Keresztények! Milyen számítógépes játékokkal szoktatok játszani?
19/F vagyok és hoztam egy döntést, mégpedig hogy nem játszok többet olyan játékkal amiben bűn lenne (Bibliában meg van írva: ne vesd a szemed bűnös dolgokra)
Így megváltam a counter strike sourcetól/1.6-tól, gta san andreastól, call of duty 2-től, age of empiresektől, bioshocktól és egyéb más erőszakos játékoktól.
A gépemen most csak az amnesia és a flat out 2 van.. de ezeket már kezdem unni. Szóval csak ötlet gyanánt ti mivel szoktatok játszani? :)
Szia!
Én is megtért keresztény vagyok. Megtérésem előtt éjjel-nappal számítógépeztem. Most néhány éve csak akkor játszom ha az unokaöcsémmel játszunk együtt. Ilyenkor főleg worms-szal és flash-es játékokkal szoktunk játszani.
Amióta nem játszom számítógépes játékokkal (és mellesleg a horrorfilmektől is távol tartom magam amiket pedig korábban néztem) azóta megszűntek a rémálmaim. Ezek pedig korábban szinte midnen éjjel jöttek. A teljes igazsághoz az is hozzátartozik hogy a megtérésem után volt egy szabadulás-élményem is. (vagyis megkötözött voltam) De ez már kicsit más téma.
Szóval szerintem főleg arra figyelj hogy a játékkal töltött idő ne menjen az ima rovására. A mulasztás is komoly bűn lehet.
Talán jó ötlet ha felajánlod Istennek a szabadidődet és az időbeosztásodat és akkor Ő gazdálkodhat vele.
Ha most számítógépeznék akkor azt hiszem ezekkel játszanék:
X-COM
Anno 1404
Age of Wonders II
A stratégiai játékokban is van erőszak de szerintem ezek nem olyan rosszak mert nem közelről mutatja a harcot és a hangsúly nem a gyilkoláson hanem a gondolkodáson és tervezésen van.
Még egy pár eszembe jutott amit szívesen kipróbálnék:
Cities in Motion
Trine
Magicka
Kicsit felhozom a témát.
Mélyen vallásos ember vagyok.
Szerintem az ember ölése nem egyenlő az emberöléssel. A bibliába is Isten sereget vezetett XY ellen. És öltek. Sőt a Zsidóknak feladatuk volt a bűnösök megkövezése, ami 95%-ban halállal végződött. Tehát a nagyobb bűnösöket halállal büntették.
A háború edig háború. Megvédeni a hazádat nem egyenlő az ember öléssel. S ebbe beletartozik a terror elhárítás és a többi. Tehát egy COD vagy BF vagy egy startégia játék ahol nemzetek ufaranak egymásnak ilyen szempontból nem bűn.
Amúgy én katonának sem mentem, mert nem értek egyet az emberölés semmilyen formájával, de elismerem, hogy a hazát meg kell védeni. Csak sosem ez a konkrét cél, hanem mindig egy Hitler, vagy Napoleon hatalmi vágyának a kielégítéséről szól a háború.
Három dolgot kell elkerülni szerintem számítógépes játékoknál.
1, Imaéleted rovására nem megy (ha függő vagy azzá válik) számold az órákat, melyik a több?
2,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!