Tényleg írtak a bibliába valami ilyet? "Ha Jézus nem jön el, minden imánk hiába való volt"
A Bibliában nincs ilyen.
Jézus eljön, és nem az imáink miatt. Isten rendelt egy napot arra, mikor megítéli az embereket.
Két kiegészítést írnék még.
Nem mindegyik imának van haszna most sem (pl. ami mögött önzés vagy hazugság vagy semmi nincs), és nem elég csak az ima önmagában (tettekre is szükség van)...Persze ha őszinte, akkor ér valamit. Mert a szándék is számít.
A másik pedig egy idézet:
János 15
22
Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik, nem volna bűnük: de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket.
23
Aki engem gyűlöl, gyűlöli az én Atyámat is.
24
Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, amelyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat.
25
De azért lőn így, hogy beteljesedjék a mondás, amely megiratott az ő törvényökben: Ok nélkül gyűlöltek engem.
26
Mikor pedig eljő majd a Vígasztaló, akit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, aki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot.
27
De ti is bizonyságot tesztek; mert kezdettől fogva én velem vagytok.
Igen, erről van szó:
" Ha pedig a Krisztus fel nem támadott hiábavaló a ti hitetek"
Milyen okosan írták meg ezt a részt... gyakorlatilag bármikor fel tudják vele oszlatni az egész keresztény mozgalmat.
Zseniálisan oldották meg (ezt a részt)... le a kalappal!
Már rég észrevettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!