Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A muszlimok időszámítása...

A muszlimok időszámítása egyezik a keresztényekével?

Figyelt kérdés
Én most németországban lakok és a kurzuson amire járok van jópár muszlim vallású osztálytársam köztük szerb,perzsa,arab stb származású is. És sose hallottam őket csodálkozni azon, hogy 2013-at írunk. Pedig ők nem hiszem hogy jézus születésétől számítják az időt. Sokat hallottam a vallásukról miszerint jézus szerepet játsszott a történésekben de csak mint egy test amin keresztül Allah megszólalt, de ez még nem indok arra hogy onnan számítsák az időt. Mellesleg még emellett szól és egyaránt nem értem miért, de nagyon elvetik a keresztényeket. Legalábbis pár ember nevében beszélhetek. Úgy tesznek mintha a keresztény nem is lenne vallás, pedig valljuk be hamarabb alakult ki. Meg arról nem hallottam hogy a korán szerint el kell ítélniük a mások vallását.

2013. márc. 16. 22:57
 1/6 anonim ***** válasza:
2013. márc. 16. 22:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem , ők Mohamed futásától mérik az időt.Náluk most 1400 valamennyi van.
2013. márc. 16. 23:14
 3/6 anonim ***** válasza:
34%

Akkor most már értem, miért olyan barbár a vallásuk:

olyan, mint a kereszténység volt a Kr. 1400-as években. :D

Az a cc. 600 év lemaradás látszik a különbségekből! :)

2013. márc. 17. 08:36
 4/6 mayan125 ***** válasza:
Ahogy a fenti wikis linkből is láthatod, más az időszámításuk, de tisztában vannak a keresztény időszámítással is, főleg azok, akik európai etc. országokban élnek, ez ugyanúgy a szocializáció része, logikus, ha belegondolsz...
2013. márc. 17. 08:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem kell elítélni a muszlimokat. A muszlim kultúrát azért ennyire nem kellene elítélni, nincs jogod rá, kedves Egyik válaszoló. Én sem ítélem el a te kultúrádat, az ősrégi kereszténységet, és akkor rendben leszünk?...

A muszlim időszámítás is él, most 1434 Jumada alAwwal van, ötödike, a muszlimok ezt nyilvántartják, de mivel sokkal korábban, a politikai, gazdasági, világkereskedelmi kapcsolatok érdekében (is) fontos volt a közös nevező. Meg kellett állapítani egy sztenderd időt, mivel ez egy régi vallás, nagyon sok a követője világszerte, így ez vezet.

Kérdező, azok az ismerőseid, akik "úgy tesznek, mintha a kereszténység nem is lenne vallás" az az ő hibájuk, ez amit te tapasztaltál, nem az iszlámra jellemző. Figyeld, a Korán szerint elférnek egymás mellett más vallások és/vagy azok is, akik nem hisznek egyáltalán:

"Az istentagadók

Allah, a Könyörületes és az Irgalmas Nevében

Mondd: "Ti hitetlenek! Nem szolgálom azt, akit ti szolgáltok, és ti sem szolgáljátok azt, akit én szolgálok. És én sem szolgálom azt, akit ti szolgáltatok, és ti sem szolgáljátok azt, akit én szolgálok . A vallásotok a tiétek, és nekem az enyém."

Az utolsó mondat még egyszer, ami MINDENKOR ÉRVÉNYES: (ezáltal cáfolom az utolsó mondatodat, miszerint el kell ítélni más vallásokat).

"A vallásotok a tiétek, és nekem az enyém." - és e ponton lesz mindenre érvényes. Valahogy úgy, hogy én nem szólok bele abba, hogy ti mit csináltok, mert semmi közöm hozzá.

A kereszényeket igenis megbecsüli az iszlám, egy azonos helyről, személytől indult a vallás, Ábrahám tisztahitű Prófétától, azonos a Feltámadásról szóló hit, vannak "messenger"-ek, vagyis próféták, mi is elismerjük és nagyon tiszteljük Jézust, béke legyen vele. "Egy test"?... Mindannyian egy-egy "test" vagyunk, vagyis egy ember, egy lélek, aki Isten szavát hirdette, de távol állt ő attól, hogy Istennek tartsa magát, mint néhány irányzat értelmezésében. Innentől van eltérés bőven, de a keresztények is azt vallják, hogy Egy Isten van, mi is ezt mondjuk, nem lehet ebből probléma.

Azzal, aki elítél, ne foglalkozz. Remélem, hasznos választ adtam.

2013. márc. 17. 10:09
 6/6 anonim ***** válasza:
XV. század, a reneszánsz fénykora. Ők a régebbi hagyományaikhoz nyúlnak vissza úgy, ahogy Európa is visszanyúlt a korábbi, görög-római kultúrához. csak ők most a korai iszlámot értelmezik át, mert borzadnak attól, ami előtte volt.
2013. márc. 17. 19:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!