Melyik a legfőbb fő bűn amit elkövethetünk? Amiért nem jár megbocsájtás?
Valaki felsosrolná a 7 főbűnt,mert nem vagyok tiszában vele.-bujaság,lustaság,kevéjség?,torkosság, nem tudom a többit.Mit jelent a kevéj???
Szerintem a leganagyobb bűn amit ember elkövethe az egy másik ember megölése. Nem hiszem,hogy ezt meg lehet bocsájtani.akár magunk. Talán az lenne a legnehezebb.
Hogy áll a tanítás a mgunknak való megbocsájtással?
mind zsidó,keresztény,muszlim,buddhista szempontból nézve ezt.
Még egy kérdés,reméelm érthető lesz-
Ha már elkövettünk valamit ,de tiszta szívünkből megbántuk és igyekszünk még a helyzete is elkeülni,hogy újból megtegyük majd megahlunk,akkor kapunk érte valamilyen bűntetést és utána mondjuk mehetünk a Mennynek országába vagy oda már soha hiszen bűnösök vagyunk?????
Bujaság, Falánkság, Irigység, Harag, Lustaság, Büszkeség, Kapzsiság
Ez a 7 fő bűn.
Jézus szerint a legnagyobb bűn, ami nem bocsátatik meg, az a Szentlélek káromlása.
A megbánt bűnöket Isten megbocsájtja, hiszen ha mindenki elkárhozna, aki bűnös, akkor üres lenne a mennyek országa. A katolikus tanítás szerint ezekért a megbánt bűnökért halálunk után ideigtartó büntetést szenvedünk, mileőtt eljutnánk az üdvösségre.
A keresztény elképzelés az, hogy a bűnöket meg lehet bánni és ez mentesít a következmények alól (persze a megbánásnak őszintének kell lennie). Éppen ezért veszélyes dolog az öngyilkosság, amit jellegéből adódóan nem lehet megbánni, ezért régen az volt az elterjedt nézet, hogy az öngyilkosok automatikusan elkárhoznak. Van is egy középkori történet egy öngyilkosról, aki egy magas hídról a vízbe ugrott, de végül üdvözült, mert mielőtt a vízbe ért volna, megbánta a tettét.
A 7 főbűn nem kifejezetten a bűnnek számító cselekmények felsorolása, inkább egy vezérfonal ahhoz, hogy a kereszténység szerint milyen jellemhibákat kell elkerülni.
A kevélység azt jelenti, hogy valaki büszke magára és lenéz, megvet másokat. Arrogancia, nagyképűség, érzéketlenség stb.
köszönm
azt meg sosem tudtam mit jelent a kevély. köszi
"Lopás mindenhol ki van hagyva..."
A "ne lopj" úgy látom, nem rémlik.
Nyolcadik főbűnnek egyébként javaslom a böszmeséget.
A hét főbűn: lustaság, bujaság, kapzsiság, falánkság, irigység, büszkeség, harag.
A hét főbűn nem összekeverendő a Tízparancsolattal, NINCS benne a lopás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!