Miért fogadják el sokan olyan nehezen, hogy Isten napjainban is üzen az emberiségnek prófétáin keresztül?
például:
nagyfigyelmeztetes.com
Először is a hit az ember egyéni gondolatából fakad. Ha van egy egyház, vagy felekezet, ami a saját hitét hirdeti, az már nem a te hited, hanem egy téged befolyásoló gondolat magvacska, amit elültetnek benned és amelyről azt hiszed, hogy igen ez az enyém. Holott végig az ő tanaikat veszed... amit talán egy másik ember talált ki, vagy írt le.
Mindenkinek saját hitének kellene, hogy legyen és nem beszélni róla, hanem úgy cselekedni, ahogy jónak látja.
Kérdező: A link amit betettél egy szennylapra mutat, meg is indokolom miért írom ezt:
Megnéztem az oldalon az üzeneteket 2013 februáit és ott az első mondat ez volt: "Isten az Atya: El fogok törölni minden olyan nemzetet, amely az Arcomba köpött"
Nos az én Istenképem nem egy ószövetségi haragos bosszúálló Isten, hanem egy megbocsátó Istené. Ezért nem tudok azonosulni a leírtakkal. Nem is vagyok hajlandó tovább olvasni ezt a szemetet. Csak azon csodálkozom, hogy ezt valaki még beveszi. Idióta unatkozó emberek írkálnak össze vissza mindent, a balga nép meg birkamód követi. Kössz, de ebben nem veszek részt.
1) rossz példát hoztál
2) Isten napjainkban is szól az emberekhez - nem üzen, szól, elvégre végtelen hatalommal rendelkezik, maga az idő és a tér, megteheti, ha ezt akarja, ennek bizonyítéka a rengeteg személyes megtapasztalás is :) Hogy miért fogadják el sokan olyan nehezen? http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4.. #4
Ezen amúgy nagyon nagy hülyeség vitázni.
Hogy miért? Olvassátok el ezt a könyvet:
40 évet foglalkozott Jézus életével és azt mondja el, hogy ezalatt mit fedezett fel Jézussal kapcsolatban.
10 évet vett el az életemből a vallás és az ő könyve kellett, hogy végre megértsem az egészet és nem azért, amit ő elmond, hanem amit ezalatt én is felfedeztem az beleillett az író elmondásába, csak az ő +30 évével több részletre felhívta a figyelmem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!