Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! István Jézushoz...

Jehova Tanúi! István Jézushoz imádkozott az Apcsel 7.59-ben, akkor imádkozhatok Hozzá?

Figyelt kérdés
Azt valljátok, hogy az első századi keresztények a példa értékű keresztények, akkor kövessük István cselekedetét, imádkozzunk Jézushoz is.
2013. márc. 16. 07:01
1 2 3 4 5
 11/45 Pietrosol ***** válasza:
45%

Szia!

lsandor!

"Én és az Atya egyek vagyunk"!

2013. márc. 16. 11:36
 12/45 lsandor ***** válasza:
33%

Pietrosol@

Hallottál már olyat, hogy egy gyerekre azt mondják, hogy tiszta apád vagy? Ugyanez a helyzet ezzel a Bibliaverssel kapcsolatban is. Itt Jézus arról beszél, hogy milyen egyetértés van közte és Atyja között, hogy mennyire egyformán gondolkodnak. Ez teljes mértékben logikus is, hisz évmilliárdokat töltöttek egymás társaságában, így Jézus tökéletesen vissza tükrözi Atyja személyiségét.

A 25. vers szerint Jézus kijelentette, hogy a cselekedeteit az Atyja nevében viszi véghez. A 27–29. versben jelképes juhokról beszélt, melyeket az Atyja adott neki. Ha ő és az Atyja ugyanaz a személy lenne, Jézus ezen kijelentéseinek semmi értelmük nem lett volna a hallgatói számára. Jézus itt inkább erre gondolt: „Köztem és az Atyám között olyan szoros kapcsolat van, hogy senki sem szakíthatja el tőlem a juhaimat, ahogyan senki sem szakíthatja el őket az Atyámtól.” Inkább arról van szó, mintha egy fiú ezt mondaná az apja ellenségeinek: „Ha az apám ellen fordultok, az olyan, mintha ellenem fordulnátok.” Senki sem gondolna arra, hogy a fiú és az apja ugyanaz a személy. De mindenki számára nyilvánvaló lenne, hogy milyen szoros kapcsolat van közöttük.

Pietrosol ugye logikus?

2013. márc. 16. 11:46
 13/45 Pietrosol ***** válasza:
12%

"Hallottál már olyat, hogy egy gyerekre azt mondják, hogy tiszta apád vagy?"

Igen hallottam. Ezt akkor szokás mondani, amikor a fiú a megszólalásig hasonlít az apjára. Itt ellenben nem hasonlóságról van szó, hanem azonosságról.

Másrészről, ha itt arról van szó, hogy van egy előzetes elképzelésed vagy azoknak, akik a gondolataikat szerették volna elhitetni veled, akkor ez a diskurzus értelmetlen, mert ebben az esetben nem az egyetemes igazságra nyitott módon keresel, hanem a saját (mások) igazságát szeretnéd alátámasztani.

2013. márc. 16. 11:57
 14/45 lsandor ***** válasza:
33%
Itt sem azonosságról van szó, gondolj arra, hogy Jézusnak van kezdete, Istennek nincs, Jézus alá van rendelve Istennek, tehát egyáltalán nem azonosak. Nem volt előzetes véleményem, senki nem akart bemagyarázni semmit nekem. Ha megfigyeled a Biblia összes ehhez kapcsolódó összes Bibliaversét és azt nézed, hogy egyben milyen képet alkot, akkor láthatod, hogy Isten és Jézus nem azonosak
2013. márc. 16. 12:20
 15/45 Mulder614 ***** válasza:
43%
A háromság tantétele sehol nincs a bibliában!
2013. márc. 16. 12:27
 16/45 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne Jézushoz imádkozni?

Ezt most tényleg nem értem...

Mit jelent imádkozni?

Tény, hogy senki sem fog Isten ellenes dolgot tenni ott a mennyekben és Istent is lehet kérni bármire. De miért baj, ha Jézushoz szòl valaki? A legfontosabb, hogy elfogadjuk Jézus tanìtását, nem a halálát vagy rangját.

2013. márc. 16. 12:34
 17/45 Pietrosol ***** válasza:
45%

"Itt sem azonosságról van szó, gondolj arra, hogy Jézusnak van kezdete, Istennek nincs,"

" Mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok"!

2013. márc. 16. 12:41
 18/45 lsandor ***** válasza:
33%
Pietrosol@ Ugye egyetértesz velem abban, hogy Jézus a Földi élete előtt élt már az égben? Ez a Bibliavers, melyet idézel láthatod, hogy ehhez kapcsolódik. Ábrahám előtt, tehát már régóta élt Jézus az égben. Az a kifejezés, hogy Jézus az egyszülött Fiú jelzi, hogy neki volt kezdete
2013. márc. 16. 12:57
 19/45 anonim ***** válasza:
58%

Srállállá:

[link]

2013. márc. 16. 13:04
 20/45 Pietrosol ***** válasza:
34%

Isandor!

Nem akarok én vitázni, mert látom nagyon kötöd az ebet a karóhoz!

Búcsúzóul:"Én vagyok az élő, bár halott voltam; de íme élek örökkön-örökké."

2013. márc. 16. 13:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!