Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mitöl lesz nekem jobb ha...

Mitöl lesz nekem jobb ha megkeresztelem magam?

Figyelt kérdés
És akkor én is keresztény leszek?
2009. szept. 14. 21:53
 1/7 anonim ***** válasza:
64%

Szia!

Ha megkereszteled magad, akkor magadnak kereszteled meg magad és annyival lesz jobb az életed, hogy tudod:Te meg vagy keresztelve.

Ettöl nem leszel keresztény.

Pontositanád a kérdésedet ha megkérnélek?

-Mert akkor könnyebb lenne válaszolni. Köszi

2009. szept. 14. 22:04
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
ha már felmerül ez a kérdés, akkor nyilván semmivel. nem változtatna semmin. :)
2009. szept. 14. 22:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Csak akkor lennél ettől keresztény, ha pap lennél és úgy keresztelnéd meg magad, mert a keresztelés szentségét nem adhatja rád akárki, vagy Te magad a keresztény hit szerint... De ha pap lennél, akkor meg már meg lennél keresztelve, mert különben nem lehetnél pap...

Amúgy hogy gondoltad, hogy megkereszteled magadat? :D Mindez hogyan játszódna le? Csak kíváncsi vagyok..

2009. szept. 14. 22:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Te nem tudod megkeresztelni magad, mivel ezt a szentséget nem szolgáltathatja ki akárki. Magyarul úgysem lenne érvényes.
2009. szept. 15. 05:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Pontosítanék:

(a katolikus tanítás szerint)Akárki kiszolgáltathatja a keresztség szentségét, ha érvényes alakban (vízzel való leöntés), érvényes formában (az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében) és érvényes szándékkal (azt vallja a keresztségről, amit az Egyház) teszi. Akár még kereszteletlen személy is.

Kivéve természetesen saját magad.

2009. szept. 15. 08:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdésfelvető!

A bibliai értelemben vett keresztség (gör. baptidzó) alámerítést jelent. Alámeríteni csak másik ember tud, és ennek pont ez a lényege. Érdemes idézni Pál apostol Rómabelieknek írt leveléből:

"Avagy nem tudjátok-e, hogy a kik megkeresztelkedtünk Krisztus Jézusba, az ő halálába keresztelkedtünk meg?

Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképen mi is új életben járjunk.

Mert ha az ő halálának hasonlatossága szerint vele egygyé lettünk, bizonyára feltámadásáé szerint is azok leszünk.

Tudván azt, hogy a mi ó emberünk ő vele megfeszíttetett, hogy megerőtelenüljön a bűnnek teste, hogy ezután ne szolgáljunk a bűnnek:

Mert a ki meghalt, felszabadult a bűn alól.

Hogyha pedig meghaltunk Krisztussal, hiszszük, hogy élünk is ő vele.

Tudván, hogy Krisztus, a ki feltámadott a halálból, többé meg nem hal; a halál többé rajta nem uralkodik,

Mert hogy meghalt, a bűnnek halt meg egyszer; hogy pedig él, az Istennek él."

Vagyis a keresztség lényege, hogy az ember feladja az addigi bűnös életét, és onnantól az Istennel él.

Ha te vállalod ezt, akkor részesülhetsz a keresztségben.

Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Péter

Bibliaház Gödöllő

[link]

2009. szept. 15. 16:56
 7/7 anonim válasza:
ez egy vallási sablon szerintem a gondolkodásodon nem változtat
2009. nov. 15. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!