok.
Talán valami politikai szabadítót várnak, aki világbékét fog csinálni és Izraelt pedig nagy néppé fogja tenni.
Szervusz.
De igen Eljött a Messiás nekik is.
Sőt első sorban hozzájuk jött, hogy vissza fordítsa a szívüket Istenhez, mert nagyon eltértek tőle, a vallás vezetők hagyomány miatt.
ezért mondta azt, hogy:
(Máté 15:24) 24 Ezt válaszolta: „Én nem küldettem másokhoz, csak Izrael házának elveszett juhaihoz.”
Az a későbbiekben vált nyilván valóvá, hogy a Zsidók nem fogadták el, de akkor is Ő a messiás.
Ez a valamikori kiválasztott nemzet kudarca, amiből jól kitűnik, hogy nem akarnak változtatni akaratos kemény gondolkodás módjukon.
ezért is van az, hogy nem fogadják el, s ezért már nem mint nemzetet hívja az embereket, hanem mint egyéneket.Akik hitet gyakorolnak Jézus halálában, mert az Isten elrendezése, azoknak nincs mentség.
Szia!
A messiás mindenkihez eljött,eljön és el fog jönni,de nem békét hoz,hanem meghasonlást az embernek önmagával,mert ennek hiányában nem lehetne tudni,hogy mi az ami felesleges és le kell vetkőzni és mi az ,ami valódi.
A messiás eljövetele nem hit kérdés,hanem belső realítás,ontológiai esemény!
Nem Hit kérdése?
Jó lehet lenulláztak annak ellenére,hogy Jézus szavaival támasztottam alá, hogy elsősorban a Zsidókhoz jött.
Akkor ez a vers mit jelent?
(János 3:16) 16 Mert az Isten annyira szerette a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen.
Hitet kell gyakorolni Jézusban és abban az elrendezésben, hogy az Ő tökéletes áldozata ez emberiség megmentését szolgálja a haláltól.
akik nem gyakorolnak hitet benne, vagy is nem hiszik el annak a vers szerint nincs menekvés.
Nem értem a biblia mint Isten szava semmit nem érnek...
Talán még annyit, hogy azoknak hoz békétlenséget, akik nem akarnak az Isten által leírt, és kért módon élni.
A többieknek pedig békés a szívük, nincs ellenséges hajlamuk, inkább velük ellenségesek.
Miért?
Mert az által, hogy ezek a keresztények a megfelelő módon élnek a többiek szembesülnek a helytelenségükkel, és ez fájdalmasan érinti őket.
Nem akarják, hogy szembesüljenek vele,inkább azt szeretnék ha a keresztények is úgy élnének ahogy Ők és akkor nem fájna a lelki ismeretük.
ma 10:13!
„Nem békét jöttem hozni a földre, hanem kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. Az embernek tulajdon családja lesz az ellensége.” (Mt 10,34-36).
Az embernek szembe kell fordulnia az öröklött jellemvonásokkal és a beidegzett,megmerevedett gondolatokkal!
Fura,hogy te,aki szinte minden vallással kapcsolatos kérdésre válaszolsz,egy ilyen alapvető dolgot nem értesz meg.
Kedves Pietrosol.
Majdnem ugyan azt írtam csak más szavakkal.
Míg mondjuk a szülő ragaszkodik a hagyományokhoz, más néven a beidegződéshez addig a másik felismeri az igazságot, és ellentétesen gondolja, tehát a "beidegződés" ellen van
Vagy fordítva az egyik család tag nem akar változtatni, talán megszokásból, míg a másik rá ébred, hogy változtatnia kell a nézeten....
S ez nem tetszik azoknak akik ezzel szembesülnek, lehet, talán mert féltik a család tagot, azt gondolva hogy rossz útra viszi a "másság"
"világbékét fog csinálni "
Világbéke? Abból hogy fogok megélni?
Ha nincs háború, nincs mit eladni. Értem?!
"Nem zsidóknak már eljött a messiás vagyis Jézus, a zsidóknak pedig még nem mert ők nem hisznek abban, hogy Jézus volt a messiás?"
aki nem zsidó, az még nem feltétlenül keresztény: lehet még muzulmán, hindu és még több száz egyéb. És ezekben a vallásokban dettó nem Jézus volt a messiás, ahogyan a keresztényeknél sem Buddha vagy Mohamed a "főszereplő".
A világ legalább 2/3 része nem hisz Jézusban, szóval nem egészen értem, hogy miért pont a zsidók vannak itt kiemelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!