Miért tiltja a legtöbb vallás a házasságon kívüli szexet? Főleg a kereszténység érdekelne.
@9: "Azzal viszont nem értek egyet, hogy az ember attól lenne házas, hogy egy önkormányzati alkalmazott vagy egy pap ezt kimondja"
Köszönöm, ott a pont.
Azt szeretném tőled kérdezni, hogy a védekezéssel kapcsolatban mit gondolsz, kedves válaszoló?
Miért baj, ha ketten szexelnek egymással (nem állat módjára, mértéktelenül és felelőtlenül)
Tegyük fel, hogy később ez a két pár szakítani fog kölcsönös megállapodásra és senki nem sérül lelkileg. Ebben mi a rossz?
A te véleményed érdekelne.
Akkor alázatos bocsánatod kérem, ha szabad ilyet mondani!
Rossz tipp volt egy rossz napon.
Nem akartalak megbántani, csak úgy értelmeztem amit írtál, hogy a minden ami a valással kapcsolatos (hittel) együtt csak manipuláció, de a valóság az, hogy állatok vagyunk (nem mintha ez zavarna).
Rossz napom van. Bocsi.
Hát kedves Kérdező,
Nem semmi vagy." ha még is elválnak"
a házasság örök életre szól, nem válhatnak el, ha nem így teszel, akkor miért akarsz keresztény lenni.
Élj ahogy akarsz, de az nem Isten szerinti ha nem egyezik a Döntéseivel.
Már eleve kizártad a teremtőt, a terveidből.
Ő is kizár téged a terveiből.
Egy szóval nem mondtam kedves válaszoló, hogy jehovista akarok lenni és szükségem van az örök életedre.
Én csak szerenék egy olyan világban élni, ahol béke van.
Sajnos olyan csak Isten új rendszerében lesz, mert ebben a világban Sátán az uralkodó, Armageddonig.
Oda pedig nem mehet akárki, még Én sem merem kijelenteni, hogy ott leszek, csak igyekszem.
Jaj bocsánat, Jehovista olyan nincs.
Jehovának Tanúi vannak több millió ember tanúskodik róla, és nem kötelező annak lenni.
Kizárólag önkénteseket keres a teremtő, nem kényszerítetteket.
Hello!
Először is ahhoz, hogy rájöjj arra, hogy a szüzességedet megtartani a házastársadnak az egyik lehető legjobb döntés amit ember meghozhat, nem kell feltétlenül vallásosnak lenni. Én keresztény vagyok (nagyon fontos: nem vallásos hanem megtért hívő, e kettő között ég és föld a különbség), de szerintem enélkül is rá lehet jönni a szüzességed megtartásának az értékére. Na térjünk a lényegre:
Először is tisztázzunk pár dolgot: Mi a szex célja? A szex célja az örömszerzés, szerintem a létező legnagyobb testi öröm ami embert érhet. Ki a házastársad (mármint mi a szerepe az életedben, nem melyik személy)? Kényszerházasság esetét leszámítva ami hála Istennek ma már nem olyan gyakori mint régen, a házastárs az az ember akit a legjobban szeretünk valaha is. És kinek akarunk szexszel örömöt szerezni? Annak az egy személynek akit a legjobban szeretünk! Ha valaki házasság előtt belemegy egy kapcsolatba az természetesen nem baj,mert valahogy meg kell ismerni a jövendőbelidet. Viszont a mai kapcsolatokat tekintve egy ilyen kapcsolat általában nem marad szex nélkül. De az korántsem biztos, hogy a két fél össze fog házasodni, tehát nem biztos az sem, hogy az a személy lesz e a legfontosabb ember az életében akivel lefeküdt. A házasság (ismét mondom tekintsünk el a kényszerházasságtól) a bizonyítéka annak, hogy a legjobban szereted a párodat. Ha nem veszted el a szüzességedet házasság előtt, annak tudod a létező legnagyobb testi örömet szerezni akit a legjobban szeretsz, és ez a másik félre is igaz ha ő is megtartotta magát. A másik, hogy ha valakinek odaadod a szüzességedet, az óriási bizalmat jelent. Ezt a bizalmat olyan embernek kell adni akiben a legjobban megbízol. Ez ki más lehetne mint a házastársad? Harmadszor: Amikor összeházasodsz és szembesülsz vele, hogy a párod csak neked tartogatta magát, óriási megtiszteltetés. Ez tovább erősíti a kapcsolatot: csak neked akarom adni magamat! Hát ez azért már szeretet a javából! Negyedszer: ha valaki házasság előtt szexel, az a kapcsolat általában megreked a szexnél és a testi szenvedélynél. Onnantól elég egyértelmű, hogy ha még utána össze is házasodnak előbb utóbb szétválnak útjaik. Ötödször: Ha elszórod az ilyeneket hogy első csók, szüzesség stb. akkor már nem tudsz mit nyújtani a házastársadnak és ő sem tud neked újat nyújtani, mert már ismered az érzést. Ez elég selejtessé tud tenni egy kapcsolatot. Volt aki azt írta hogy "mi van ha félrecsinálják és rossz a szex"? Elárulom: ők ezt nem fogják tudni, mert még sohasem érezték, így nem is fogja őket zavarni.
Na ezek azok az okok amikért mi keresztények, de akár nem vallásosak is céltudatosan megtartjuk szüzességünket a legfontosabb embernek, annak aki a legtöbbet jelent nekünk, aki a másik felünk: a házastársunknak.
De itt van egy olyan rész is amit csak a keresztények tesznek hozzá, teljesen helyesen. Egyrészt sokan mondták már előttem a paráznasággal kapcsolatos parancsolatokat, ebbe most nem megyek bele még jobban, szerintem eleget írtak róluk. A paráznaság bűn így a házasság előtti szex is (erőszakot kivéve, mármint a szenvedő alanyt tekintve). A másik, hogy Isten azt mondja: "Ezért elhagyja az ember apját és anyját, és lesznek KETTEN egy testté." Ha már házasság előtti társaddal is volt szexuális kapcsolatod, meg a házastársaddal is, az már nem ketten (bár nem csak a szex tesz két embert egy testté, de ez is fontos lépés benne). Na ez az én véleményem mint kereszténynek.
"Azt szeretném tőled kérdezni, hogy a védekezéssel kapcsolatban mit gondolsz, kedves válaszoló?"
A szexualítás csoda és nem egy megvetendő dolog. Mivel hozzátartozik két ember életéhez és nem csak az utódnemzést hivatott szolgálni, így a védekezés teljesen természetes dolog.
"Miért baj, ha ketten szexelnek egymással (nem állat módjára, mértéktelenül és felelőtlenül)"
Nincs vele semmi baj. Gond a függőséggel van, mikor az ember nem érzi teljesnek magát a hiányában.
"Tegyük fel, hogy később ez a két pár szakítani fog kölcsönös megállapodásra és senki nem sérül lelkileg. Ebben mi a rossz?"
Ezt nehéz kívülről vizsgálni. Azt gondolom, hogy két embert nem véletlen sodor egymás mellé a szél. Ha egymás mellett döntenek, annak-többnyire a tudatküszöb szintje alatt-oka van. Ha különösebb ok nélkül szétválnak, anélkül, hogy tudatosan épültek volna a kapcsolat által, lehet, hogy többet ártanak maguknak, mint amennyi jótéteményt remélnek az szakítástól. Viszont ugyanilyenformán a szakításnak is lehet jótékony hatása. De, mégegyszer. Ezt belülről lehet megélni.
Egyébként ahogy a test is a lélek is változik. Megérik, mint a gyümölcs és ehhez nem mindig a kellemes út vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!