Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez a zene tényleg keresztény?

Ez a zene tényleg keresztény?

Figyelt kérdés

Tudnátok ehhez hasonló számokat küldeni? (mert nagyon tetszik :P)

http://www.youtube.com/watch?v=c_e8-kCaXeo

Ha valaki nem szereti a nő hangot, van férfival is:

http://www.youtube.com/watch?v=p3mnlafmxPE

2013. márc. 25. 18:38
1 2 3
 11/23 Sághegyi Csaba ***** válasza:
100%

Ezt hívják büszke önigazultságnak, ami a Bibliában a farizeusok jellemzője. Ilyenkor küzdök az ítélkezés bűnével, felidézve, hogy Jézus hogyan viszonyult ehhez. Volt, hogy kiakadt, volt, hogy erre jutott: hagyjátok őket. Ez az okosabb, már napvilágra került, ami kell.

Kérdező: a Biblia nem beszél rossz zenéről, rossz lelkiismeretről igen. A zenekar tagjai újjászületett keresztények, adott témákat járnak körbe bibliai szemszögből. Ne törődj a felületes véleményekkel, mert ők nem tudják, miről szól ez a kultúra és hogyan kerül Isten a képbe. Kérdezd azokat, akik ilyen háttérből jöttek. Ilyenből is többféle van, egyik elhagyta az ilyen zenét, mert rossz hatással van rá, a másik meg dicséri vele az Urat. Nincs keresztény zene, csak keresztény ember. Ha szereted a zenjüket és nincs rád rossz hatással, akkor ne engedj másoknak, mert tönkremehetsz lelkileg.

2013. márc. 28. 21:16
 12/23 Hazardteam ***** válasza:
63%

1. Zenész voltam/vagyok (rock)

2. Már akkor leszóltak a keresztény rock/metál miatt, amikor még csak egy maroknyi ember ismerhette itt magyarországon a 80-as években.

3. Világ életemben metál zenét (is) hallgattam, ahogy most is.

4. Ezt nem önigazultságnak, hanem tényeknek hívják, különösen akkor, amikor ha én közlök egy bizonyos dologgal kapcsolatban eltérő véleményt, az azt eredményezi, hogy: A személyemet kezdik csípőből becsmérelni, jelzőket aggatnak rám és extrapolálnak a személyiségemre/gondolkodásomra általánosan kivetítve, bármiféle ismeret, vagy támpont megléte nélkül. Ez legjobb esetben is max. "gyerekes", de inkább anti keresztényi. Jézus ilyesmit sosem csinált, nem is bátorított a megtételére.

5. Továbbra is fenntartom, hogy a feketére mázolt, halálangyalnak maszírozott csajszi halálhörgésre emlékeztető, széteffektezett léghányása zenének abszolut nem nevezhető, abszolute értékelhetetlen zajártalomra: NEM keresztény zene, mindamellett, hogy "nem keresztény" zenének is egy színvonaltalan nulla, még egy zenei bányászbéka seggén lévő pattanással farkasszemet eregető, talajvízben pogózó amőba szintjéhez képest is.

Részemről ennyi

2013. márc. 29. 00:04
 13/23 Sághegyi Csaba ***** válasza:
69%

Nos, a zene tényleg nem keresztény, mivel keresztény zene nem létezik. A fentiek alapján a "nem keresztény" alatt azt érted, hogy Isten előtt nem elfogadott. Ennek oka pedig csak ennyi, saját szavaid alapján: neked nem tetszik. Végeredmény: ami szerinted nem keresztény, sőt démonikus, az Isten előtt is az. Nos, nem te vagy Isten, valamint Isten értékrendje nem a te szubjektív értékrended. Isten értékrendje mindenekelőtt az, hogy milyen szívből származik valami (1.Sámuel 16:7), másrészt, hogy engedelmes-e az Úrnak (János 14:15).

Akkor nézzük magát a dalt. A szövege szerint valaki, aki felismeri, hogy a pokol erői uralják, megtér Istenhez. Íme a dal célja: inspirálja az ilyen zenét szerető, megfáradt, megtört lelkeket, hogy térjenek meg az Úrhoz. De persze ettől neked ez még démonikus, meg nem keresztény, mert neked nem tetszik... Rajtad kívül már mindenki látja, hogy csak büszkén fröcsögsz itt tesóid ellen. Emlékezz, mit ígért Jézus az ilyenekért és térj meg! Nem azért, mert én mondom, hanem az Úr mondja, én csak emlékeztetlek rá, mert testvéreidet bántod.

2013. márc. 29. 09:07
 14/23 anonim ***** válasza:
47%
Hazardteamet erősítem (én sem látom): szerintem ilyen borítóval, címekkel, együttesnévvel nem keresztény. de mindenki azt hallgat, amit akaar, én tartom, hogy nem tenném.
2013. márc. 29. 12:41
 15/23 A kérdező kommentje:

@Hazardteam:

"Köze nincs hozzá."

Hogy érted? Mire alapozod az állításod?

"még démonikus is."

Szóval démonikus. Ez mit jelent pontosan? Ha démonikus az bajt jelent? Ha igen, akkor miért?

Mitől lehet tudni, hogy valami démonikus?

"Túl azon hogy zenei nulla,"

Szerencsére ez csak a te meglátásod kedves Hazardteam (és sajnos még jó néhányotoké) :P

Ha nem ismernélek, most rögtön rávágnám, hogy ízléstelen vagy. Persze ez nem igaz, csak az egyik favorit számomat minősítetted és ezért jól berágtam most:D

Erre akart utalni a másik kedves válaszoló, hogy sok ember rossznak látja a kereszténységet, mert xy ember a szubjektív véleményét Isten szájába adja. Tehát nem téged minősített. Hanem sokan kiábrándulnak a kereszténységből, mert azt tapasztalják, hogy mindenki Isten nevében beszél, nekik nem tetsző dolgokat. Természetesen, ha Istennek és neked egy a véleményed akkor igazad van.

