Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Számomra megfelelő vallás?

Számomra megfelelő vallás?

Figyelt kérdés

Tudom h hiszek valami magasabb erőben ami irányít mindent.

De azt is hiszem h nem egy valami/valaki irányítja a dolgokat.

Nem hinném hogy szeretnék templomba járni,inkább magamban imátkoznék,esetleg meditáció kíséretében.

A kereszténység kizárva,inkább a keleti vallások érdekelnek.

Tudnátok ebben segíteni?

Lécci csak normális válaszokat!

Köszönöm.

2013. ápr. 5. 20:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Az egész cécóból.

H másnak kell bizonygatni a hitemet.nem magamnak kell elhinnem hogy tényleg hiszem...

(na ez értelmes volt...)

2013. ápr. 5. 23:28
 12/20 Ozmium42 ***** válasza:

Fogyasztói társadalom fogyasztó szemléletű vásárlójának fogyasztható vallás rendel!

Legyél "ősmagyar" vallású. Azt keversz bele, amit akarsz, azt hiszel, amit akarsz, és még a keleti vonallal is inkompatibilis. Ha nem egy létező csoportba állsz be, hanem saját szájízed szerint kutyulod a levest, máris táltos vagy :)

2013. ápr. 5. 23:33
 13/20 Ozmium42 ***** válasza:
*kompatibilis
2013. ápr. 5. 23:34
 14/20 A kérdező kommentje:

Már erre is gondoltam.hogy hiszek amiben hinni akarok és kész.

Csak akkor meg kilennék utálva :)

2013. ápr. 5. 23:37
 15/20 anonim ***** válasza:

Én biztos nem utálnálak ki ezért:)

Annak is örülök, hogy meggyógyultál és egészséges vagy.

Remélem az is maradsz, no meg boldog mellé.:P

Az emberek néha kőszívűek tudnak lenni, ha éppen nem túl érzékenyek.

A hitnek nem az a lényege, hogy megmagyarázd vele a megmagyarázhatatlant. De nem is az, hogy önigazold magad és úgy alakítsd, ahogy neked kényelmes.

Én azért választottam Jézust, mert beláttam, hogy igaza van, jó szándékú és bölcs.

Viszont azt is beláttam, hogy nagyon sokan kiforgatják a tanítását.

Jobb, ha inkább eszmékben hiszel, mint hogy elnevezd magad, vagy kényszerből leutánozz másokat.

Én azt javaslom, hogy soha ne a vak pusztítás vezessen és ne csinálj másoknak olyat, amit magadnak sem kívánsz.

A bosszú és az igazságszolgáltatás két különböző dolog, de jó tönkre tenni valakit? Megold az bármit? Inkább meg kell előzni.

Ha közösségre vágysz, csak olyan helyre menj, ahol nem szolga vagy, hanem barát vagy testvér.

2013. ápr. 5. 23:54
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Templom? Az elnézést de egy igen undorító hely :D

A templomba katolikusok szoktak járni nem keresztények, a papok pedig akkor megtapasztalhattad milyenek :D Így már értem miért ellenzed ennyire, békés vallást szeretnél ahogy én is :)

Mindjárt beszélek arról, hogy a katolicizmus és a templomok miért undorítóak ám előtte, hogy még se maradjon el mert ez a te szemszögedből fontosabb:

Én is jártam templomba kiskoromban. Nem voltam megelégedve vele annyira és tényleg néha olyan érzése van az embernek mintha nem a szeretet lenne a fő.

Így amikor nagyobb lettem elmentem egy keresztény gyülekezetbe sima ház, sima falakkal és sima ajtókkal. Nem volt túl csicsázva szobrokkal és pénzgyűjtő arany szétszentelt felmagasztalt pénzgyűjtőkkel :)

Csupán keresztények voltak ott a Bibliájukkal, egymással beszélgettek, imádkoztam és tanulmányozták a Bibliát. Volt egy zenekaruk is, lenyűgözően szólaltatták meg az elektromos gitárokat pedig lányok voltak :)

És dicsőítették Istent. Ilyenek vannak egy katolikus templomban? Nincs. Katolikus templomba max nagymamával találkozol aki a nyugdíjából megy oda meghalni. Kicsit nyersen fogalmazhattam de ezzel kapcsolatba nekem ez a véleményem.

És az a szeretet ami fogadott a gyülekezetben.. amikor másodszor voltam ott, odajött hozzám a pásztor azt mondva: Látom tényleg érdekel a hit mivel másodszorra jársz nálunk, engedd meg kérlek, hogy imádkozhassak veled. Mondtam hogy jólvan. És amikor a vállamra tette a kezét és imádkozott értem, majdnem elsírtam magam. Nagyon jó érzés volt a szeretet átjárt szinte nagyobb szeretetet kaptam ott az emberektől mint 3-4 évnyi templomba járkálás során. És tényleg olyan értelemben kedvesek az emberrel, hogy teljesen megértőek és egyszerűen sugárzik belőlük a szeretet, mintha már úgy születtek volna.

