Melyik a legfőbb fő bűn amit elkövethetünk? Amiért nem jár megbocsájtás?
Valaki felsosrolná a 7 főbűnt,mert nem vagyok tiszában vele.-bujaság,lustaság,kevéjség?,torkosság, nem tudom a többit.Mit jelent a kevéj???
Szerintem a leganagyobb bűn amit ember elkövethe az egy másik ember megölése. Nem hiszem,hogy ezt meg lehet bocsájtani.akár magunk. Talán az lenne a legnehezebb.
Hogy áll a tanítás a mgunknak való megbocsájtással?
mind zsidó,keresztény,muszlim,buddhista szempontból nézve ezt.
Még egy kérdés,reméelm érthető lesz-
Ha már elkövettünk valamit ,de tiszta szívünkből megbántuk és igyekszünk még a helyzete is elkeülni,hogy újból megtegyük majd megahlunk,akkor kapunk érte valamilyen bűntetést és utána mondjuk mehetünk a Mennynek országába vagy oda már soha hiszen bűnösök vagyunk?????
na akkor
Azért foglalkozok ezzel a a témával,mert olyan,mint ha kicsit nyitnék felé.Sosem zárkóztam el teljesen csak nem foglakoztam vele. Mostanában meg egyre többször foglalkoztat.
Amit még mindíg nem értek.Aki bűnt követ és és megbánja( már ha tudja,hogy az bűn volt és meg tudja bánni) akkor halála után kap büntetést és mehet át a kapun vagy már elzárva az út.
Az ember képes lehet egyáltalán minde bűnét megbánni.Ha belegondolunk életünk során anyit követünk el belőle,hogy nem is tudnánk összeszámolni.És mi van ha nem tudjk valamiről,hogy bűn?? Azt hogy bánjuk meg?
>>Ha a mennybe lennél elhívva akkor már erről most tudnál!<<< ezt nem is értem?
Tehát akkor ez a 144000 csak zsidó lehet? Kersztények nem is? Akkor nekünk miért ígérték meg,hogy bejuthatunk? (megígérték?)
és akkor
A bűn az bűn és mindegy,hogy mekkora,mindegy,hogy melyik? MIndegy melyik szabályt szegem meg,melyik parancsolatot? A bűntetés ugyan akkora vagy azért van különbség,rangsor?
Számomra a legnagyobb, ha valaki nem tudja helyesen leírni azt a szót, hogy megbocsát.
Egyébként az istenkáromlás (állítólag, én nem vagyok keresztény)
Erre van egy jó idézetem: ,,-Bűnnek te mit neveznél?/-Mit bárki, ha arra eszmél:/Ezt tűrni is hiba."
Egyébként nekem valahogy sántít ez a Mennyország-Pokol dolog. Nincs eredendő jó vagy rossz... Isten nem lehet csak jó és dicsőséges. Mert -szerintem- egy olyan tökéletes lény, vagy természetfeletti, mint Isten, csak tökéletes dolgot tudna teremteni, nem?
De a világ nem tökéletes. Itt van a jó példa rá: a bűn. De ha a világ tökéletlen, akkor az alkotója is az. Lucifert azért száműzték a Pokolba, mert megkérdőjelezte Isten művének tökéletességét. (Lásd Madách: Az ember tragédiája)Kérdem én, milyen isten az, aki hiúságból örök kárhozatra ítéli az egyik angyalát???
A kereszténység arra tanít hogy az ember bűnben fogant, és bűnben él. Ami elég nagy baromság.
Én személy szerint a boszorkányságot fogadom el a legjobb alternatívának. Legfőbb tanítása: Tégy mit akarsz, de ne árts! Magadnak se! A boszorkányság az öröm és a természet vallása. Nincs szó benne az ördöggel hálásról, meg hasonlókról. A boszorkányok nem hisznek a Sátánban, mert azt a keresztény papok találták ki, hogy félelemmel kössék a hithez a népet.
Véleményem szerint az ember halála után reinkarnálódik, mindaddig, míg lelke meg nem tapasztalt mindent, amit ezen a világon tapasztalni lehet. És ebbe beletartoznak a legszörnyűbb és a legszebb dolgok is.
Te el tudnád képzelni, hogy csak egyetlen egyszer vagy ezen a Világon, a halálod után meg vagy örök boldogság, vagy örök szenvedés??? Ez azért elég bizarr...
Szóval, szerintem a bűnök miatt ne aggódj, a Sors úgyis megbüntet, ha kell. :)
"Mit jelent a kevély???"
Az öntudat túltengése, a büszkeség elfajulása. Nincs szüksége Istenre, sőt magáról képzeli azt, hogy ő Isten.
Nézd meg, ma amerikában élő amisok kitagadják maguk közül a kevélyt. Az alázat a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!