Miért csak vallási agitátorok vannak, ateista agitátorok miért nincsenek?
Szia!
Felesleges, hiszen a természettudományos oktatás, szinte minden porcikája ateista nézőpontból indít.
Nincsenek?
Az egész társadalmunk erre épül...
Szerintem nem igaz állításra épül a kérdésed. Egyáltalán: mi az az agitátor? Ha csak átlagember, aki nyilvános fórumon (mint például ez) kifejti a nézeteit,és el akarja azokat fogadtatni másokkal,agitátornak számít,akkor mindkét oldalon akadnak szép számmal.
Ha olyan emberekre gondolsz,akik nem csak a véleményüket fejtik ki,hanem időt,pénzt és energiát áldoznak arra,hogy "megtérítsenek" másokat,abból is van mindkét oldalon.
lásd:
Bár ateista "agitátorból" valóban kevesebb van. Talán azért,mert az ateizmus a tagadása valaminek,és nem koherens nézetrendszer. Egy keresztyén a saját hite szerint odamehet másokhoz,és mondhatja,hogy "megtaláltam a Messiást,gyere Te is a templomba", de mit mondhat egy ateista,amivel másokat a saját világnézetéhez csábít. Egyáltalán,miért állna érdekében?
Szia!
Az egész oktatási rendszer melyben én tanultam az ateista agitálás volt.
Feltételezem, hogy ez a hozzáállás csak kismértékben változott az azóta eltelt évtizedek alatt.
És ami szép nem dönthettél, hogy kiváncsi vagy-e rá, kötelező volt ezt tanulnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!