Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért is kötelező hittanra...

Miért is kötelező hittanra járni? Mi lesz abból, ha nem konfirmálok le? Tán csak nem égetnek el máglyán!

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy kötelező hittara járni, meg van kötve a kezünk. Hetedikbe muszáj lesz konfirmálni, mert 'akkor leszel igazi keresztyén'. Egyszerűen szinte ebből az egészből elegem van, elegem van abból, hogy még mindig nem mindegy, hogy katolikus vagy református. A Biblia azt tanítja, hogy szeressük felebarátunkat, erre a keresztények képesek legyilkolni egymást és a más hitűeket még mindig! Az összes családtagom anyai ágon olyan megszállott, hogy fáj. Nem értek egy szót se, mert a következő szóval meghazuttolják az előzőt. Minden karácsonyra, szülinapra, névnapra bibliát kapok. Most kivétel: Az Urunk élete. Nagymamám (!!!!) mondja nekem, hogy "csak egyszer büntetne meg titeket az isten!" Minket! Mit tettünk ellene? Átmegyünk nagymamám testvéréhez, és a kocsiban nem kapcsolhatjuk be a rádiót, mert rock zene megy benne. Nem akarok ide tartozni! Hiszek istenben, de nem akarok hozzájuk tartozni! Inkább nem lesz törvényes férjem meg gyerekem, de nem, nem jó így valakinek, aki csak őszintén akar beszélni, de mindenki elfolytja, és abban akarok hinni, amiben akarok, anélkül, hogy a szavaikkal máglyán égetnének el! Legalább nem kellene fizetnem a nem is mondom milyen adót.

U.i.: internet-kereszteslovagok és olyanok, akik csak annyit tudnak mondani, hogy menj vissza a homokozóba, kíméljenek!

2013. márc. 20. 16:28
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Én mondhatni komoly hívő vagyok, persze messze nem tökéletes, de ezt a nem hívők már komoly bolondságnak tartanák, amit én csinálok. De amit írsz a családodról, azt nagy hibának tartom. Soha nem volt értelme semmit se ráerőltetni az emberekre, azzal csak megutáltatni lehet. És, szinte biztos vagyok benne, a családod valójában soha, de soha nem találkozott Istennel, soha nem volt személyes kapcsolatuk Istennel. Nem tudom, hány éves vagy, nem olvastam el az eddigi válaszokat és hozzászólásaidat, de én a helyedben úgy vonnám ki magam az egészből, ahogy van. Vannak egyébként sokkal jobb hívők, jobb egyházak, akik nem erőszakolják rá magukat másokra, hanem nyitott kapukkal várják az érdeklődőket.

Egyébként nem sok bölcsességre vall, hogy állandóan csak Bibliát adtak neked ünnepekkor. Nagyon jó könyv, de neked is lennének szükségeid, te is örülnél bizonyos dolgoknak, és ezt egyáltalán nem veszik figyelembe. Azt hiszik, a Bibliával elkennek mindent és az oké. Attól még, ha hívő valaki, kéne kreatívnak lennie az ajándékozás terén is, sőt a hívőnek még inkább kreatívnak kéne lennie.

Egyébként semmi nem lesz, ha nem konfirmálsz. A konfirmáció semmit nem ér, pláne ha nem önként teszi az ember. Az Istennel való személyes kapcsolat mindig önkéntes döntésen múlik. És az a baj, neked még csak nem is az Istennel való személyes kapcsolatodat akarják elősegíteni ezzel, hanem valami vallásos maszlagot akarnak rádtukmálni. Jól látod, a szerető Isten nem ilyen, semmi bajod nem lesz, ha nem engedelmeskedsz ennek a vakbuzgó erőszakosságnak.

2013. szept. 18. 20:48
 22/23 Vree ***** válasza:
100%

Megjegyzem, hogy ahhoz hogy férjed/törvényes gyereked legyen, még csak az se előfeltétel hogy vallásos legyél. Az állam és az egyház különválasztása az alkotmány által garantálja hogy megillessen minden törvénys jog, függetlenül attól hogy az egyház mit gondol rólad.

Témára visszatérve: szxr ügy, és nem tudok jobbat javasolni, csak hogy próbáld meg kihúzni amíg nagykorú nem leszel.

2013. szept. 18. 20:59
 23/23 anonim ***** válasza:
39%

"Ha figyelmesen utánanézel mondjuk Beyonce interjúinak akkor észre fogod venni hogy saját maga vallja be hogy a színpadon nem érez fájdalmat és néha "testen kívüli" élményei vannak (ezt ő maga mondta pontosan ezekkel a szavakkal)"

És ha valóban így van,akkor mi van?

"Van egy alteregója. Ami vadabb, szégyentelen és erőszakos. Vagyis valójában a rádióban néha nem egy énekesnőt hallgatunk hanem egy embert akit éppen egy gonosz lélek tart megszállva. Ennek a dalait hallgatjuk. Tehát ezzel kapcsolatban nincs igazad. Ha nem hiszel nekem nézz utána."

A Bibliában olvashatunk egy emberről,akit Mózesnek hívnak.Embergyilkos,emberkínzó....nem énekesnő...

Van egy alteregója. Ami vadabb, szégyentelen és erőszakos.Vagyis valójában a Bibliában néhol nem egy szent próféta szavait olvashatjuk,hanem egy olyan emberét, akit éppen egy gonosz lélek tart megszállva. Ennek a szavait olvashatjuk.

2013. okt. 30. 08:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!