Mi kell ahhoz, hogy két embert össze adhassuk? (házasság)
Csak keresztények véleményére vagyok kíváncsi és nem akarok tájékozódni a katolikusok és reformátusok nézeteiről mert azok nem érdekelnek.
Engem az érdekel, hogy a Biblia szerint mi kell ehhez?
PL én 19/F össze adhatok 2 embert csak úgy Isten színe előtt bárhol bármikor?
Nem biztos, hogy értelek, kedves Kérdező.
Mert az, hogy "PL én 19/F ... 2 embert csak úgy Isten színe előtt bárhol bármikor?" nem adhatsz össze,
az úgy nem szerepel a Bibliában.
Az, hogy ez miért nem szerepel így, az viszont már feltételezi, hogy tudják az emberek, a házasság milyen fontos, meghatározó dolog. Akkor még nem kellett etnográfusok szerte a földön végzett megfigyeléseire hivatkozni, hogy ez mindig, minden korban mindenhol a születés és a halál mellett a legfontosabb volt az emberek és az emberi KÖZÖSSÉG életében.
Minden közösségnek meg vannak a szabályai, hogy mikor érvényes egy házasság és ki adhatja össze a párokat.
Nem csak a vallásokban, hanem az országokban is.
A Biblia ezt nem határozza meg.
Van pl. olyan vallási közösség, ahol elég ha egy férfi kijelenti a nőnek, hogy feleségül veszlek. Igaz, hogy ha megunja a nőt, akkor a váláshoz elég annyit mondania, hogy elbocsátalak.
"A Biblia ezt nem határozza meg."
Akkor Biblikus értelemben nem kell az sem, hogy valaki össze adjon két párt, elég, ha közös megegyezésen élik le az életüket?
Pl a férfi oda megy a nőhöz és megkérdezi: Hozzám jössz feleségül? Erre a nő: Igen.
És akkor így ha megegyeznek akkor azok már férj és feleség is?
Nem érdekel az állam szempontjából meg más kultúra szempontjából csak is az, hogy a Biblia mit ír erről.
Kedves Kérdező.
A Biblia a Róma 13:1-ben azt írja.
(Róma 13:1, 2) 13 Minden lélek rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől; a létező hatalmak Isten által állnak fenn a maguk viszonylagos állásában. 2 Aki tehát ellenszegül a hatalomnak, az Isten elrendezésével száll szembe; akik szembeszálltak azzal, ítéletet fognak magukra vonni.
Nos vannak a földön bizonyos emberi intézmények, ami törvényesen bejegyzik a házasságot.
Ez egy elrendezés, ahogy a Biblia írja ennek eleget tehetünk, mert Isten jelenleg még megengedi viszonylagosan ezeknek az "emberi hatalmaknak" a működését.S ez által is van egyfajta rend.
Csak úgy nem adhatsz össze senkit, függetlenül, hogy 19. éves vagy vagy 49.éves vagy. Nem vagy hatósági személy.
S ahogy a vers második részében olvashatod, hogy aki szembe áll ezen jelenleg még Isten engedélyével működő intézménynek az Istennel száll szembe.
A keresztényeknek mind addig engedelmeskedniük kell ezeknek a hatóságoknak amíg Isten törvényébe nem ütközik.
A Házasság kötés mint intézmény működése nem ütközik Isten törvényével.
Tisztelettel.
A házassággal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy az emberek törvényit nézd inkább. Mert ott van nagy szerepe.
Ha Isten szemében érdekel, csak akkor van értelme, ha örökre elhatároztad, hogy a pároddal fogsz élni. Különben képmutatás.
A házasság lényege a család lenne.
Ha felbontható, semmi értelme nincs. Csak a szokásos hepa, hogy kié a vagyon stb...
jah, #9. ha kinyitnád egyszer is, nem írnál ilyeneket. Menyasszony,vőlegény, menyegző, lakodalom, házasság - számtalanszor fordul elő. Nem volt kérdés, hogy alapvető az ember életében, mint azt már fentebb említettem.
Mt15,19 A szívből törnek elő a gonosz gondolatok, a gyilkosság, a házasságtörés, a kicsapongás, a lopás, a hamis tanúság, a káromlás.
Lk 14,8 Mikor valaki lakodalomba hív, ne ülj a fő helyre;
Jn2.És Jézus is meghivaték az ő tanítványaival együtt a menyegzőbe.
Ézs62,5
és a mint örül a vőlegény a menyasszonynak, akként fog néked Istened örülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!