Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a leendő férjem Jehova...

Ha a leendő férjem Jehova Tanúja én pedig más felekezetű, ő bár nem vallja a hitet, házasságunk után van a vallásnak olyan követelése hogy én mint feleség térjek át az ő hitébe?

Figyelt kérdés
Úgy tudom nekik elvileg csak Jehovákkal lenne szabad házasodni,ezért elüt egy kicsit a mi sztorink.Vagy ha nekem nem is "kötelező",de a szüleit érheti az egyházon belül sérelem?

2013. ápr. 5. 17:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

KZitus nem azt mondta, hogy kizárólag az "eszedre" kellene hallgatnod, de nem is "kizárólag", vagy nagyrészt a szívedre, az érzelmeidre - főleg ha az nincs összhangban a Biblia bölcs tanácsaival.

Ezt a kérdést nagyon is kiegyensúlyozott módon megtalálod az ajánlott linkek alatt.

Kedves kérdező, te a Tanúk viselkedésén előítéletből azt látod, mit a világból minket bírálók láttatnak veled. A Tanúk NEM tartják magukat "magasabb rendűbbnek" senkivel szemben, de az sem igaz, hogy a Biblia szellemében nincs különbség az igaz és a hamis között, ami szerint a Szentírás is megkülönböztet igaz és hamis vallást.

(Malakiás 3:18) "Ti pedig újra látni fogjátok a különbséget az igazságos és a gonosz között, aközött, aki szolgálja Istent, és aközött, aki nem szolgálja őt."

2013. ápr. 24. 14:03
 12/15 A kérdező kommentje:
A 7-es válaszoló kommentjében a "sajnálom a szüleit,de sajnos nincsenek egyedül" részt vettem komoly sértésnek.Azt azért hozzá kell fűznöm hogy van pár Jehova tanú ismerősöm akiket kiskoromtól ismerek.Ők is mindig szerették volna hogy kicsit mélyebben tanulmányozzam a Bibliát ami nem rossz dolog csak épp egész életemben ezt hallgattam hogy "én aztán ha akarnék sem lehetnék Tanú mert én nem felelek meg vagy mi,igazából sértés is volt meg nem is ez tőlük mert azért elég szépen,intelligensen fogalmazták ezt meg nekem amióta az eszemet tudom.Aztán jött az én Párom,és higgyék el láttam,látom a szemükben hogy ez nem tetszik nekik(egyébként ezt a barátom is megszokta jegyezni,mármint hogy nem érti miért..)Én nem magamat dicsérem de én tényleg egy nagyon kedves,egyáltalán nem kirívó,nem bulizós lány vagyok,tehát higgyék el hogy bennem aztán mindenki felé van megértés.Azóta náluk az megy hogy én vezessem vissza a hitébe stb stb,de rólam mégis durván más a vélemény...ja és furcsán hangzik de mégis kedvesebbek hozzám mint valaha,nem tudom értik-e?
2013. ápr. 24. 19:12
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, ne haragudj meg érte, de én azért maradnék a tegezésnél, mert a neten ez a szokás, mellesleg korábban a magyar nyelv is tegező volt, mint sok más ősi nyelv. Ugye emlékszel a jó öreg magyar népmesékre, ahol azt mondta a paraszt a királynak, hogy "uram, királyom, az életemet a kezedbe ajánlom".

Egészen biztos vagyok benne, hogy KZitus úgy értette, hogy a szülők csak a fiuk miatt aggódtak, aki rosszul döntött. Ennek közvetlenül semmi köze hozzád. Ő tőled függetlenül is rosszul döntött, amikor a bibliai igazságot hátrahagyta. Hogy te vagy neki, csak egy ebből származó következmény. Ha a szülők benned bíznak a fiukkal kapcsolatban (ha jól értem ki a szavaidból), azt tekintsd megtiszteltetésnek szerintem!

2013. ápr. 24. 20:52
 14/15 KZitus ***** válasza:

Szia kedves Kérdező!

Meglepődve olvasom ma, hogy mennyire felkavartak a szavaim.

Most utólag elnézésedet kérem, de Te valóban félreértettél.

Tényleg nem rólad, a szülőkről van szó.

Évtizedek óta Tanú vagyok és sok szülőt láttam hasonló helyzetben mint a párod szüleit. Tudom jól mitől féltik a fiukat. Sajnos a tapasztalatok, amelyeket láttam, nem pozitívak. Ezért írtam azt, hogy sajnálom a szülőket.

A szavaidból azt látom, tele vagy előítélettel, ami nem jó tanácsadó. Csak annyiban vagy toleráns, amennyiben muszáj jóban lenni a szülőkkel a leendő párod miatt.

Most megint majd sértésnek veszed(veheted) a szavaimat, de csak a te kommenteid láttatják velem így a dolgokat. Nincs sem bántó, sem más rossz szándék mögötte.

Fogadj el kérlek egy tanácsot, ha boldog feleség szeretnél lenni. Van egy könyvünk, amelynek a címe: "Családi boldogság titka" Olvassátok el közösen a leendő férjeddel, mert sok olyan dolgot felszínre hoz majd, amire eddig nem gondoltatok. Ha mindketten megfogadjátok az ott leírt tanácsokat, boldog házasok lesztek

2013. ápr. 26. 12:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Én is javítanák a szövegemen:

"Ő tőled függetlenül is rosszul döntött, amikor a bibliai igazságot hátrahagyta. Hogy te vagy neki, csak egy ebből származó következmény. Ha a szülők benned bíznak a fiukkal kapcsolatban (ha jól értem ki a szavaidból), !"

Ezt úgy módosítanám, hogy: Ha a szülők ENNEK ELLENÉRE IS bíznak benned a fiukkal kapcsolatban, azt tekintsd megtiszteltetésnek szerintem.

Akkor te valóban olyan vagy a fiuknak, akire lehet számítani.

2013. ápr. 26. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!