Jehova Tanúi! István Jézushoz imádkozott az Apcsel 7.59-ben, akkor imádkozhatok Hozzá?
"És mi mondatja veled ezt a véleményt? Csak a háromság Írásellenes filozófiája, semmi más indokod nincs arra, hogy kétségbe vond."
Nem, nem vallom a szentháromságot, kérlek ne vádaskodj. Ha nem tudod a véleményemet erről, akkor ne adj olyat a számba, amit nem vallok. Ezt megteheted nyugodtan ellenem, nem számít, de azért ez hamis tanúság. Azért mondom, mert ahogy az újvilág fordítás fordítja, úgy nem tartalmazza a görög szöveg. Nincs a 60. versben szó sem Istenről sem Jehováról.
Ha vállvetve vallod, hogy az 59. versben nem az ima szó van, helyesen is mondod, akkor legyen fontos az is, hogy a 60. versben mi van.
Károli:
Térdre esvén pedig, nagy fenszóval kiálta: Uram, ne tulajdonítsd nékik e bűnt! És ezt mondván, elaluvék.
Görög:
θεὶς δὲ τὰ γόνατα ἔκραξεν φωνῇ μεγάλῃ Κύριε, μὴ στήσῃς αὐτοῖς ταύτην τὴν ἁμαρτίαν· καὶ τοῦτο εἰπὼν ἐκοιμήθη.
Itt a Kürie, azaz az Úr szó van. NEM Isten! Főleg nem Jehova! Egyetlen helyen szerepel az újszövetségben a Jahve név, éspedig a Jelenések könyvében a 19.fejezetben az Allelujah ἁλληλουϊά (hallélúia)
- dicsérjétek Jah(vét)!, Halleluja! (felkiáltás)
Mivel ott (Apcsel 7;60) az Úr szó van, hamis fordítás mind az, ha Istent, Jehovát, Jézust fordítunk ott.
Ráadásul az 59. versben az említett szó, az epikaleó például itt is szerepel:
Róm 10:13 Mert minden, aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.
István segítségül hívta az 59. verben :D
"Nem, nem vallom a szentháromságot, kérlek ne vádaskodj."
Kérlek nézd el nekem, ha elhamarkodottan gondoltam rólad, hogy azon túlnyomó többséghez tartozol, akik hangzatosan terjesztik a háromságot.
"Nincs a 60. versben szó sem Istenről sem Jehováról."
Azok a másolók és fordítók, akiket viszont befolyásolt az isteni névvel kapcsolatos miszticizmus és babona, vagy később a háromság filozófiája, gyakran keverték a címet és rangot jelentő szavakat, ha Jehováról, és Jézusról volt szó. Tehát, az a tény, hogy a mai fennmaradt másolatokban az 'Úr' szerepel, nem jelenti, hogy ezzel Jézusról van szó. Ha pedig a Mindenhatóról van szó (márpedig az idézett jézusi gondolat szerint igen), akkor helyes különbséget tenni Jézus és Isten neve között.
De úgy látom, hogy nem érted, hogy ezt miért mondom, hogyan értem...
"Mivel ott (Apcsel 7;60) az Úr szó van, hamis fordítás mind az, ha Istent, Jehovát, Jézust fordítunk ott."
Ezt hívják demagógiának. Ugyanis elfelejted, hogy nincs eredeti kézirat, és bizonyított valóság, hogy viszonylag sok tévedés, ferdítés, valamint szándékos hamisítás történt a Biblia körül az évszázadok alatt!
"Ráadásul az 59. versben az említett szó, az epikaleó például itt is szerepel:
Róm 10:13 Mert minden, aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik."
Ezt mondom én is, csak éppen Jehova nevének segítségül hívásáról beszél az Írás, mivel az eredeti héber szövegben benne van, ahonnan idézik.
Ezt írtuk: "A Vida-fordítás tehát helyesen írja, hogy István „segítséget hívott."
Kedves kérdező! Te folyton kiragadsz egy részt és arra hivatkozol, de a többi tényt figyelembe sem veszed. Nem CSAK az a kérdés, hogy a későbbi másolatokban mi szerepel, hiszen tudjuk, hogy voltak később leleplezhető tévedések, sőt szándékos csalások is - azt nem is tagadja a Biblia, hogy ez megtörténhet, ezért figyelmeztet a Jelenések végén a hamisítás következményeire. Tehát arra hivatkozni, hogy "de nincs olyan kézirat...", meg hasonlók, önmagában nem perdöntő érv! A Biblia TELJESSÉGÉT is figyelembe kellene venni, nem csak egyetlen momentumot a témában.