De mi erre a bizonyíték? Ez az én nagy kérdésem!

Most írd azt nekem, hogy: "Jézus hallgatna-e ilyen zenét?"

Miért ne? Ez a kérdésem...

Mert az nem válasz, hogy neked speciel nem tetszik és akkor sátáni (vagy hogy zenét nem is kell hallgatni stb...)

Én például nem érzem, hogy démon ugrott volna belém, és hangok sem szólnak hozzám, hogy öljek meg valakit.

Kifejezetten tetszik ez a zene. Max függséget okoz :P

Akire rossz hatással vannak, annak nem kell hallgatni.

Hangsúlyzom, hogy nem azért írom ezeket, mert megkérdőjelezem a hitelességed vagy hazugnak tekintelek téged.

Tudom, hogy csak jót akarsz és nem sérelemből írtál ide. A stílusod is megszoktam már:)

Viszont szívesen hallgatnám a miérteket...

Egyébként a feketére mázolt, halálangyal a dal végén azt mondja: "I love you God"

A dal pedig egyáltalán nem Sátánnak, démonoknak szól. Egyáltalán nem Isten ellenes. Inkább egy cry for help történet Istenhez.

Ezt írod kedves Hazardtem:

"Zenei bányászbéka seggén lévő pattanással farkasszemet eregető, talajvízben pogózó amőba szintjéhez képest is."

Lehet, hogy ez poén volt. De ezzel senkit nem fogsz meggyőzni. És most jön megint a nagy kérdés, hogy neked az a célod, hogy engem megments, vagy igazad legyen?

@Többieknek:

Köszi a többi ajánlatot. Különösen a 69% -os válaszolónak, akinek kifejezetten (extrán) jó ízlése van :D

@14. válszoló, te miért nem hallgatnál ilyet?

@69% -os válaszoló:

"Amíg a föld kerek mindig lesznek rockerek! De mivel a föld ovális jó nekünk a metál is!" :P

(Amúgy tudom, hogy geoid az igazi, mielőtt valaki belém köt)

Jól hangzik az ajánlatod a koncerttel kapcsolatban és köszi szépen!!

Sajnos valószínűleg csak lélekben lehetek ott, mert fizikailag jelenleg nem kivitelezhető...

Nem ígérek semmit sem előre, de tényleg örülök, hogy írtál.

Lehet Hazardteam is szívesen jönne, csak nem mondja meg. Hú, mit fogok ezért kapni :D

Bejezésül még annyit írnék, hogy az általam linkelt zenének ilyennek kell lenni, mert ez a stílusa.

Ettől még nem lesz zeneileg nulla....

2013. márc. 29. 13:13
 16/23 A kérdező kommentje:
Igaz nem a boldogságról áradozik, de pont az a lényege, hogy adjon egy hangulatot.
2013. márc. 29. 13:15
 17/23 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Kedves kérdező, annyiban félreértettél, hogy a válaszolót minősítettem. 18 éve vagyok keresztény. Addig nem volt baj, amíg leírta a véleményét, amire én is. Az, hogy ő ezt támadásnak fogta fel, ezért elkezdett vadul támadni, farizeusi stílusban (elég elolvasni az evangéliumokat), ezen bizony bepöccentem. 18 év alatt több ember lelkét láttam súlyosan sérülni ilyen vallásos ellenségeskedés miatt, amiből bizony elegem van. Nem kell egyetérteni a másikkal, nekem is vannak tesóim, akik nem értenek egyet velem, de attól még nem támadnak. A támadó térjen meg, vagy ne hívja magát kereszténynek. De mindegy, ez csak az egyéni problémám, el kell fogadnom, hogy van ilyen :) De annak nagyon örülök, hogy nem engeded befolyásolni magad, így nincs veszélye, hogy sérülnél, ez a jó, ennek örülök nagyon :) Így, kedves Hazardteam, többet nem szólok hozzá a dologhoz, mert már nem féltem a kérdezőt és téged sem akarlak meggyőzni :) Isten megáldja továbbra is az összes rockert és nem rockert is! :D
2013. márc. 29. 14:01
 18/23 Sághegyi Csaba ***** válasza:

Na itt van! Kaptam egy szelíd pofont Istentől, ebből a tanításból: https://www.youtube.com/watch?v=zflZGt0ZDu8

Azt mondja: ha Jézus meghalt értünk a bűneink kellős közepén, akkor nekünk szeretni kell egymást, egymás bűneinek kellős közepén. Bocsánatot kérek, ha nem szeretet szerint volt a szövegem itt. Isten áldjon mindenkit.

2013. márc. 29. 18:06
 19/23 anonim ***** válasza:
14-es vagyok, már többször hozzászóltam a kérdéshez )keresd a 78%-os válaszokat), ott már leírtam.
2013. márc. 29. 18:43
 20/23 Hazardteam ***** válasza:

Nekem ezek után csak egy kérdésem/kérésem lenne, ha már ilyen szépen összejöttünk:

"ezért elkezdett vadul támadni, farizeusi stílusban (elég elolvasni az evangéliumokat), ezen bizony bepöccentem"

Mutasd/idézd/másold vagy amelyik testhezállóbb, ami erről a szerinted "vadul támadásról" tanúskodik és amiből ezt a konklúziót vonod le:

"A támadó térjen meg, vagy ne hívja magát kereszténynek"

2013. márc. 29. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!