Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Júdás miért akasztotta fel magát?

Júdás miért akasztotta fel magát?

Figyelt kérdés

Talán nem tudta,hogy az öngyilkosság bűn?

Láttam az NGC-n a Júdás evangéliuma dokufilmet...

Fokozatosan befeketítették.

De mi van ha mi itt most mégis rosszul tudjuk?

Ha van alapja a filmnek,hogy Jézus akaratát teljesítettebe vagy,hogy meg kellett tennie,ha ő mégis jófiú...

2013. ápr. 2. 19:27
 1/8 anonim ***** válasza:
6%
Ha jól tudom a Biblia nem ír olyanról, hogy Júdás valamikor is felakasztotta volna magát, de persze ha tévednék akkor javítsatok ki kérlek :)
2013. ápr. 2. 19:34
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az öngyilkos embereket a legeslegkevésbé érdekli, hogy az öngyilkosság bűn vagy sem. Ha mégis megfordul a fejükben, akkor valószínűleg reménykednek benne, hogy Isten megérti majd őket.

A lényeg főleg 2 dolog lehet. Megsemmisülni vagy itt hagyni azt, ami van...

El tudod képzelni milyen érzés, amikor valaki úgy gondol arra, hogy végre meghalljon, mint amikor te valami jóra, amire vágysz? Bár sokan nem szokták végig gondolni, hogy mit tesznek vagy csak figyelmet akarnak felhívni, esetleg el van borulva az agyuk.

A lén

2013. ápr. 2. 20:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező, és 1. válaszoló.

(Máté 27:3-5) 3 Akkor Júdás, aki elárulta őt, látva, hogy elítélték, lelkifurdalást érzett, és visszavitte a harminc ezüstöt a papi elöljáróknak és a véneknek, 4 és ezt mondta: „Vétkeztem, amikor igazságos vért árultam el.” Azok így szóltak: „Mi közünk hozzá? A te dolgod!” 5 Így hát bedobta a templomba az ezüstöket, eltávozott, ment és felakasztotta magát.

2013. ápr. 2. 20:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Azt a bűnt, hogy Isten Fiát elárulta viszonylag nehéz dolog felülmúlni. Jézus így nyilatkozott róla:

Máté Evangéliuma 26:24 Az embernek Fia jóllehet elmegyen, amint meg van írva felőle, de jaj annak az embernek, aki az embernek Fiát elárulja; jobb volna annak az embernek, ha nem született volna.

2013. ápr. 2. 20:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Tényleg felakasztotta magát. Köszi.
2013. ápr. 2. 21:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Júdást megszálta a sátán mikor elárulta Jézust.És miután elárulta óriási büntudata lett tudta ,hogy Jézus Isten fia nem birta el viselni árulása terhét és ezért lett öngyilkos.Én személyszerint sajnálom Júdást és biztos vagyok benne, hogy Jézus is.
2013. ápr. 4. 01:47
 7/8 A kérdező kommentje:
De szó volt valami olyasmiről is,hogy Jézus Válaszotta ki Júdást,hogy adja fel, mert Jéus csak így teljssíthette be a sorsát.
2013. ápr. 17. 20:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Nos ha ilyeneket feltételezel elég nagy probléma. Kételkedel a hitben, a kereszténységben. Júdás azért akasztotta fel magát mert nem tudta elviselni azt a hatalmas bűnt amit elkövetett. Elárulta Jézust. Amúgy nem kellett őt befeketíteni mert nem volt ártatlan. Aljasul elárulta Jézust. Az Ördög munkálkodott benne. Az ilyen dokumentum filmek amúgy is mid fikciók.

Dr.Béla

2013. aug. 30. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!