70 éves nagymama is volt ott és nincs olyan hogy csókolom meg magázás, ott mindenki mindenkit tegez mert azt vallják, hogy testvérek Isten szemében és már ez önmagában egy csomó gátat képes lerombolni az emberi kapcsolatok között ott a gyülekezetben :)

Volt amikor bejött egy drogos pár. Azt mondták, hogy már mindent kipróbáltak de nem sikerült megszabadulniuk a drogoktól, pénzük sem volt és azt mondták, hogy szeretnék megpróbálni Istent.

A pásztor kedvesen odahívta őket a többiek elé akik széken ültek egy nagy teremben. Szegény pár remegtek a félelemtől. Aztán elkezdett értük imádkozni a pásztor és ahogy imádkozott, úgy köréjük gyűltek egyre többen hogy imádkozhassanak a párért.

A pár egy két perc múlva hatalmas sírásba kezdtek és érezni lehetett ahogy a szeretet egyre nagyobb hatást gyakorolt a párra és a többi emberre is akik ott voltak. Hatalmas élmény volt.

Azóta a pár megtisztult és boldogságban élnek :)

Valamelyik katolikus templom a pappal és a többi misére járó ember képes lett volna szerinted őket befogadniuk?

És itt van a másik téma amire ki szerettem volna térni, hogy a katolicizmus és a templomok miért undorítóak.

Egyszerű. A katolikusok azért, hogy egyházat alapíthassanak, átvették a Bibliát ez mind szép és jó, csak az a baj, hogy pl Jézus szavait semmibe veszik.

Jézus ezt mondta: Ne készítsetek bálványokat!

Erre a katolikusok templomai és a vatikán tele vannak hányva a bálványokkal (szobrokkal, képekkel)arra hivatkozván, hogy ez nekik kedves és úgy sem szoktak hozzájuk imádkozni. Nem képesek bevallani, hogy ezen a téren bűnösek és ez undorító.

A másik: pénzt gyűjtenek hogy az egyház minél gazdagabb legyen. Mit csinálnak a pénzel? Még több szobrokat és drága márvány és aranyozott szobrokat vesznek a vatikánba és a templomokba ahelyett, hogy segítenének a nincsteleneken! És itt szabad megjegyeznem, hogy a keresztények ezt meg is cselekszik! A keresztények megtalálhatók Afrika legeldugottam részein is ahol az igazi szükség van rájuk! Ez a kereszténység.

Továbbá a katolikusok olyanokat találtak ki, mint első áldozás meg bérmálkozás és gyónás, ezeknek nincs semmi értelmük!

Jézus meghalt a bűneikért, innentől kezdve nincs szükség se áldozatra se gyónásra se bérmálkozásra. Jézus a saját vérével áldozott a kereszten mindannyiunk életéért! Ez a méltó áldozat örök és semmi vagy senki nem helyettesítheti.

Jézushoz való megtérés is és a Vele és a keresztény hittel való élet NINCS dogmákhoz vagy betartandó rituálékhoz kötve, sőt ezeket a Biblia tiltja is!

Azt egész keresztény hit arról szól, hogy szabad és boldog lehess és hogy a menybe kerülhess az örök kárhozat elől.

Jézus kifizette a bűneidért járó büntetést. Ahogy a szögeket beleverték a testébe, úgy lettek a mi bűneink Jézusra szegeztetve.

Ez az igazi szeretet kérem szépen, hogy Isten az egy szülött fiát elküldte értünk bűnös emberekért tudván, hogy majd meg lesz kínozva és keresztre lesz feszítve, hogy legyőzze a Sátánt és a bűnt, hogy mi bűnös és gonosz emberek a menybe kerülhessünk, EZT nevezik igazi szeretetnek.

A többi hamis vallás labdába se rúghat a Isten, Jézus és a keresztény vallás mellett!

A Biblia szerint, ha csak egy bűnös ember lenne a földön, Jézus ő érte is eljött volna és meghalt volna csak azért az egy emberért, nem hogy még több milliárd emberért.

Ezt nevezik szeretetnek.

2013. ápr. 6. 00:03
 17/20 A kérdező kommentje:

Utolsó nagyon szépen köszönöm a válaszodat! (:

amit leírtál az nekem is nagyon szimpatikus !

2013. ápr. 6. 00:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Csatlakoznék az utolsó hozzászólóhoz. Mielőtt leírod a kereszténységet, előbb nézd meg a többi felekezetet is, nehogy úgy járj te is, hogy a hazug katolikus egyház miatt távolodj el Istentől. Amit leírt az mind igaz.
2013. ápr. 6. 09:45
 19/20 A kérdező kommentje:

Utána néztem és a kedves utolsó előtti felvilágosított hogy rendesen összekevertem a dolgokat!

(:

2013. ápr. 6. 09:47
 20/20 anonim ***** válasza:
Meditálhatsz Jézuson, Istenen is, egész nyugodtan, sőt! :)
2013. ápr. 6. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!