A muszlimok időszámítása egyezik a keresztényekével?
Akkor most már értem, miért olyan barbár a vallásuk:
olyan, mint a kereszténység volt a Kr. 1400-as években. :D
Az a cc. 600 év lemaradás látszik a különbségekből! :)
Nem kell elítélni a muszlimokat. A muszlim kultúrát azért ennyire nem kellene elítélni, nincs jogod rá, kedves Egyik válaszoló. Én sem ítélem el a te kultúrádat, az ősrégi kereszténységet, és akkor rendben leszünk?...
A muszlim időszámítás is él, most 1434 Jumada alAwwal van, ötödike, a muszlimok ezt nyilvántartják, de mivel sokkal korábban, a politikai, gazdasági, világkereskedelmi kapcsolatok érdekében (is) fontos volt a közös nevező. Meg kellett állapítani egy sztenderd időt, mivel ez egy régi vallás, nagyon sok a követője világszerte, így ez vezet.
Kérdező, azok az ismerőseid, akik "úgy tesznek, mintha a kereszténység nem is lenne vallás" az az ő hibájuk, ez amit te tapasztaltál, nem az iszlámra jellemző. Figyeld, a Korán szerint elférnek egymás mellett más vallások és/vagy azok is, akik nem hisznek egyáltalán:
"Az istentagadók
Allah, a Könyörületes és az Irgalmas Nevében
Mondd: "Ti hitetlenek! Nem szolgálom azt, akit ti szolgáltok, és ti sem szolgáljátok azt, akit én szolgálok. És én sem szolgálom azt, akit ti szolgáltatok, és ti sem szolgáljátok azt, akit én szolgálok . A vallásotok a tiétek, és nekem az enyém."
Az utolsó mondat még egyszer, ami MINDENKOR ÉRVÉNYES: (ezáltal cáfolom az utolsó mondatodat, miszerint el kell ítélni más vallásokat).
"A vallásotok a tiétek, és nekem az enyém." - és e ponton lesz mindenre érvényes. Valahogy úgy, hogy én nem szólok bele abba, hogy ti mit csináltok, mert semmi közöm hozzá.
A kereszényeket igenis megbecsüli az iszlám, egy azonos helyről, személytől indult a vallás, Ábrahám tisztahitű Prófétától, azonos a Feltámadásról szóló hit, vannak "messenger"-ek, vagyis próféták, mi is elismerjük és nagyon tiszteljük Jézust, béke legyen vele. "Egy test"?... Mindannyian egy-egy "test" vagyunk, vagyis egy ember, egy lélek, aki Isten szavát hirdette, de távol állt ő attól, hogy Istennek tartsa magát, mint néhány irányzat értelmezésében. Innentől van eltérés bőven, de a keresztények is azt vallják, hogy Egy Isten van, mi is ezt mondjuk, nem lehet ebből probléma.
Azzal, aki elítél, ne foglalkozz. Remélem, hasznos választ adtam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!