Miért tiltja a legtöbb vallás a házasságon kívüli szexet? Főleg a kereszténység érdekelne.
Főleg a kereszténységet ismerem és majd mások belemennek más nézőpontból, egyet emelek csak ki.
Én azért hiszek ebben, mert ismerem Isten erre vonatkozó akaratát és ez nekem elég.
Ha már ismered Isten akaratát minden, vagy csak egy dologban (biblia ismerettől függ), és tudod mi a helyes, akkor ki az az ostoba, akik a tudása, meggyőződése ellenére mégis ellenkezőleg tesz?!
Kell kutatni, és cél a megértés, mert azzal elmélyül a lélek, de ha már csak annyit tudunk, hogy Istennek mi az álláspontja valamiről, akkor a keresztények többségének már elég.
A házasságon kívüli szexnek nem csak gyerek lehet a következménye, hanem sok betegség is.
Monogámiában ezek elkerülhetőek.
@gyakorivalasz2 (kedves gyakori)
Szerencsére még eltudtam olvasni, amit írtál és teljesen igazat írtál. Logikus is volt.
Szerintem a fattyú szót érthették félre.
@1: Engem a miértek érdekelnek elsődlegesen vagy az, hogy Isten mit miért gondol.
Biztos nem csak úgy kútfejből találta ki a szabályokat. Legalábbis feltételezem róla, hogy bölcs.
Azért köszi, hogy írtál, és szívesen várom a többi infót is. Válaszolhatnál még arra is, hogy szabad-e elválni és újra házasodni? Miért (nem)?
@2: Ez nem a poltika topic, de mindjárt végig olvasom, amit linkeltél.
@3: Ez is jó válasz, de ez még nem indok, hogy bűnnek kell kikiáltani.
@4: Hogy érted, hogy nem stimmel valami a szexben? Írnál erre példákat? Te már tapasztaltál ilyet?
@5: Ez a te materialista egyház ellenes összeesküvés elméleted volt. Köszönöm, hogy megosztottad. De engem inkább a másik oldal véleménye érdekel.
Nos mivel a Biblia a mérvadó ezért a miértek logikus válasza is ott található.
S ez nem hogy az Én személyes véleményem de azok akik Jézus követőinek, vagy Isten barátainak nevezik magukat, azoknak Isten leíratta, milyen életet kell élniük ha szeretnének Isten királyságában örökké élni, és hogy elfogadja a teremtő a személyt.
Nos itt vannak a versek amit a Teremtő leíratott:
(Héberek 13:4) 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket.
Aki a házasság kötés előtt szexuális kapcsolatot létesít annak nem tiszta a házas ágya tehát paráználkodott.
Ítélet alá kerül az illető, de vannak még más versek is amik ezt határozottan kijelentik
(Efézus 5:3) 3 Paráznaság és bármiféle tisztátalanság vagy kapzsiság még csak ne is említtessék közöttetek, mint ahogy szent emberekhez illik. . .
(1Korintusz 6:9, 10) 9 Micsoda?! Nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket. Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak, 10 sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát.
Ez Isten elvárása, és egy keresztény ehhez szabja magát.
Szia!
A mai korban a kapcsolatok egyik fő mozgatórugója a szex lett. Nagyon sok kapcsolat megy tönkre azért, mert főként a szülés után a nőknél olyan hormonális változások állnak be, amelyek miatt kevésbé kívánják a szexet. Ennek nyilvánvaló evolúciós okai vannak, hiszen ilyenkor az anyának a meglévő utód biztonságos táplálására kell koncentrálnia, nem pedig arra, hogy futószalagon hozza a gyerekeket. Nyilván ismert a klasszikus férjreakció az ilyen esetekben. Az addig került szomszédasszony, kezd egyre csinosabbnak tűnni.
Ha házasság előtt önmegtartóztatással a kapcsolat próbára tételével, egyszerűen kideríthető, hogy valójában miről is szól a kapcsolat. Ha működik szex nélkül,-tehát önkéntesen,anélkül, hogy ez külső kényszer hatására tenné az ember-akkor a kapcsolat jobb eséllyel fog üzemelni az úgynevezett ínséges időkben. Ha őszinte kapcsolatban él az ember, akkor érdemes felülemelkedni a vágyainkon és próbára tenni önmagunkat!
Azzal viszont nem értek egyet, hogy az ember attól lenne házas, hogy egy önkormányzati alkalmazott vagy egy pap ezt kimondja! Két ember akkor válik házastárssá, ha elkötelezik egymás felé magukat! Előtte viszont értelmileg is megalapozottnak tekintem az önmegtartóztatást. Persze lehet választani:-ösztönlényként cselekedni vagy tudatosan önmagunk fölé emelkedni.
Egyébként nem kell azt gondolni, hogy a vallás feltalálta a csövön a lyukat. Az udvarlás ceremóniája éppen erről szólt. Gyakran évekig jártak a legények a leányokhoz.
Igen, de egyet elfelejtesz Kedves Pietrosol.
Hogy a Rómabeliekhez írt levelében Pál a következőket írja Istentől jövő utasításként:
(Róma 13:1, 2) 13 Minden lélek rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől; a létező hatalmak Isten által állnak fenn a maguk viszonylagos állásában. 2 Aki tehát ellenszegül a hatalomnak, az Isten elrendezésével száll szembe; akik szembeszálltak azzal, ítéletet fognak magukra vonni.
Jehova most még megengedi a világi hatalmak létezését, és egy keresztény ha nem ütközik Isten törvényébe engedelmeskednie kell a világi törvényeknek, köztük az adózás is benne van és egyéb szolgáltatás mint a Bérlet megvásárlása,nem megy át a piros lámpán, ha a tömeg át megy akkor sem, a közüzemi számlák ki fizetése. Stb
ezek nem ütköznek Isten törvényébe,
Ha ezt nem tenné ahogy a vers írja: Isten rendelésének áll ellen.
Nos lehet ismét nullázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!