Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Égő ha nem éneklek a templomban?

Égő ha nem éneklek a templomban?

Figyelt kérdés
Semmi hangom sincs, már gyerekkoromban is az énekkarban is csak tátogtam... Tátogni meg nem akarok ott. De énekelni se. Inkább ne is menjek?
2013. márc. 17. 01:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Nekem sem szokásom, max fejben. Pedig hidd el jót tesz az embernek.
2013. márc. 17. 01:54
 2/11 A kérdező kommentje:

Itthon énekelek egyedül. Vagy a párom, akivel ötéve együtt élek esetleg hall még énekelni, de annak külön örül, mert ritkán szoktam olyankor, ha itthon van.

Félek, hogy kinéznek, hogy mindenki énekel.

2013. márc. 17. 02:15
 3/11 anonim ***** válasza:
5%
Ha nincs énekhangod, akkor rappelj XD
2013. márc. 17. 02:35
 4/11 anonim ***** válasza:
50%

ja rappelj xDDD

Am én sem szoktam, nincs belőle semmi.

2013. márc. 17. 02:39
 5/11 -B ***** válasza:
71%

Nem baj, ha nem énekelsz, a szöveg a lényeg: néha jobb is, ha az ember nem énekel, mert nem is veszi figyelembe a szöveg értelmét. Ilyenkor tehát koncentrálj a szövegre. Hidd el, még rögtön kérdéseket is vethet fel benned, vagy adott eseten válaszokat adhat :)

Különben pedig nálunk ha valaki szépen énekel körülöttük, akkor fel szoktak bátorodni arra, hogy énekeljenek, akik nem szoktak, és mondom neked, bármilyen fals hangjuk is van, öröm azt hallani, hogy rászánták magukat! :)

2013. márc. 17. 07:34
 6/11 anonim ***** válasza:
90%

Én katolikos vagyok. Ritkán szoktam énekelni, mert nem is tudom a dalokat, meghát az X faktor sincs meg bennem. :)

Múlkor viszont voltam egy evangélikus istentiszteleten. (temetés utáni) Hát ott szabályosan kinéztek, hogy nem énekelek. Egyik néni a kezembe nyomott egy énekeskönyvet kinyitva ott ahol énekelni kell és majdhogynem rámparancsolt (nem mondott semmit, de látszott, hogy nem tetszett neki, hogy csak csukott szájjal álok. tény és való majdnem az egész templom nótázott)

2013. márc. 17. 09:55
 7/11 A kérdező kommentje:
Én református vagyok, van énekeskönyvem is, de nem énekelek. Csak nézem a szöveget. De volt már, hogy nem volt nálam az énekeskönyv, addig nem is figyeltem, hogy szokott kitéve lenni, így csak hallgattam. Aztán nekem is adtak gyorsan egyet, gondoltam is, hogy szegények, hogy segítenének, de tulajdonképpen tök mindegy, úgy se fogok énekelni.
2013. márc. 17. 11:03
 8/11 anonim ***** válasza:
71%
Azért, mert nem énekelsz, nehogy otthon maradj. A többiért megéri elmenni. Református voltam, ott tényleg kicsit nehezebb érzés nem énekelni, mert szinte mindenki szokott, az is, akinek semmi hangja. Úgyhogy csak nyugodtan énekelj, nem mindenki tud, aki szokott. :) Viszont ha nem szeretnél, ne tedd, ha rendszeresen jársz ugyanoda templomba, egy idő után megszokják, hogy Te nem énekelsz, és nem fogják éreztetni Veled. Ezek az általános forgatókönyvek. :)
2013. márc. 17. 11:57
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Kappan hangom van, és néha, mikor megérint jobban a Szentlélek, énekelek.Persze nem tőlem víszhangzik a templom.:-)

De volt idő, mikor én sem énekeltem.

2013. márc. 17. 17:47
 10/11 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nyugodtan tátoghatsz, vagy suttogva követheted a szöveget, én is azt teszem :) Nem a körülötted állóknak kell énekelned, hanem Istennek.
2013. márc. 17. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!