Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem zsidóknak már eljött a...

Nem zsidóknak már eljött a messiás vagyis Jézus, a zsidóknak pedig még nem mert ők nem hisznek abban, hogy Jézus volt a messiás?

Figyelt kérdés

2013. febr. 7. 00:25
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A Bibliában még eddig nem találkoztam Mohameddel és Budhával csak zsidókkal és nem zsidókkal. Most hozzá is tenném: semmi bajom a zsidókkal.
2013. febr. 7. 22:27
 12/15 anonim ***** válasza:

Nyugi, fel sem merült bennem, hogy valami zsidózás lenne a kérdésben, egyszerűen a kérdés logikáját nem értem: a világ 2/3nak nem keresztény a vallása, és ők ezáltal nem hisznek Jézusban.

Tehát ha azt mondjuk, hogy a keresztény hit szerint a zsidókhoz még nem jött el a messiás, mert ők nem hisznek Jézusban, akkor ugyanez elmondható a világ 2/3ról, tehát a nem zsidók többségéről is.

Tehát egyszerűen azt nem látom, hogy miért jött el jobban egy nem zsidó muzulmánhoz vagy ad absurdum ateistához a messiás, mint egy zsidóhoz.

2013. febr. 7. 22:43
 13/15 Molnár Sándorné ***** válasza:

T.Kérdező!

A zsidó nép azért nem fogadta el Jézust mint "Isten Fiát", mivel csalódtak benne. Bár a próféciák világosan megirták hogy hol, milyen körülmények között fog megszületni - és ezt nagyon jól tudták -, mégis mikor itt volt a földön, megtagadták, és megölették. Ők azt várták, hogy egy olyan király jön el, aki megszabaditja őket a római elnyomás alól. Mivel Jézus politikailag semleges volt, ezért csalódtak benne. Jézus a munkássága során valóban csak a zsidó népnek prédikált az apostolokkal együtt. A zsidó nép volt a kiválasztott nép. A többi nemzet mind pogány nemzet volt.

De mivel megölették Jézust, ezért a Máté 21:42,43 verse ezt mondja: "Monda nékik Jézus: sohasem olvstátok-e az irásokban? Amely követ az épitők megvetettek, az lett a szegletnek feje, az Urtól lett ez, és csodálatos a mi szemeink előtt. Annakokáért mondom néktek, hogy elvétetik tőlegek az Istennek országa, és oly népnek adatik, amely megtermi annak gyümölcsét."

Mivel a zsidó nép nem fogadta Jézust, igy Jézus halála után megnyilt az ut a pogány nemzetek felé. Ekkortól kezdve már a pogányoknak is hirdetve lett Isten Királysága. Az első ilyen megtért pogány a római Kornéliusz százados és háznépe volt.

Tehát a zsidó nép ettől kezdve már nem volt Isten választott népe. De csak mint nép "vettetett el". Egyének, akik elfogadják Jézust és a váltságáldozatát, azok ugyan ugy részesei lehetnek Jézus követőinek. Mint ahogy nagyon sok zsidó származásu ember tért meg azóta is. A prófécia amely kimondatott a zsidó népre, beteljesedett. Ugyanis a Mózes V. 28:63-68 versei megirják, hogy "szétszóratnak az egész földön, és megvetettek lesznek minden nép között". Ez be is következett.

Ők mai napig várják a Messiás eljövetelét, holott már nemcsak hogy eljött, de már dicsőségesen uralkodik is a mennyben.

Remélem a válaszom megfelelő volt? Üdvözlettel: Judit!

Ha kérdeznél, irj privátba!

2013. febr. 9. 10:51
 14/15 anonim ***** válasza:

Érdekesen titokzatos téma, engem is érdekel. Sok mindent olvastam ezzel kapcsolatba. Nekem is furcsa sok minden. Én a vallást, a kereszténységet is amolyan marketingnek tartom. Az emberek szeretnek hinni ebben-abban. Anno nem volt semmi olyan szórakoztató dolgok,mint mai korunkban. Az embereket rá kellett venni ilyen olyan hitre,hogy legyen vigaszuk,legyen közösségük stb.

Gondolom a kereszténység is így volt. Nagyon hiteles embertől tudom,hogy a zsidók elődei, kazárok, Falloz imádók voltak, ami a nagyon elfajzottá tette őket. Ezért az uralkodójuk, megelégelte és új vallást vezetett be. Kisorsolták, a kereszténység,judaizmus,iszlám között melyiket fogják ezután elfogadni. Sorsoltak, a Judeaizmust kezdték követni. Fontos,hogy a zsidók sosem voltak az u.n.Szent földön ekkor.

Az az emberiség legnagyobb rejtélye, mi volt akkor, a keresztre feszítéskor. A mai cionista zsidó hatalom, amely uralja Amerikát s a világot készül egy világkormány felállítására. Egy olyan személy fog az élén állni, aki amolyan antikrisztus, ez lehet az az esemény, az a személy,akit a zsidók a saját messiásuknak fognak tekinteni. Nekem ez a meglátásom.

De pl abban nem tudok dűlőre jutni,a bizonyos vérvonallal kapcs. a Jézusi vérvonallal, mely szerint Jézusnak van leszármazottja. Ma is van olyan titkos társaság, amely a szent vérvonalat őrzi és mint messiást fog hatalomra juttatni, ha az idő eljő. De fogalmam sincs milyen eseménykor lesz ez, mikor. Azt sem értem, hogy bizonyos cionista zsidó köröknek miért célja a kereszténység felszámolása,egy új vallás elterjesztése.

Talán a közelmúltban lesz erre magyarázat.

2013. febr. 18. 23:58
 15/15 anonim ***** válasza:

tevedesben vagytok!!-espedig sulyos tevedesben!!

NINCSEN KULON GOY MESSIAS ES ZSIDOK MESSIASA!!!!!

CSAK ES KIZAROLAG EGY MEGVALTO VAN,AKIT AZ UR FOLTAMASZT AMINT AZ EHHEZ ELOIRT KORULMENYEK FENTALLNAK!!PONT!!

2013. ápr. 8. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!