Hit gyülekezete: ha szeretek egy hgy-st, de nem akarok tag lenni akkor mi van?
sz*pás
Én is voltam már így.. nem lesz belőle semmi.
Valószínűleg rosszul esne a párodnak, hogy nélküled kell elmennie a programokra. Valószínűleg sok mindenben nem értenétek egyet egymással.
Szóval vagy belépsz, vagy keresel valaki mást.
Ha még csak keresztény sem vagy, akkor főleg nem tanácsos.
ha viszont ezt a probémlád meg tudják beszélni egymással, akkor szabad a pálya.
Szerintem, -de nem voltam ott a beszélgetéseteknél, nem akart ő téged megváltoztatni, nem is tudna.
Lehetséges arról beszélt, hogy ha megtérnél, elfogadnád Jézus helyettesítő áldozatát, mégpedig hogy érted meghalt a kereszten, akkor megváltoznál.
Azért gondolom így, mert keresztények nem szoktak olyat mondani, hogy változz meg, mert tudják, náluk sem így történt. A változás szívből és belülről jön, nem külső nyomásra.
Egyébként legjobb indulattal tanácsolom, nem halsz bele és lehet tetszeni is fog: adj egy esélyt és menj el egy vasárnapi istentiszteletre. Ha nem jönne be, akkor legrosszabb esetben vesztettél egy fél napot, ha pedig bejön, üdvösséget kapsz :)
Megjegyzem, az üdvösség fontosabb annál, hogy szerelmes maradsz, vagy sem. Ez az emberi élet legnagyobb célja, megismerni Istent és átvenni az üdvösséget ingyen, kegyelemből.
Ezért született minden ember a világra, mégis vannak, akik nem becsülik, vagy nem törődnek vele, holott legsarkalatosabb tény.
Nem tudom hogy a "szeretek" az milyen kapcsolatot jelent nálad? Kölcsönös a vonzódás? Még a kapcsolat előtt állsz és csak a kölcsönös vonzalom van meg vagy már jártok egy ideje, esetleg házasok vagytok? Bár utóbbit nem hiszem.
Nem tudom hogy a srác milyen szellemi szinten áll, a gyülekezetnek mennyire aktív tagja, de mindenesetre tudatnám vele (mint HGY-s) hogy csak azért ne akarjon téged "mindenáron" megtéríteni hogy utána úgymond legálisan járhassatok. Ettől függetlenül nem hiszem hogy erről van szó, ha tényleg csak beszélt neked Jézusról, a vele való kapcsolatról, a gyülekezetről akkor azt én nem nevezném erőszakoskodásnak. Ha invitált a gyülekezetbe én azt ajánlanám hogy menj el (különösen ha nem vagy gyakorló katolikus csak annak vallod magad). Nézd meg milyen, beszélgess el másokkal ottan, ez a legjobb módja annak hogy megtudd milyen a közösség, veszíteni valód tényleg nincs, nincs olyan hogy belépési díj, vagy ha egyszer belépsz az épületbe akkor többet nem engednek ki. A te szabadságodra van bízva a te döntésed.
Mindenesetre ha megtérsz akkor azért térj meg mert tényleg Jézushoz akarsz menni és ne azért mert (bár te nem szeretnél) csak a kapcsolatért megteszed.
Ettől függetlenül azért azt leszögezném hogy még keresztényként vagy HGY-sként is az ilyen jellegű ismerkedésnek van egy bibliai rendje aminek a célja a házasság kell hogy legyen.
Ettől függetlenül mindképp javaslom hogy nyitott szemmel és szívvel menj el, mert lehet tényleg aznap megváltozik az életed. Veszteni valód nincs.
Javítom egyik mondatom hogy jobban érthetőbb legyen:
"Mindenesetre ha megtérsz akkor azért térj meg mert tényleg Jézushoz akarsz menni és ne azért mert a kapcsolatod akarod megmenteni de közben igazából nem is érdekel Jézus."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!