Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tiltja a legtöbb vallás...

Miért tiltja a legtöbb vallás a házasságon kívüli szexet? Főleg a kereszténység érdekelne.

Figyelt kérdés
Ha lehet, értelmes, logikus választ írjatok, mert marhára nem érdekel, hogy ki mit gondol rossznak, mitől undorodik stb. (vagy legalább a miérttel tiszteljetek már meg pl. erőszak stb.)

2013. febr. 28. 19:05
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

@9: "Azzal viszont nem értek egyet, hogy az ember attól lenne házas, hogy egy önkormányzati alkalmazott vagy egy pap ezt kimondja"

Köszönöm, ott a pont.

Azt szeretném tőled kérdezni, hogy a védekezéssel kapcsolatban mit gondolsz, kedves válaszoló?

Miért baj, ha ketten szexelnek egymással (nem állat módjára, mértéktelenül és felelőtlenül)

Tegyük fel, hogy később ez a két pár szakítani fog kölcsönös megállapodásra és senki nem sérül lelkileg. Ebben mi a rossz?

A te véleményed érdekelne.

2013. febr. 28. 21:37
 12/20 anonim ***** válasza:
??? Én voltam az 5-ös válaszoló. "Materialista egyházellenes" lennék? Ez miből derül ki? Évek óta hirdetem itt, hogy Istenhívő vagyok. És nem is változtam meg.
2013. febr. 28. 23:09
 13/20 A kérdező kommentje:

Akkor alázatos bocsánatod kérem, ha szabad ilyet mondani!

Rossz tipp volt egy rossz napon.

Nem akartalak megbántani, csak úgy értelmeztem amit írtál, hogy a minden ami a valással kapcsolatos (hittel) együtt csak manipuláció, de a valóság az, hogy állatok vagyunk (nem mintha ez zavarna).

Rossz napom van. Bocsi.

2013. febr. 28. 23:13
 14/20 anonim ***** válasza:
17%

Hát kedves Kérdező,

Nem semmi vagy." ha még is elválnak"

a házasság örök életre szól, nem válhatnak el, ha nem így teszel, akkor miért akarsz keresztény lenni.

Élj ahogy akarsz, de az nem Isten szerinti ha nem egyezik a Döntéseivel.

Már eleve kizártad a teremtőt, a terveidből.

Ő is kizár téged a terveiből.

2013. febr. 28. 23:15
 15/20 A kérdező kommentje:

Egy szóval nem mondtam kedves válaszoló, hogy jehovista akarok lenni és szükségem van az örök életedre.

Én csak szerenék egy olyan világban élni, ahol béke van.

2013. febr. 28. 23:18
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos olyan csak Isten új rendszerében lesz, mert ebben a világban Sátán az uralkodó, Armageddonig.

Oda pedig nem mehet akárki, még Én sem merem kijelenteni, hogy ott leszek, csak igyekszem.

2013. márc. 1. 01:04
 17/20 anonim ***** válasza:

Jaj bocsánat, Jehovista olyan nincs.

Jehovának Tanúi vannak több millió ember tanúskodik róla, és nem kötelező annak lenni.

Kizárólag önkénteseket keres a teremtő, nem kényszerítetteket.

2013. márc. 1. 01:06
 18/20 Voli77 ***** válasza:

Hello!

Először is ahhoz, hogy rájöjj arra, hogy a szüzességedet megtartani a házastársadnak az egyik lehető legjobb döntés amit ember meghozhat, nem kell feltétlenül vallásosnak lenni. Én keresztény vagyok (nagyon fontos: nem vallásos hanem megtért hívő, e kettő között ég és föld a különbség), de szerintem enélkül is rá lehet jönni a szüzességed megtartásának az értékére. Na térjünk a lényegre:

Először is tisztázzunk pár dolgot: Mi a szex célja? A szex célja az örömszerzés, szerintem a létező legnagyobb testi öröm ami embert érhet. Ki a házastársad (mármint mi a szerepe az életedben, nem melyik személy)? Kényszerházasság esetét leszámítva ami hála Istennek ma már nem olyan gyakori mint régen, a házastárs az az ember akit a legjobban szeretünk valaha is. És kinek akarunk szexszel örömöt szerezni? Annak az egy személynek akit a legjobban szeretünk! Ha valaki házasság előtt belemegy egy kapcsolatba az természetesen nem baj,mert valahogy meg kell ismerni a jövendőbelidet. Viszont a mai kapcsolatokat tekintve egy ilyen kapcsolat általában nem marad szex nélkül. De az korántsem biztos, hogy a két fél össze fog házasodni, tehát nem biztos az sem, hogy az a személy lesz e a legfontosabb ember az életében akivel lefeküdt. A házasság (ismét mondom tekintsünk el a kényszerházasságtól) a bizonyítéka annak, hogy a legjobban szereted a párodat. Ha nem veszted el a szüzességedet házasság előtt, annak tudod a létező legnagyobb testi örömet szerezni akit a legjobban szeretsz, és ez a másik félre is igaz ha ő is megtartotta magát. A másik, hogy ha valakinek odaadod a szüzességedet, az óriási bizalmat jelent. Ezt a bizalmat olyan embernek kell adni akiben a legjobban megbízol. Ez ki más lehetne mint a házastársad? Harmadszor: Amikor összeházasodsz és szembesülsz vele, hogy a párod csak neked tartogatta magát, óriási megtiszteltetés. Ez tovább erősíti a kapcsolatot: csak neked akarom adni magamat! Hát ez azért már szeretet a javából! Negyedszer: ha valaki házasság előtt szexel, az a kapcsolat általában megreked a szexnél és a testi szenvedélynél. Onnantól elég egyértelmű, hogy ha még utána össze is házasodnak előbb utóbb szétválnak útjaik. Ötödször: Ha elszórod az ilyeneket hogy első csók, szüzesség stb. akkor már nem tudsz mit nyújtani a házastársadnak és ő sem tud neked újat nyújtani, mert már ismered az érzést. Ez elég selejtessé tud tenni egy kapcsolatot. Volt aki azt írta hogy "mi van ha félrecsinálják és rossz a szex"? Elárulom: ők ezt nem fogják tudni, mert még sohasem érezték, így nem is fogja őket zavarni.

Na ezek azok az okok amikért mi keresztények, de akár nem vallásosak is céltudatosan megtartjuk szüzességünket a legfontosabb embernek, annak aki a legtöbbet jelent nekünk, aki a másik felünk: a házastársunknak.

De itt van egy olyan rész is amit csak a keresztények tesznek hozzá, teljesen helyesen. Egyrészt sokan mondták már előttem a paráznasággal kapcsolatos parancsolatokat, ebbe most nem megyek bele még jobban, szerintem eleget írtak róluk. A paráznaság bűn így a házasság előtti szex is (erőszakot kivéve, mármint a szenvedő alanyt tekintve). A másik, hogy Isten azt mondja: "Ezért elhagyja az ember apját és anyját, és lesznek KETTEN egy testté." Ha már házasság előtti társaddal is volt szexuális kapcsolatod, meg a házastársaddal is, az már nem ketten (bár nem csak a szex tesz két embert egy testté, de ez is fontos lépés benne). Na ez az én véleményem mint kereszténynek.

2013. márc. 1. 04:37
 19/20 Pietrosol ***** válasza:

"Azt szeretném tőled kérdezni, hogy a védekezéssel kapcsolatban mit gondolsz, kedves válaszoló?"

A szexualítás csoda és nem egy megvetendő dolog. Mivel hozzátartozik két ember életéhez és nem csak az utódnemzést hivatott szolgálni, így a védekezés teljesen természetes dolog.

"Miért baj, ha ketten szexelnek egymással (nem állat módjára, mértéktelenül és felelőtlenül)"

Nincs vele semmi baj. Gond a függőséggel van, mikor az ember nem érzi teljesnek magát a hiányában.

"Tegyük fel, hogy később ez a két pár szakítani fog kölcsönös megállapodásra és senki nem sérül lelkileg. Ebben mi a rossz?"

Ezt nehéz kívülről vizsgálni. Azt gondolom, hogy két embert nem véletlen sodor egymás mellé a szél. Ha egymás mellett döntenek, annak-többnyire a tudatküszöb szintje alatt-oka van. Ha különösebb ok nélkül szétválnak, anélkül, hogy tudatosan épültek volna a kapcsolat által, lehet, hogy többet ártanak maguknak, mint amennyi jótéteményt remélnek az szakítástól. Viszont ugyanilyenformán a szakításnak is lehet jótékony hatása. De, mégegyszer. Ezt belülről lehet megélni.

Egyébként ahogy a test is a lélek is változik. Megérik, mint a gyümölcs és ehhez nem mindig a kellemes út vezet.

2013. márc. 1. 11:09
 20/20 anonim ***** válasza:
Mert a szexualitás egy szent, isteni erő. A szent dolgokat pedig csak a megfelelő keretek között szabad használni, meg kell őket becsülni. Ez a megfelelő keret a házasság, amely megelőzi a visszaéléseket ezzel a szent erővel, és azt, hogy tiszteletlenül bánjanak vagy visszaéljenek vele.
2013. márc. 1. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!