Hány Isten létezik?
A második válaszadónak mondom, hogy az a 3 csak a 3 főisten: Visnu, Síva és Brahma, ez a Trimurti; ezen kívül a hinduk kb. 200 millió istent tisztelnek.
Bár meg kell említeni, hogy mind a 200 millió ugyanannak az egy dolognak, a Világléleknek az avatárái (megtestesülései).
én vagyok a második. csúnyán leértékeltetek, de igazam van.
Zeusz, Visnu, Hádész, Anubis stb. istenek. A katolikusok istene az Isten. Aki meg vagy létezik, vagy nem.
A nagybetüs Isten hiába nagybetüs, csak egy rang, vagy cím. Nem több, mint pl.az úr vagy a király.
A keresztények és zsidók Teremtő Istenének személyes neve is van, amivel önmaga illeti magát.2Mózes 3:15
JHVH, vagy Jehova, esetleg Jahve néven ismerjük.
A BIblia válasza:
Mert még ha vannak is, akiket „isteneknek” neveznek, akár az égben, akár a földön, mint ahogy van sok „isten” és sok „úr”,számunkra valójában e g y Isten van, az Atya, akiből van minden
(1Korintusz 8:5,6)
Egy loszart egy isten se létezik
Hüjék vagytok
Ki lätta mär ki fotozta le vagy rajzolta le
Senki se lätta abban hisztek ami nincs parasztok
"Ki lätta mär ki fotozta le vagy rajzolta le"
Tehát kedves túlművelt hozzászóló, csak azok a dolgok léteznek, melyeket látsz?
Volt már kezedben rádió? Tudod mi az? Mitől szólal meg?
Egyszerre ennyi kérdés elég lesz szerintem neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!