Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Micsoda tettet hajtott végre...

Micsoda tettet hajtott végre a 12 apostol ha jól belegondolunk?

Figyelt kérdés

Könyv sem volt, nem tudtak írni, olvasni és mégis világra szólóan elterjesztették a kereszténységet. Én tanult ember vagyok, de ha pl. a svédeknél kellene megtéríteni az embereket nehezen menne.

Hogy tudta ezt véghezvinni pl. Péter, hogy egyszer ehhez, majd ahhoz a néphez szólt? Tényleg minden nyelven szóltak! Tényleg csak Istennel lehet ezt véghezvinni...

2013. ápr. 1. 15:40
 1/5 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem kicsit el vagy tévedve ebben a témában :) olvass utána jobban.
2013. ápr. 1. 16:09
 2/5 Pietrosol ***** válasza:
0%

Szia!

Inkább felhasználta őket a klérus, hogy vallást csináljanak a kereszténységből, mert Jézus rendkívül irritálta őket a hatalmi törekvéseikben. Viszont a népszerűsége miatt már nem tudtak úgy tenni, mintha semmi sem történt volna. Ezért az élére állítottak egy számukra megbízható farizeust, aki a judaizmust betyár módon összemosta a keresztény életrenddel.

Ami itt történt az nem Isten, hanem a hatalmát féltő ember manővere volt. Ha valamit tönkre akarsz tenni állj az élére!

2013. ápr. 1. 16:19
 3/5 pelgrim ***** válasza:
100%
Ez az, amit vallásos módon nyelveken szólásnak neveznek. Én Szó szerint hiszem, hogy a pünkösdi események alkalmával és talán később is, a hallgatók - annak ellenérem hogy az apostolok nem az ő nyelvükön beszéltek - azonnal értették miről volt szó. Az apostlok valószínű csak a saját nyelvükön beszéltek, de amit mondtak oly nagy fontosságu volt, és a hallgatók oly készséggel figyelték, hogy azonnal értették miről volt szó, nem kellett tolmács.
2013. ápr. 2. 08:37
 4/5 pelgrim ***** válasza:

helyesebben:

Az apostlok valószínű csak a saját nyelvükön beszéltek, de oly nagy lelkesedéssel, és amit mondtak oly nagy fontosságu volt, a hallgatók pedig oly készséggel figyelték, hogy azonnal értették miről volt szó, nem kellett tolmács.

2013. ápr. 2. 08:42
 5/5 szabolcs1988 ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Tényleg igaz, hogy az apostolok több nyelven tudtak beszélni,mivel i.sz. 33-ban kitöltetett rájuk a szent szellem. De nem csak ők vitték el a jó hirt az emebreknek, hanem később 120 tanitványra is kitöltetett a szent szellem, akiknek szintén meg volt az képességük hogy nyelveken szóljanak. Ezáltal Isten azt akarta, hogy minden ember halljon az Ő igazságosságáról és Királyságáról.

2013. ápr. 6. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!