Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaza van Einsteinnek?

Igaza van Einsteinnek?

Figyelt kérdés
"a Biblia pedig kétségkívül tiszteletre méltó, de mégis primitív legendák gyűjteménye, amelyek emellett meglehetősen gyerekesek is"
2013. márc. 13. 18:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

ha meg nem szó szerint vesszük

ezt írtam csak lemaradt az ó

2013. márc. 13. 19:56
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy csakugyan tõle való. Olvastam egy magánlevelérõl, melyben állítólag valai ilyesféle volt.

DE: vagyük észre, megjegyzés nem a hitre, nem az I-tenhitre vonatkozik, hanem a szövegre.

Az viszont egészen biztos, hogy amikor a new-yorki fõrabbi kérdõre vonta, hogy hisz-e I-tenben, azt válaszolta ( tartalmilag ), hogy a "szakállas öregúrban" nem, de abban igen, hogy létezik egy felsõbb intelligencia, mely elrendezte-elrendezi a Világot.

Tudományos álláspontját a kvantumelmélet valószínûségi értelmezésérõl ( amivel nem értett egyet ) röviden így mondta: "I-ten nem kockajátékos." ( Ezzel azt fejezte ki, hogy a természeti folyamatoknak mindig pontosan meghatározott módon kell végbemenniük. Más kérdés, hogy a késõbbi tapasztalatok ezt a nézetét nem iazolták, ezért késõbb, tudományos önéletrajzában errõl azt írta: "egyik legnagyobb tudományos tévedésem." )

Amit az I-tenhitrõl mondott, azzal összevág egy másik idézet, mely a neten sok helyütt található ( fõként németül és angolul ), amelyet annak a másik, ugyancsak Nobel.díjas fizikusnak tolajdonítank, akinek teljesítménye mérhetõ _Einsteinéhez, Werner Heisenbergnek, aki Nobel díját a kvantummechanika felfedezéséert kapta:

"Az elsõ korty a természettudomány serlegébõl ateistává tesz, de a serleg alján I-ten vár."

Amennyit sikerült összeszednem a természettdományokból, azok alapján ez nekem igaznak tünik. Akkor is ha esetleg nem Heisenbergtõl való. ( Eddig nem találtam, hogy hol, mikor, de attól lehet. Ha, akkor elég valószínû, hogy "A rész és az egész" címû tanimányában, vagy esetleg tudományos önéletrajzaban.

2013. márc. 14. 01:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, volt Einstein nincs Einstein. Azt hogy mit mondott mit nem, már mindegy, úgy sem él.

Most éppen por halmazállapotban van, ha meg Isten elé került, akkor már nem annyira nevet azon, hogy gyerekesnek minősítette az Istent ;)

Pál apostol szavaival élve, gyerekes és bolondság amiket szólok a hitetlenek szemszögéből, de nekünk hívőknek maga az üdvösségre vezető út. Jézus is mindig azt mondta akinek van füle a hallásra hallja meg. Tehát Einstein nem mondott hülyeséget és nem Ő találta fel a spanyol viaszt.

2013. márc. 15. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!