Márpedig leírtam, hogy István a 60-ik vers szerint miért szólhatott Jehovához és nem Jézushoz. Jézus ezt mondta a híres Hegyi Beszédében:
"Hallottátok, hogy megmondatott: »Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet.« Én azonban azt mondom nektek, hogy szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket"
Tehát akkor István vértanú Jézusnak ezen parancsa szellemében járt el, igaz? Imádkozni kell azokért, akik üldöznek. Mivel a Bibliából tudjuk, hogy imádkozni csakis Istenhez lehet, így egyáltalán nem meglepő, ha István ez utolsó mondatát Jehovához intézte!
A Biblia képes önmagát magyarázni, csak az a aj, hogy ezt a képességét sokan nem hagyják érvényesülni a hamis tanaik miatt.
Kedves kérdező! Ha nem hiszel a háromságban, akkor miért akarsz Jézushoz imádkozni? Egyáltalán melyik egyház tagja vagy - ha tagja vagy valamelyiknek?
A kiírt kérdésedben kijelentésként hangzik ez az óhajtásod, mégis úgy tűnik nekem a válaszaidból, hogy már ismerted a pontos választ arra, hogy István esetében NEM ima hangzott el..., hogy is van ez???
Nem értem az egészet!Miért is itt vitatkoztok egymással,hiszen a kérdés nem az volt,hogy:hogyan tudjátok egy kérdés megválaszolásában felülmúlni a választ?Nembeszélve arról,hogy a kérdést feltevő a Tanúkat kérdezte.Akkor miért is kontárkodik bele a válaszokba olyan akinek csak az a célja,hogy állandóan cáfoljon,és lejárasson minket.
Én Tanú vagyok és érdekes módon soha nem szoktam másokat rágalmazni és nem írkálok hiteltelen dolgokat másokról és a vallásukról.Vajon miért?Pedig volna mit írni,de nem az én dolgom megítélni ezeket a dolgokat!
Kedves kérdező:a válaszom ,az,hogy nem Jézushoz kell imádkoznunk,hanem rajta keresztűl Istenhez.Bár meg lenne a hatalma Jézusnak is ahhoz,hogy segítsen,de ehhez most a jelenlegi időben csak is Istennek van joga.Azt írja a Biblia,hogy "ő az igazság és az út,csak is rajta keresztül lehet Jehova Istenhez jutni",hiszen ő a közbenjárónk,mivel csak is ő érdemelte ki ezt a tisztséget azzal,hogy értünk adta az életét.Most azért megkérdezném a többi "kötekedő"kommentelőt,hogy tudnak-e nekem olyan embert felidézni aki ugyanazt megtette az emberiségért mint JÉZUS KRISZTUS????HÁT NINCS MÉG EGY OLYAN!!Akkor miről is beszélünk vagy vitatkozunk?Senkinek nics joga arra,hogy Isten és mi közöttünk közvetitsen,csak is Jézusnak,hiába van a sok elnevezett szent,azok kb annyit tudnak tenni ,mint a sok milliárd ember a temetőben.Itt most lezárnám a témát,nem nagyon óhajtanék vitába szállni semmilyen rágalommal,akinek meg csak annnyi a célja,hogy lejárasson minket,üzenném neki,hogy:inkább üljön neki a Bibliának és nagyon gondolkozzon el azon,hogy mi a mondanivalója,és akkor talán majd megérti,hogy miért szoktunk mindíg a Bibliából válaszolni!!!!!!!!
"Tehát akkor István vértanú Jézusnak ezen parancsa szellemében járt el, igaz? Imádkozni kell azokért, akik üldöznek. Mivel a Bibliából tudjuk, hogy imádkozni csakis Istenhez lehet, így egyáltalán nem meglepő, ha István ez utolsó mondatát Jehovához intézte!"
Tehát pusztán a J.T. hamis teológiáját figyelembe véve kéne elfogadnunk ez a magyarázatot....
"Csak a hazug tanaikat belemagyarázva tudják
"bizonyítani" az igazukat a tanuk, szerencsére az
igaz keresztény a tiszta Bibliát veszi alapul." Igen, ez meg is látszik a gyümölcseiken, olyan szeretet, és egyetértés van közöttük, hogy ne tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!