Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi kell ahhoz, hogy két...

Mi kell ahhoz, hogy két embert össze adhassuk? (házasság)

Figyelt kérdés

Csak keresztények véleményére vagyok kíváncsi és nem akarok tájékozódni a katolikusok és reformátusok nézeteiről mert azok nem érdekelnek.

Engem az érdekel, hogy a Biblia szerint mi kell ehhez?

PL én 19/F össze adhatok 2 embert csak úgy Isten színe előtt bárhol bármikor?

2013. ápr. 2. 21:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy értelek, kedves Kérdező.

Mert az, hogy "PL én 19/F ... 2 embert csak úgy Isten színe előtt bárhol bármikor?" nem adhatsz össze,

az úgy nem szerepel a Bibliában.

Az, hogy ez miért nem szerepel így, az viszont már feltételezi, hogy tudják az emberek, a házasság milyen fontos, meghatározó dolog. Akkor még nem kellett etnográfusok szerte a földön végzett megfigyeléseire hivatkozni, hogy ez mindig, minden korban mindenhol a születés és a halál mellett a legfontosabb volt az emberek és az emberi KÖZÖSSÉG életében.

2013. ápr. 2. 21:49
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy a Bibilia pontosan mit ír erről, de szerintem ez is hasznos lesz neked: a házasság szentségét a felek szolgáltatják ki egymásnak, a pap csak megáldja. Gondolom a nem katolikus felekezeteknél sincs ez másképp, persze ők talán nem nevezik szentségnek. De hogy hogyan jutottak erre a következtetésre a teológusok és mi alapján, arról gőzöm sincs.
2013. ápr. 2. 21:49
 3/15 anonim ***** válasza:

Minden közösségnek meg vannak a szabályai, hogy mikor érvényes egy házasság és ki adhatja össze a párokat.

Nem csak a vallásokban, hanem az országokban is.

A Biblia ezt nem határozza meg.

Van pl. olyan vallási közösség, ahol elég ha egy férfi kijelenti a nőnek, hogy feleségül veszlek. Igaz, hogy ha megunja a nőt, akkor a váláshoz elég annyit mondania, hogy elbocsátalak.

2013. ápr. 2. 21:53
 4/15 A kérdező kommentje:

"A Biblia ezt nem határozza meg."

Akkor Biblikus értelemben nem kell az sem, hogy valaki össze adjon két párt, elég, ha közös megegyezésen élik le az életüket?

2013. ápr. 2. 21:56
 5/15 A kérdező kommentje:

Pl a férfi oda megy a nőhöz és megkérdezi: Hozzám jössz feleségül? Erre a nő: Igen.

És akkor így ha megegyeznek akkor azok már férj és feleség is?

Nem érdekel az állam szempontjából meg más kultúra szempontjából csak is az, hogy a Biblia mit ír erről.

2013. ápr. 2. 21:59
 6/15 anonim ***** válasza:
47%

Kedves Kérdező.

A Biblia a Róma 13:1-ben azt írja.

(Róma 13:1, 2) 13 Minden lélek rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől; a létező hatalmak Isten által állnak fenn a maguk viszonylagos állásában. 2 Aki tehát ellenszegül a hatalomnak, az Isten elrendezésével száll szembe; akik szembeszálltak azzal, ítéletet fognak magukra vonni.

Nos vannak a földön bizonyos emberi intézmények, ami törvényesen bejegyzik a házasságot.

Ez egy elrendezés, ahogy a Biblia írja ennek eleget tehetünk, mert Isten jelenleg még megengedi viszonylagosan ezeknek az "emberi hatalmaknak" a működését.S ez által is van egyfajta rend.

Csak úgy nem adhatsz össze senkit, függetlenül, hogy 19. éves vagy vagy 49.éves vagy. Nem vagy hatósági személy.

S ahogy a vers második részében olvashatod, hogy aki szembe áll ezen jelenleg még Isten engedélyével működő intézménynek az Istennel száll szembe.

A keresztényeknek mind addig engedelmeskedniük kell ezeknek a hatóságoknak amíg Isten törvényébe nem ütközik.

A Házasság kötés mint intézmény működése nem ütközik Isten törvényével.

Tisztelettel.

2013. ápr. 2. 22:01
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. ápr. 2. 22:05
 8/15 anonim ***** válasza:

A házassággal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy az emberek törvényit nézd inkább. Mert ott van nagy szerepe.

Ha Isten szemében érdekel, csak akkor van értelme, ha örökre elhatároztad, hogy a pároddal fogsz élni. Különben képmutatás.

A házasság lényege a család lenne.

Ha felbontható, semmi értelme nincs. Csak a szokásos hepa, hogy kié a vagyon stb...

2013. ápr. 2. 22:30
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
A házasság az egyház kreálmánya, a Biblia meg sem említi.
2013. ápr. 2. 22:42
 10/15 anonim ***** válasza:

jah, #9. ha kinyitnád egyszer is, nem írnál ilyeneket. Menyasszony,vőlegény, menyegző, lakodalom, házasság - számtalanszor fordul elő. Nem volt kérdés, hogy alapvető az ember életében, mint azt már fentebb említettem.

Mt15,19 A szívből törnek elő a gonosz gondolatok, a gyilkosság, a házasságtörés, a kicsapongás, a lopás, a hamis tanúság, a káromlás.

Lk 14,8 Mikor valaki lakodalomba hív, ne ülj a fő helyre;

Jn2.És Jézus is meghivaték az ő tanítványaival együtt a menyegzőbe.

Ézs62,5

és a mint örül a vőlegény a menyasszonynak, akként fog néked Istened örülni.

2013. ápr. 2. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!